Primești 500 de lei pe zi la acest loc de muncă, însă tinerii îl evită. Angajatorii oferă pauze de masă, de țigară și cafea, însă nimeni nu se înghesuie să lucreze în acest domeniu. Salariul a crescut față de anul precedent și poate să ajungă până la 15.000 de lei.
Acest lucru înseamnă că o persoană ar putea să încaseze suma de 3.000 de euro pe lună. Totuși, sunt puțini cei care vor să conducă un tractor pe câmpurile din România, căci în asta constă job-ul.
Fermierii se confruntă cu lipsa de personal an de an în acest domeniu, nu găsesc deloc oameni interesați. Cei mai mulți aleg să plece în străinătate, în țări precum Spania, Italia, Franța, Anglia sau Germania.
Citește și CNP-urile românilor se schimbă! MAI a anunțat noul sistem de generare al codului numeric personal
„Tinerii nu se mai îndreaptă spre genul ăsta de meserie, liceele agricole nu sunt deloc la căutare. Pentru ei e o rușine să muncească așa ceva, e o rușine să fie tractoriști. Toți visează la mașini de lux și vile, dar când să muncească e mai greu. Și cumva unii cred că dacă lucrează tractoriști vor fi exploatați. Nu, nici vorbă. La mine, dacă ești tractorist și nu numai, ai pauze de masă, de țigară și cafea, dar nu abuza de asta. Nu zice nimeni să nu aprinzi o țigară, dar muncește și fii serios”, a declarat Dan Câmpean, fermier, potrivit Adevărul.
În plus, tractoriștii pot câștiga și venituri mai mari dacă fac ore suplimentare.
Potrivit fermierilor și asociațiilor agricole, tractoriștii români pot să câștige salarii uriașe. Recordul este deținut de un angajat care lucrează la o companie din Ardeal și care încasează peste câteva mii de lei.
Cine vrea să lucreze pe tractor sau pe combină ar trebui, totuși, să aibă un nivel minim de cunoștințe în domeniu, nu numai permis auto.