„Noi insistăm ca manualele să fie în format digital, pe internet. Editorii susţin că avem o problemă cu drepturile de autor. (…) Un manual nu este o carte de autor. Manualul este bun public. Probabil că primele manuale digitale le vom avea în ianuarie 2014. Cred că manualele digitale vor fi pentru clasa I, a II-a, a V-a şi a IX-a. Acestea sunt clasele pe care vrem să le abordăm. Acestea ar trebui să intre în septembrie 2014 obligatoriu, dar pentru clasa I sperăm să le putem pune în bibliotecile şcolare şi pe internet încă din ianuarie”, a declarat ministrul Educaţiei, potrivit Agerpres.
Oficialul a mai spus că schimbarea manualelor nu este o chestiune de opţiune, „dacă se vrea sau nu se vrea”, ci o obligaţie. Acesta a susţinut că manualele trebuiau schimbate deja, întrucât unele dintre acestea au fost editate în anul 1998.
„Vorbim despre o adaptare a manualelor la ceea ce se întâmplă azi, dar mai ales la ceea ce urmează să se întâmple în 2015, în 2018, 2020. Manualele după care învăţăm astăzi, pe care le folosim în şcoală, unele au fost scrise în 1998, 1999, 2000. Nu este o chestiune de opţiune dacă vrem sau nu vrem, suntem obligaţi să le schimbăm. Trebuia să le schimbăm deja”, a spus demnitarul.
Ministrul Educaţiei a precizat că în cazul în care se vor găsi greşeli în proiectul de manual, acesta se va respinge cu totul.