Florin Piersic a ajuns în București, unde va fi tratat și supravegheat strict de către medicii de la Institutul Matei Balș. Transferul din Cluj-Napoca a fost solicitat chiar de către marele actor și familia acestuia.
Citește și: EXCLUSIV Medicul care l-a operat pe Florin Piersic, primele declarații. Cum se simte marele actor
Medicii din Cluj-Napoca au spus, cu doar o zi în urmă, că Florin Piersic este în stare stabilă, însă acum s-a decis transferul lui la Institutul Matei Balș din Capitală. Actorul și familia acestuia ar fi luat decizia transferării la spitalul din București în vederea continuării tratamentului cu antibiotice și pentru proteza la picior. Potrivit informațiilor, actorul suferă de o infecție severă generalizată, fiind necesară intervenția medicilor bucureșteni.
Maestrul a fost surprins pe aeroport, în timp ce se afla într-o ambulanță SMURD, întubat, dar conștient. El a ajuns la București, unde va fi internat direct pe secția de Terapie Intensivă a Institutului Matei Balș.
Florin Piersic a fost operat în prima zi de Paște, la Institutul Inimii de la Cluj-Napoca, după ce medicii au constatat că o infecţie pornită de la genunchi s-a extins periculos de mult la inimă, acolo unde actorul are aplicat un stimulator cardiac. Inițial, medicii au vrut să îi extragă stimulatorul, însă s-a crezut că viața actorului va fi pusă în pericol astfel. După tratamente s-a ajuns la concluzia că stimulatorul poate fi extras fără probleme.
„Avem două mari categorii de dispozitive cardiace implantabile. Sunt stimulatoare cardiace, care sunt dispozitive anti bradicardice. Adică nu fac altceva decât să dea o frecvență cardiacă corespunzătoare în situațiile în care inima bate rar. În situația în care inima bate repede, în tahiaritmii, avem vreo cinci clase de medicamente antiaritmice care pot interveni și pot reduce frecvența cardiacă sau restabili ritmul cardiac. În situațiile în care inima bate rar, nu există medicamente de cură îndelungată care să facă din nou ca frecvența cardiacă să crească, singurele sunt stimulatoarele cardiace. Deci asta este meseria unui stimulator cardiac, să nu lase inima să evolueze cu o frecvență joasă.
Implantarea aparatelor convenționale presupune introducerea în inimă a una, două sau trei sonde, sonde care sunt niște sârmulițe performante, izolate, cu o tehnologie deosebită la bază. Și care se introduc prin sistemul venos, adică prin vene, în inimă poziționate sub control radiologic. De regulă se implantează în regiunea subclaviculară stângă”, a declarat Horia Roșianu, medicul primar cardiolog care l-a operat pe Florin Piersic, pentru RomâniaTV.
Aceasta nu este prima intervenție suferită, întrucât el a mai fost operat la genunchi și în 2019, la un spital privat din Capitală.
Într-un interviu acordat lui Dan Negru, Florin Piersic a mărturisit că îi este teamă de moarte și ar dori să mai trăiască „puțin”. Actorul a povestit că nu poate explica de ce îi este frică de moarte, dar este conștient că sfârșitul este inevitabil și că nu poate controla momentul sau locul.
„Mai vreau să trăiesc puțin. Mie îmi e frică de moarte. Nu pot să-ți explic de ce. Mi-e cam frică, recunosc. Trebuie să vină, știu, dar nu știu unde mă va prinde. Nu mă interesează, știu că toată lumea moare, o să mor și eu. Mie îmi e frică de moarte. Vreți să vă spun ceva? Dar să țineți minte. Dacă mai trăiesc acum, trăiesc din cauza dumneavoastră”, a spus Florin Piersic.
Citește și: Ultimele vești despre sănătatea lui Florin Piersic. În ce stare este artistul după operația suferită