PRIMELE SANCŢIUNI în cazul copilului mort la spitalul din Curtea de Argeş, la o zi de la internare

Direcția de Sănătate Publică Argeș a aplicat primele sancțiuni în cazul copilului de 7 ani decedat în Spitalul Municipal Curtea de Argeș, după ce i s-a pus un diagnostic greşit.
Iulian Tudor
22 apr. 2015, 09:30
PRIMELE SANCŢIUNI în cazul copilului mort la spitalul din Curtea de Argeş, la o zi de la internare

Direcția de Sănătate Publică Argeș a constatat încălcarea prevederilor legale cu privire la managementul de caz, precum și nerespectarea măsurilor și recomandărilor DSP cu privire la transferul pacienților cu boli infecțioase către unități de specialitate.

Ca o primă măsură, Spitalul Municipal Curtea de Argeș a fost sancționat cu 10.000 lei pentru management de caz defectuos, iar cei 2 medici pediatri care au acordat asistență medicală și au urmărit evoluția pacientului au fost suspendați pe perioada cercetărilor„, potrivit unui comunicat emis de DSP Argeş.

„Considerăm că copilul trebuia să fie transferat la o unitate sanitară de rang superior și de specialitate, adică Spitalul Județean de Urgență din Pitești, care are secție de infecțioase copii, nu să fie ținut aici. (…) Este vorba de o boală infecțioasă și nu trebuia ținut în această unitate sanitară”, a declarat directorul executiv al DSP Argeș, medicul Sorina Honțaru, după demararea anchetei de la Spitalul Municipal Curtea de Argeș.

Potrivit directorului executiv adjunct al DSP Argeș, medicul Adrian Stoica, în acest caz este vorba de o nerespectare de către medici a instrucțiunilor și recomandărilor primite.

„În ce privește internarea și asistarea cazurilor de boli infecto-contagioase, toate spitalele din județ aveau instrucțiuni și recomandări precise de la DSP să îndrume aceste cazuri către secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Pitești, ceea ce nu s-a respectat în cazul de față. (…) Medicul nu a dat nicio explicație la întrebarea noastră pe această temă”, a precizat Stoica.

Verificările DSP vor continua și în zilele următoare.

„Suntem în plin control, încă nu l-am terminat. S-au luat unele măsuri (…), a fost sancționat contravențional Spitalul Municipal Curtea de Argeș și au fost suspendați cei doi medici pediatri pe perioada cercetării. (…) Au medici pediatri în policlinică și vor veni aici și vor prelua activitatea în spital”, a precizat Sorina Honțaru.

Bogdan, în vârstă de 7 ani, a fost dus de urgenţă la spitalul din Curtea de Argeş. Vărsa, avea dureri de burtă şi temperatură mare. Copilul a fost consultat şi internat cu diagnosticul de enterocolită. Fară a i se face analize însă, spun rudele. „Nu radiografie, nimic. Pur si simplu, printr-o palpare a abdomenului nu poţi să-ţi dai seama ce are”, a declarat mătuşa copilului.

Starea copilului s-a înrăutăţit, iar părinţii au cerut să fie transferat. Medicii au refuzat însă să-l mute, pe motiv că nu este un caz grav.

Bogdan a murit în braţele mamei sale, pe patul de spital, în mai puţin de 24 de ore de la internare. Părinţii băiatului au spus că medicii l-au tratat pe copil cu indiferenţă şi nu i-au făcut analize pentru a stabili un diagnostic precis.

La internare, băieţelul a fost diagnosticat cu gastroenterocolită. De fapt, copilul suferea de o infecţie puternică la plămâni şi la inimă, care i-a provocat moartea. O simplă radiografie ar fi salvat situaţia, spun medicii legişti.

CITEŞTE ŞI: Copil de 7 ani, mort la 24 de ore de la internare. Părinţii acuză medicii de MALPRAXIS VIDEO

DailyBusiness
Ai planuri pentru luna octombrie? Meteorologii anunță cum va fi vremea în fiecare zi, toată luna
Spynews
Ce relație are acum Cătălin Botezatu cu copiii lui. Designerul și-a ținut familia privată: ”Asta e cel mai important”
Bzi.ro
Ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun! Andra nu mai este primul loc
Fanatik.ro
Satul din România unde s-au descoperit adevărată minuni ale naturii. Comoara din subteran e uriașă și valorează 5 miliarde de dolari
Capital.ro
S-a dat ordin UE. Schimbare la buletinul de identitate. România, obligată să aplice noua lege
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție ȘOC! Românii au înlemnit când au văzut-o în fustă mult prea SCURTĂ și…
DailyBusiness
Hotărâre drastică pentru toți românii care stau la casă!
Adevarul
Cum și-a găsit mașina un clujean, după ce a fost ridicată abuziv de pe o parcare cu abonament. Bărbatul a câștigat definitiv procesul cu Primăria
wowbiz.ro
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit de un șofer care nu s-a asigurat
Spynews
Ziua Educației 2024. Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru învățători și profesori
Spynews
Claudia Pătrășcanu i-a făcut o urare lui Gabi Bădălău de ziua lui de naștere: ”Nu aștept să mi se răspundă niciodată”. În ce relații este cu fostul soț
Evz.ro
Filmele lunii octombrie pe Netflix. Trei dintre ele, așteptate de milioane de fani
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
kanald.ro
Război în Israel: Viitorul șef Hezbollah a fost vizat într-un atac cu bombe grele antibuncăr. Bilanțul morților a ajuns la 37 în ultimele 24 de ore
Cancan.ro
Oana Ciocan rupe tăcerea după ce Zanni a dezvăluit că Jador ar fi agresat-o: 'Vă asigur că Poliția știa'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Se predau toți banii. Nu ai dreptul să cheltui nici măcar un leu. Mergi la închisoare
StirileBZI
Se scumpesc marea majoritate a alimentelor! Cât va costa 1 kg de carne de porc
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
stirilekanald.ro
Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor
substantial.ro
Liceele la care au predat familia Iohannis, decorate cu cel mai înalt grad din Ordinul Meritul pentru Învățământ
MediaFlux
Se dau AJUTOARE de 500 de lei! Cine primește BANII
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Dispare un aliment de bază pentru români: se mai cultivă doar 15% față de acum 10 ani