Primul centru de vaccinare a copiilor împotriva COVID-19 se va deschide sâmbătă, la prânz, în sectorul 4 al Capitalei.
„Amenajat de Primăria Sectorului 4 în parcul Lumea Copiilor (zona rotondă), în imediata apropiere a centrului de vaccinare de la Palatul Naţional al Copiilor, noul centru mobil va avea două puncte de imunizare, în care se va administra serul produs de Pfizer-BionTech”, a anunţat Primăria Sector 4, potrivit News.ro.
Centrul mobil va fi deschis în fiecare zi, între orele 08:00 – 20:00, timp în care copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani vor putea fi vaccinaţi împotriva COVID-19, cu acordul părinţilor/reprezentanţilor legali.
„Aceştia îi vor însoţi, de altfel, pe copii şi vor completa formularele pe care le vor primi de la registratorii centrului. Ulterior, copiilor li se va administra prima doză a vaccinului, în aceeaşi cantitate de 0,3 ml utilizată şi pentru imunizarea adulţilor, după care vor rămâne sub supraveghere, într-o zonă de post-vaccinare, pentru un interval de 15 minute”, a mai transmis Primăria Sector 4.
Centrul va fi deschis, sâmbătă, la ora 12.30.
Citeşte şi: Germania începe de luna viitoare vaccinarea copiilor de 12 ani. Anunţul a fost făcut de Angela Merkel
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat vineri vaccinarea adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani cu vaccinul alinaţei americano-germane Pfizer/BioNTech. România va demara vaccinarea acestei categorii de vârstă ”cât de repede posibil”.
Vaccinul Pfizer este primul care obține unda verde a EMA în vederea vaccinării adolescenţilor în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE). Până acum, vaccinul era autorizat pentru vaccinarea persoanelor în vârstă de peste 16 ani. Germania a anunţat deja de joi că va începe din 7 iunie procesul de vaccinare la copii.
Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a postat pe Facebook următorul anunţ, legat de această aprobare.
„Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat astăzi autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați.
Odată cu această autorizare facem încă un pas spre normalitate! Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă. Este important de menționat că este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal. În acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin contul părinților”, a scris Valeriu Gheorghiță.