Etapa de 21 de ore dintre Dallas şi Saint Louis a fost cea mai lungă din periplul avionului, care va mai face escale la Washington şi New York. Organizatorii aventurii au menţinut data de plecare, în pofida pagubelor provocate de tornade pe aeroportul din Saint Louis, scrie Agerpres.
Traversarea în cinci etape a Statelor Unite, începută în luna mai aproape de San Francisco (California, vest), îşi propune să promoveze tehnologiile care folosesc energii regenerabile. Aparatul funcţionează cu ajutorul a 12.000 celule fotovoltaice apte să producă electricitatea necesară pentru încărcarea bateriei de litium de 400 kg ce alimentează cele patru motoare electrice cu elice de 10 CP fiecare.
Etapa Saint Louis a fost prezentată ca ‘simbolică’ de organizatorii traversării, care au vrut astfel să aducă un omagiu pionierului aviaţiei, Charles Lindbergh, şi avionului său, „Spirit of St. Louis”, primul care a traversat Oceanul Atlantic, în 1927.
Aparatul din fibre de carbon, care cântăreşte 1.600 kg, are o anvergură a aripilor de 63,4 m, echivalentă cu cea a unui Boeing 747. Zburând la o înălţime maximă de 8.500 m cu o viteză medie de 70 km/h, Solar Impulse, proiect lansat acum zece ani, a primit botezul aerului în iunie 2009.