Primele imagini din casele HOŢILOR DE TABLOURI. Acestea au fost distruse la percheziţii VIDEO

Ultima pistă în legătură cu tablourile de zeci de milioane de euro, furate din muzeul olandez, a apărut joi: se pare că operele de artă ar fi fost ascunse chiar în Tulcea, în casele hoţilor. România TV arată imagini din locuinţele suspecţilor, după percheziţii, în urma cărora nu s-au găsit picturile faimoase.
Alina Costache
02 mart. 2013, 16:52
Primele imagini din casele HOŢILOR DE TABLOURI. Acestea au fost distruse la percheziţii VIDEO

Ancheta continuă în cazul tablourilor furate din Olanda: Mama unuia dintre suspecţii furtului tablourilor de milioane de euro a fost reţinută, fiind eliberată în cursul zilei de sâmbătă, iar casa mătuşii aceluiaşi suspect de furt a fost percheziţionată de mascaţi.

Aceasta a declarat joi că tablourile au fost ascunse, o perioadă, chiar în casa ei. 

Imaginile surprinse de România TV arată sărăcia în care trăia familia din localitatea tulceană. În filmare se poate vedea şi sobele în care tablourile ar fi putut fi arse. Ulterior, ele au fost sparte de anchetatori, în căutarea de indicii.

Cazul tablourilor furate din Olanda începe să se contureze. Procurorii fac din ce în ce mai multe descinderi, aflând informaţii noi despre locurile în care au fost ascunse tablourile, în timpul anchetei. Astfe, ei au descoperit că, în timp ce procurorii făceau percheziţii acasă la cei acuzaţi de furt, celebrele pânze se aflau într-o locuinţă din acelaşi sat, la doar câteva case distanţă, în urma mărturiilor mătuşii unuia dintre suspecţi.

Citeşte şi DESCINDERI în cazul hoţilor de tablouri. Poliţiştii fac percheziţii la Carcaliu, în Tulcea

Radu Dogaru, unul dintre cei trei bărbaţi arestaţi preventiv pentru furtul tablourilor din muzeul din Rotterdam, a fost adus din nou la audieri împreună cu mai multe rude. Mătuşa lui a recunoscut că tablourile au fost ascunse în casa ei, în timp ce anchetatorii le căutau la doar câteva case distanţă. Poliţiştii au făcut din nou percheziţii în localitatea tulceană Carcaliu. Ei au găsit în casa mamei lui Radu Dogaru 4 arme de vânătoare, deţinute ilegal. Femeia a fost reţinută.

Citeşte şi FURTUL TABLOURILOR: Anchetatorii verifică computerele celor trei suspecţi

Patru arme de vânătoare, care ar aparţine suspecţilor din cazul furtului de tablouri de la Muzeul Kunsthal din Olanda, au fost găsite de procurorii DIICOT în urma unor percheziţii făcute în judeţul Tulcea, potrivit Mediafax. În prezent, specialiştii în balistică verifică starea armelor, precum şi permisele de deţinere a acestora. Aceleaşi surse au spus că armele erau folosite de cei trei suspecţi arestaţi în cazul furtului de tablouri din Olanda.

Este vorba de o doamnă la 55 de ani, arestată pentru o grava infracţiune de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor care nu fac legatură cu piesele care fac obiectul dosarului„, a spus Bogdan Cimbru, avocatul mamei.

Potrivit declaraţiilor mătuşii, există posibilitatea ca mama suspectului să fi ars operele de artă, în valoare de zeci de milioane de euro, pentru a sterge urmele. Cu toate acestea, avocata femeii crede că declaraţia a fost făcută într-un „moment de disperare” şi să nu fie adevărată.

Mătuşa a declarat că este posibil ca aceste tablouri, doamna Olga, mama lui Radu Dogaru să le fi ars, dar există şi posibilitatea să-i fis spus acest lucru într-un moment de disperare şi totuşi aceste tablouri să nu fie arse„, a declarat Doina Lupu, avocata mătuşii.

Citeşte şi Marele jaf din Olanda. Mama unui hoţ de tablouri a fost reţinută

Şapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012. Operele sustrase sunt „Tête d’Arlequin” de Pablo Picasso, „La Liseuse en Blanc et Jaune” de Henri Matisse, „Waterloo Bridge” şi „Charing Cross Bridge” de Claude Monet, „Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée” de Paul Gauguin, „Autoportrait de Meyer de Haan” şi „Woman with Eyes Closed” de Lucian Freud.

Trei dintre suspecţi – Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru – au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, iar în 21 ianuarie, magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au dispus arestarea lor preventivă pentru 29 de zile.

Spynews
Andrei de la Mireasa, sezonul 7, și iubita lui s-au despărțit după o lună de relație. Care ar fi motivul separării și ce spune și despre Simona
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Când să pornești aerul condiționat la mașină ca să fie eficient și să nu consume carburant mult. Puține persoane cunosc acest detaliu
Capital.ro
Mașinile au primit interzis. Decizie aprobată într-un mare oraș din România
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Noua Comisie Eropeană va fi condusă tot de Ursula von der Leyen. Care sunt candidații propuși de guvernele țărilor din UE?
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Ce preț trebuie să plătești dacă vrei să faci plajă pe cearșaf, în Mamaia. Poate fi mai scump decât închrierea unui șezlong
Spynews
Cristina Rotaru de la Insula iubirii, mesaj cu subînțeles, după ce soțul ei, Andrei, s-a sărutat cu ispita Diandra? „Să nu fiu apreciată, iubită...” | FOTO
Evz.ro
Noi reguli pentru românii care accesează acest program. Care sunt actele obligatorii
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce s-a descoperit în trupul lui Sorin Nazîru? Filmul morţii fostului portar de la Dinamo
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Care ar fi fost, de fapt, cauza decesului lui Sorin Nazîru, fostul portar al juniorilor de la Dinamo. Totul ar fi pornit de la bacterie luată la piscină
Capital.ro
UNGURII vor banii românilor. Ungaria face o mutare istorică în 2024
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel
substantial.ro
Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu la București
MediaFlux
PENSIONARII trebuie să depună DOCUMENTELE în URMĂTOARELE 14 ZILE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!