Prima tabără pentru REFUGIAŢI, amplasată în România la graniţa cu Serbia. Anunţul MAI VIDEO

Primele corturi pentru refugiaţi din România au fost amplasate în judeţul Timiş, în localitatea Lunga, aproape de graniţa cu Serbia. Ministerul de Interne, condus de Gabriel Oprea, a anunţat, duminică, că această tabără este organizată pentru preluarea persoanelor care vor solicita "o formă de protecţie în România". MAI anunţă că  urmează să fie amplasată şi o a doua tabără, în zona Stamora Moraviţa. 
Alina Costache
20 sept. 2015, 09:04
Prima tabără pentru REFUGIAŢI, amplasată în România la graniţa cu Serbia. Anunţul MAI VIDEO

În localitatea Lunga, aflată la 60 de kilometri distanţă de Timişoara, se află aproximativ 50 de corturi de armată, care sunt păzite de jandarmi, potrivit Digi 24.

Zeci de corturi militare, dar și toalete portabile au fost instalate începând de sâmbătă în apropierea graniței, iar sute de oameni, de la jandarmi și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență până la echipe STS contribuie la încropierea taberei care are menirea de a primi imigranții imediat ce trec frontiera. Camioanele cu echipamente continuă să sosească.

Şedinţă la MAI

Sub coordonarea viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc, duminică, analiza mediului de securitate din regiune, raportat la fluxul migraţionist şi evaluarea de etapă a exerciţiului care a început sâmbătă, 19 septembrie a.c., la frontiera cu Serbia, informează MAI, într-un comunicat de presă. 

 Gabriel Oprea a subliniat importanţa desfăşurării acestei aplicaţii de la frontiera cu Serbia în condiţiile în care toate statele din vecinătate au luat măsuri suplimentare de întărire a securităţii la frontieră:  „Chiar dacă România nu se confruntă cu o presiune migraţionistă, aceste acţiuni sunt necesare pentru testarea capacităţilor noastre de reacţie la dinamica din regiune„.

Printre activităţile desfăşurate în cadrul acestui exerciţiu de testare a capacităţilor operaţionale este inclusă şi organizarea de tabere temporare pentru preluarea persoanelor care ar solicita o formă de protecţie în România.

MAI informează că o astfel de tabără este amplasată în apropierea localităţii Lunga, iar o alta urmează să fie amplasată în zona Stamora Moraviţa. În aceste tabere sunt verificate resursele şi capabilităţile necesare desfăşurării activităţilor specifice la frontieră, respectiv trierea, înregistrarea, amprentarea şi identificarea cetăţenilor străini, precum şi a procedurilor care se aplică în astfel de situaţii.

Totodată, forțele Ministerului Afacerilor Interne – polițiști de frontieră, reprezentanți ai structurilor de imigrări, jandarmi, polițiști și pompieri desfășoară şi alte misiuni specifice, în scopul dezvoltării unui răspuns integrat la provocările actualului mediu de securitate. Activităţile care se derulează la frontiera cu Serbia sunt măsuri cu caracter preventiv şi sunt desfăşurate de structurile Ministerului Afacerilor Interne.

Citeşte şi Bogdan Aurescu: Poziţia preşedintelui este valabilă. Primirea a 1785 refugiaţi, limita fizică pe care o avem

 

Poliţiştii de frontieră şi jandarmii fac exerciţii la graniţa cu Serbia, în judeţul Timiş. Mobilizarea are ca scop testarea capacităţii de intervenţie a forţelor Ministerului de Interne în cazul în care refugiaţii blocaţi în Serbia, la graniţa cu Ungaria, şi-ar schimba ruta şi ar încerca să treacă prin România. Amplasarea corturilor arată faptul că autorităţile din România se pregătesc pentru refugiaţi pe teritoriul ţării. Autorităţile nu vor să spună câţi imigranţi se aşteaptă să ajungă în România şi când au putea ajunge aceştia.

Citeşte şi Bulgaria şi-a închis graniţele pentru imigranţii ilegali

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Anunț important pentru toți românii din străinătate. Doar așa o să puteți lua pensia. Este obligatoriu să trimiteți acest act semestrial. Modelul oficial al documentului
Capital.ro
Rămân cu permisul suspendat 3 luni. Șoferii nu pot cere analize. Legea nu le mai permite
Playtech.ro
Documentul pe care toți chelnerii și vânzătorii din România vor avea dreptul să ți-l ceară. E lege acum
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Cum scapi de cel mai urât miros. Soluția este ieftină și o ai în bucătărie
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Accident grav pe A2: patru autoturisme și un autotren implicate, 18 persoane afectate
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'