„Am contestat decizia ANI la Curtea de Apel Alba Iulia. Deocamdată nu a fost fixat un termen„, a explicat primarul Sibiului, potrivit Agerpres. Recent, primarul interimar al Sibiului a catalogat decizia ANI drept „o aberație”.
Întrebată de un jurnalist cum o afectează aceasta decizia ANI, ea a comentat: „Cum mă afectează? Bineînțeles că mă afectează pentru că eu consider că este o aberație. Este din nou o incoerență legislativă, în care din nou nu sunt puse legile cap la cap și va trebui să clarifice justiția acest caz”.
ANI a anunțat, în decembrie 2015, că a constatat starea de incompatibilitate în cazul a 30 de aleși locali, între aceștia figurând și viceprimarii din timpul mandatului lui Klaus Iohannis la Primăria Sibiu, Virgil Popa și Astrid Fodor.
Potrivit comunicatului ANI, Astrid Cora Fodor „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 — 3 iulie 2014 întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar al municipiului Sibiu și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Colegiului Național ‘Samuel von Brukenthal” Sibiu. De asemenea, viceprimarul municipiului Sibiu s-a aflat în stare de incompatibilitate și ca urmare a deținerii calității de membru în Consiliul de Administrație al Grădiniței de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu, în perioada 27 septembrie 2012 — 3 iulie 2014, încălcând astfel dispozițiile art. 87 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003.”
Astrid Fodor este favorită în cursa pentru câștigarea funcției de primar al municipiului Sibiu, potrivit unui sondaj al Organizației Județene Sibiu a Partidului Național Liberal (PNL).