Primarul general a cerut menţinerea în permanenţă a unui utilaj cu material antiderapant în zona pantelor, rampelor şi a podurilor, iar operatorilor de salubrizare, cât şi reprezentanţilor Luxten să continue acţiunile de îndepărtare a ţurţurilor care prezintă un potenţial pericol pentru trecători.
De asemenea, Primăria Capitalei spune că s-a constatat că toţi operatorii de salubritate, prin echipele mobile avute la dispoziţie, au acţionat intens la degajarea zăpezii din majoritatea staţiilor RATB şi în zona trecerilor de pietoni (Bulevardul Ion Ionescu de la Brad, Calea Moşilor, Bulevardul Unirii, Şoseaua Olteniţei, Calea Rahovei, Drumul Taberei).
Pe tot parcursul nopţii de sâmbătă, operatorii au început să încarce şi să transporte zăpada din mai multe zone, respectiv Piaţa Romană, Piaţa 1 Mai, B-dul Ştefan Cel Mare, Piaţa Unirii, B-dul C-tin Brâncoveanu, Piaţa Eroilor, Piaţa Constitutiei, strada Braşov, Drumul Taberei.
Potrivit Primăriei Capitalei, în sectorul 1, Romprest acţionează cu 35 de utilaje şi 135 de operatori; în sectorul 2 Supercom cu 34 de utilaje şi 40 de operatori; în sectrul 3, Rosal Grup cu 35 de utilaje şi 20 de operatori, în sectorul 4, Rebu cu 42 de utilaje şi 50 de operatori, în sectorul 5, Romprest cu opt utilaje şi 40 de operatori, în sectorul 6, Urban cu 37 de utilaje şi 25 de operatori.
În 25 şi 26 ianuarie, în capitală a nins abundent şi a viscolit, meteorologii emiţând în 28 ianuarie o avetizare de Cod galben de ger, valabilă până în 3 februarie.