„Primele doze de vaccin antigripal o să le vedeţi la anul, partea de validare. Deci partea de vaccin ca să se arate să liniile funcţionează, nu doze de pus pe piaţă„, a declarat Adrian Onu, directorul Institutului Cantacuzino.
Autorităţile promit că de data aceasta institutul va funcţiona. Asta după ce Guvernul a avizat procedura de acordare pentru Institutul Cantacuzino a statutului de instituţie publică de interes strategic. Ceea ce înseamnă că vor putea fi alocaţi bani pentru această instituţie, inclusiv din Fondul de Rezervă Bugetară.
„La rectificarea pe care probabil o vom avea în luna iulie Ministerul Educaţiei şi Cercetării să primească un buget suplimentar de 10 milioane de euro, bani alocaţi Institutului Cantacuzino pentru relansarea activităţii, urmând ca în perioada următoare să se găsească soluţii pentru unitatea de producţie„, a declarat ministrul Daniel Constantin.
Banii alocaţi vor acoperi datoriile institutului către stat şi furnizori, precum şi plata salariilor celor peste 430 de angajaţi.
„Având în vedere că se vor plăti datoriile, practic nu vor mai fi probleme de salarizare. Experţii vor rămâne sau îi veţi aduce pe cei care au plecat„, a precizat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii.
„Sunt asigurate, în completarea domnului ministru, cheltuielie de funcţionare integral pe următoarele 6 luni. Institutul va fi finanţat de la bugetul de stat şi din venituri proprii„, a declarat şi Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.
După ce va fi produs vaccinul antigripal, următoarele seruri ce ar putea intra în producţie ar fi anti-tenatos şi BCG.
Citeşte şi Institutul Cantacuzino are statut de interes strategic şi va primi 10 milioane euro