UPDATE: Rezultatele preliminare ale sondajelor efectuate la ieşirea de la urne arată că socialistul Francois Hollande tinde să conducă, cu 52,5 – 53 la sută, în scrutinul prezidenţial, informează site-ul postului belgian RTBF.
Procesul de vot nu s-a încheiat, iar rezultatele sondajelor de tip exit-poll sunt deocamdată preliminare.
La ora 17.00 (18.00, ora României), rata participării la vot era de 71,96 %, mai mare decât în primul tur (70,59%)
Încrezător în victorie, candidatul socialist a declarat că, dacă va câştiga, va discuta în cursul serii, la telefon, cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel.
Preşedintele care candidează pentru al doilea mandat a fost întâmpinat la secţia de votare, în liceul Jean de la Fontaine, de sute de susţinîtori care i-au strigat :”Nicolas, preşedinte!”.
Nicolas Sarkozy a votat la Paris împreună cu soţia sa, Carla Bruni. La intrarea în secţia de vot, preşedintele a primit din partea unei femei un plic, de care nu ştia cum să scape mai repede, fluturându-l la spate ca să i-l ia cineva din mână.
Indiferent de rezultat, Nicolas Sarkozy va susţine un discurs, duminică seara, în faţa susţinătorilor săi. În cazul unei victorii, Sarkozy şi simpatizanţii lui vor petrece în Piaţa Concorde din Paris.
Candidatul socialist francois Hollande era dat, de surse neoficiale, învingător în majoritatea teritoriilor franceze de peste mări. Potrivit acestor surse, la Saint-Pierre şi Miquelon, François Hollande a obţinut 65% din voturi, iar Nicolas Sarkozy 35%. În Martinica, candidatul socialist a primit 68,5% din voturi, iar Sarkozy 31,5%. În Guadalupe, François Hollande conduce cu 72%, iar în Guyana franceză cu 62%. La Saint-Martin, Hollande are 51,5%, iar Nicolas Sarkozy este pe primul loc doar în insula Saint-Barthélémy, cu 83%.
Hollande a câştigat şi la Montreal (57,74%), Toronto (51%), în Peru (55%), în Argentina (51,7%), în Columbia (58,82%) şi în Honduras (56%). Sarkozy a câştigat în Mexic, Brazilia, Costa Rica şi Chile.
Candidatul socialist a votat în fieful său din Tulle, unde va da o petrecere populară, câmpenească, cu acordeoane, cu grătare, la care a fost invitată toată lumea. În caz de victorie în alegeri, petrecerea se mută la Paris.