Primele imagini cu avionul lui Prigojin după ce a fost doborât de o rachetă

Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, se afla pe lista celor 10 pasageri aflaţi la bordul unui avion prăbuşit în Rusia, scrie BBC.
Filip Stan
23 aug. 2023, 21:05
Primele imagini cu avionul lui Prigojin după ce a fost doborât de o rachetă

Şeful Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, ar fi murit într-un accident de avion în Rusia, în timpul unui zbor de la Moscova la Sankt Petersburg, alături de alte nouă persoane aflate la bord. Avionul a „ars” la impact după ce s-a aflat în aer timp de aproximativ o jumătate de oră.

Un avion despre care se spune că îl avea la bord pe Evgheni Prigojin, al cărui grup Wagner a lansat o lovitură de stat eşuată împotriva preşedintelui Vladimir Putin în iunie, s-a prăbuşit în timpul unui zbor de la Moscova la Sankt Petersburg, potrivit oficialilor ruşi.

Înainte de prăbușirea avionului din regiunea Tver, martorii oculari au auzit două zgomote puternice. După aceea, aripa și stabilizatorul navei au căzut lângă o fermă abandonată din satul Kuzhenkino. Embraer cu numărul de coadă RA-02795 a apărut ultima dată pe radar astăzi la 15:11. Aeronava a făcut un zbor Moscova – Sankt Petersburg, transmite canalul de Telegram Mash.

VIDEO Avionul lui Evgheni Prigojin s-a prăbușit. BBC: Şeful Wagner se afla pe lista pasagerilor
Agenţia de presă Tass, a relatat că avionul a „ars” la impact după ce s-a aflat în aer timp de aproximativ o jumătate de oră.

Potrivit serviciului de presă al guvernatorului regiunii, avionul care s-a prăbușit în regiunea Tver a fost unul civil.

Evgheni Prigojin a murit, după ce avionul în care se afla s-a prăbuşit în regiunea Tver din Rusia
Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a fost listat printre pasagerii de la bordul avionului care s-a prăbușit la nord de Moscova, notează presa de stat ruse.

Toate cele 10 persoane din avion, inclusiv trei membri ai echipajului, au murit în accident, a declarat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit agenției de presă de stat RIA Novosti.

Un canal de Telegram apropiat de Wagner PMC susține că avionul lui Evgheni Prigojin a fost doborât de apărarea aeriană, însă până în acest moment nu există nicio confirmare oficială a acestei informații.

https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1694397614924439910?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1694397614924439910%7Ctwgr%5Eae126a83edbf285652e735737e1f3016db31a6d6%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.news.ro%2Fexterne%2Fupdate-bbc-seful-wagner-evgheni-prigojin-figura-pe-lista-de-pasageri-a-unui-avion-prabusit-in-rusia-video-1922401323002023082021293256

Potrivit RIA Novosti în cadrul serviciilor de urgență, cadavrele a 8 morți au fost găsite la locul prăbușirii unui avion Embraer în regiunea Tver.

Citeşte şi: O rachetă lansată de ruși a lovit piaţa centrală a oraşului ucrainean Cernihiv. Sunt cel puţin şapte morţi şi zeci de răniţi

Evgheni Prigojin este cel care declarase război conducerii militare a Rusiei. Prigojin a condus implicarea grupului privat Wagner Group în războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Istoria sa cu conducerea de la Moscova datează de zeci de ani.

Grupul Wagner este o organizaţie de mercenari militanţi care au lucrat alături de armata rusă în timpul invaziei ţării în Ucraina. Originile Grupului Wagner par să fie din 2014, când a izbucnit conflictul dintre Ucraina şi Rusia cu privire la regiunea Crimeea.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!