Virusurile sunt particule infecţioase minuscule care sunt alcătuite din ADN sau ARN înfăşurat în interiorul unui strat de proteină. Totodată, sunt prea mici pentru a fi văzute la un microscop optic obişnuit.
În timp ce unii microbiologi din întreaga lume încearcă să folosească virusul pentru a dezvolta un vaccin, mulţi dintre cei care nu sunt oameni de ştiinţă nu ştiu cum arată în realitate coronavirusul COVID-19, informează Live Science.
Cercetătorii de la RML au obţinut imagini ale virusului şi ale celulelor din jur în urma analizării unei probe prelevate de la un pacient din SUA infectat cu noul coronavirus. Ei au obţinut imaginile folosind două tipuri de microscoape de înaltă rezoluţie, microscopul electronic de scanare şi microscopul electronic de transmisie. Ambele instrumente folosesc mai degrabă un fascicul de electroni concentrat, decât un fascicul de lumină, pentru a vizualiza mostrele. Mai târziu a fost adăugată şi culoarea în aceste prime imagini ale coronavirusului, pentru a putea fi văzut mai bine, inclusiv şi mediul din jurul lui, informează sursa citată.
Citeşte şi: Coronavirus: Peste 1.800 de morţi în China, potrivit unui nou bilanţ