Mihai Drăgan a ales să fie moaşă după ce a auzit că meseria este foarte bine plătită în străinătate. Nu consideră că este o meserie doar pentru femei.
„Pot spune că soarta m-a dus către această specializare. Pe parcurs, a început să-mi placă, mai ales că era un element de noutate în materie de medicină. (…) M-am simţit protejat, mă simţeam gentleman-ul grupei. Parcă eram privilegiat”, a povestit proaspătul absolvent.
„După prima asistare la naştere am tras o concluzie clară: bine ar fi ca, de fiecare dată, bărbatul să asiste la momentul în care soţia lui naşte”, a afirmat Drăgan, care a mai mărturisit că materia lui preferată a fost neonatologia.
Proaspătul absolvent de la facultatea de moaşe a împlinit 28 de ani şi are o familie numeroasă, chiar dacă el nu este căsătorit. Mihai Drăgan are un frate geamăn, cu câteva minute mai mare. Dacă atunci când s-a hotărât să se facă moaşă s-a gândit că îl va ajuta să plece la muncă în străinătate, acum este decis să rămână în ţară. Mihai crede că naşterile în România vor lua o altă cale odată ce pe piaţa muncii au apărut specialişti în asistarea la naştere.