Procurorii DNA au efectuat percheziţii, miercuri dimineaţă, la sediul Primăriei Miercurea Ciuc, precum şi la locuinţa primarului Raduly Robert Kalman. De asemenea, viceprimarii Antal Attila şi Szoke Domokos sunt vizaţi de anchetă. Există suspiciunea că primăria din Miercurea Ciuc ar fi acordat preferenţial unele contracte de achiziţie publică în perioada 2007 – 2015. Potrivit unui comunicat al DNA, percheziţii au loc şi în judeţele Mureş şi Ilfov.
Primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, şi viceprimarul Szoke Domokos au fost ridicaţi, miercuri după-amiază, de procurorii DNA, după ce au făcut percheziţii la locuinţele acestora şi la sediul primăriei.
Citeşte şi: PERCHEZIŢII la primăria din Miercurea Ciuc. Primarul şi un viceprimar, duşi cu duba la DNA
Primarul Raduly Robert Kalman a declarat, la ieşirea din sediul primăriei, că este cercetat pentru conflict de interese, abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu.
Întrebat dacă în acest caz este vorba despre o răzbunare politică, primarul a răspuns afirmativ: „Da, sigur, datorită faptului că sunt luat împreună cu viceprimarul consider că este o răzbunare politică”.
Primarul a fos urcat de mascaţi într-o dubă, el având o geantă de voiaj şi o haină. Viceprimarul Szoke Domokos a fost urcat în aceeaşi dubă, iar întrebat dacă crede că va fi arestat preventiv, a răspuns: „Nu mi-am luat bagajele cu mine”.
Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2007 – 2015.
Au fost efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în județele Harghita, Mureș și Ilfov, din care una este sediul primăriei din Miercurea Ciuc, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
Potrivit unor surse judiciare, primarul din Miercurea Ciuc, Robert-Kalman Raduly, ar fi primit mită lunar de 10.000 euro de la firma care taxează locurile de parcare în municipiu în schimbul acordării unor facilități pentru concesionarea locurilor de parcare.
De asemenea, surse judiciare susţin că edilul din Miercurea Ciuc ar primit mită de 200.000 lei în schimbul obținerii autorizațiilor de construcție și pentru realizarea amenajărilor rutiere necesare construirii și funcționării hipermarketului Dedeman.
Aceleași surse au menționat că ar exista suspiciuni față de edil şi pentru abuz în serviciu în legătură cu atribuirea unei locuințe ANL unui consilier județean la CJ Harghita