Primele imagini de la intervenția polițiștilor din Onești! Polițiștii care au participat la acțiunea de la Onești sar în apărarea șefilor și îl acuză pe șeful Poliției Române că a refuzat să trimită un elicopter cu trupe de asalt de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.
Surse apropiate anchetei susține că șeful poliției Onești l-a contactat imediat pe adjunctul poliției Bacău și i-a solicitat sprijinul, după ce a încercat timp de aproximativ 45 de minute să gestioneze situația alături de un adjunct care îl cunoștea pe agresor. Adrian Tuluc a solitat sprijinul Jandarmeriei și a luat legătura cu primul procuror al județului. A alarmat grupa SAS și negociatorul, pe care a trimis-o la Onești.
Potrivit polițiștilor din dispozitiv, Tuluc a trimis la fața locului și o echipă de elită, colectivul din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cea care lucrase la cazul criminalului care împușcase anul trecut cu sânge rece un tanăr pe casă scării în Bacău și care avea în spate și multe dosare grele rezolvate. Ulterior, la fața locului a mai fost trimisă o a două echipă SAS.
Cei doi polițiști aproape că au implorat venirea trupei SIAS, iar la un moment dat chiar au fost anunțați că un elicopter va ajunge la fața locului în aproximativ 40 de minute. Minunea nu a durat mult, iar după 20 de minute că acesta nu va mai ajunge. Unul dintre ofițerii de la fața locului a declarat faptul că șeful poliției Onești a afirmat cu lacrimi în ochi, în momentul în care a intrat în apartamentul groazei faptul că: ”Eram sigur că aștia (SIAS) nu vor veni”.
Surse judiciare din Bacău susțin că procurorii din oraș au sesizat faptul că vina a fost dată doar pe oamenii legii din județ și au deschis o anchetă în acest caz, conform jurnalfm.ro.
Măsuri după tragedia de la Onești. Ce a decis Lucian Bode
Ministrul Afacerilor Interne a declarat faptul că a cerut conducerilor tuturor inspectoratelor de poliție din țară să reanalizeze plângerile făcute în ultimii doi ani în care se regăsesc amenințări cu posibile acte de violență.
„Am avut raportul preliminar în două etape. Prima, în care am anunțat măsurile preliminare și anume sesizarea unităților de parchet competente pe componenta neglijenței în serviciu legat de modul în care s-a intervenit. Apoi, sesizarea unităților de parchet privind modul în care s-au analizat sesizările din ultimii ani legat de acest individ.
A doua componentă a raportului preliminar mai prevede o măsură, pe care o anunț acum, am dispus declanșarea la nivelul tuturor structurilor Poliției Române a unui proces de reanalizare a petițiilor și sesizărilor fără caracter penal din ultimele 24 de luni pentru a identifica situațiile în care petenții amenință cu săvârșirea actelor de violență”, a declarat Bode.