Primele imagini de la intervenția polițiștilor din Onești! Cum au intrat oamenii legii în casa groazei

Cazul crimei de la Onești continuă să șocheze pe toată lumea. După demiterea șefilor Poliției Județene și a Poliției Onești, mai mulți polițiști care au participat la intervenție au povestit sub protecția anonimatului filmul acțiunii.
Alina Costache
08 mart. 2021, 10:48
Primele imagini de la intervenția polițiștilor din Onești! Cum au intrat oamenii legii în casa groazei

Primele imagini de la intervenția polițiștilor din Onești! Polițiștii care au participat la acțiunea de la Onești sar în apărarea șefilor și îl acuză pe șeful Poliției Române că a refuzat să trimită un elicopter cu trupe de asalt de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

Surse apropiate anchetei susține că șeful poliției Onești l-a contactat imediat pe adjunctul poliției Bacău și i-a solicitat sprijinul, după ce a încercat timp de aproximativ 45 de minute să gestioneze situația alături de un adjunct care îl cunoștea pe agresor. Adrian Tuluc a solitat sprijinul Jandarmeriei și a luat legătura cu primul procuror al județului. A alarmat grupa SAS și negociatorul, pe care a trimis-o la Onești.

Citește și: Adevărul din spatele ușilor închise de la ATI Sibiu! ”Ce am văzut eu nu poate fi închipuit de o viață de om. Oamenii nu mor de COVID, mor asfixiați, sedați. Abator e puțin spus, ne omorâm între noi”

Primele imagini de la intervenția polițiștilor din Onești!

Potrivit polițiștilor din dispozitiv, Tuluc a trimis la fața locului și o echipă de elită, colectivul din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cea care lucrase la cazul criminalului care împușcase anul trecut cu sânge rece un tanăr pe casă scării în Bacău și care avea în spate și multe dosare grele rezolvate. Ulterior, la fața locului a mai fost trimisă o a două echipă SAS.

Cei doi polițiști aproape că au implorat venirea trupei SIAS, iar la un moment dat chiar au fost anunțați că un elicopter va ajunge la fața locului în aproximativ 40 de minute. Minunea nu a durat mult, iar după 20 de minute că acesta nu va mai ajunge. Unul dintre ofițerii de la fața locului a declarat faptul că șeful poliției Onești a afirmat cu lacrimi în ochi, în momentul în care a intrat în apartamentul groazei faptul că: ”Eram sigur că aștia (SIAS) nu vor veni”.

Surse judiciare din Bacău susțin că procurorii din oraș au sesizat faptul că vina a fost dată doar pe oamenii legii din județ și au deschis o anchetă în acest caz, conform jurnalfm.ro.

Măsuri după tragedia de la Onești. Ce a decis Lucian Bode

Ministrul Afacerilor Interne a declarat faptul că a cerut conducerilor tuturor inspectoratelor de poliție din țară să reanalizeze plângerile făcute în ultimii doi ani în care se regăsesc amenințări cu posibile acte de violență.

„Am avut raportul preliminar în două etape. Prima, în care am anunțat măsurile preliminare și anume sesizarea unităților de parchet competente pe componenta neglijenței în serviciu legat de modul în care s-a intervenit. Apoi, sesizarea unităților de parchet privind modul în care s-au analizat sesizările din ultimii ani legat de acest individ.

A doua componentă a raportului preliminar mai prevede o măsură, pe care o anunț acum, am dispus declanșarea la nivelul tuturor structurilor Poliției Române a unui proces de reanalizare a petițiilor și sesizărilor fără caracter penal din ultimele 24 de luni pentru a identifica situațiile în care petenții amenință cu săvârșirea actelor de violență”, a declarat Bode.

 

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Partidul lui Macron câștigă președinția Adunării Naționale după un vot strâns
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'