Primul politician reţinut pentru fraudarea alegerilor. Judecătorii au decis cercetarea în libertate VIDEO

Procurorii prahoveni au făcut miercuri 18 percheziţii, inclusiv la sediul Primăriei Ciorani şi la casa primarului acestei comune, Marin Voicu, într-un dosar în care suspectează fraudarea alegerilor locale din această localitate.
George Russo
10 iun. 2021, 16:02
Primul politician reţinut pentru fraudarea alegerilor. Judecătorii au decis cercetarea în libertate VIDEO

UPDATE: Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, şi ceilalţi 16 inculpaţi reţinuţi în dosarul care vizează fraudarea alegerilor locale din septembrie 2020 au fost puşi în libertate. Decizia pronunţată, joi, de Judecătoria Ploieşti nu este definitivă.

Surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că Marin Voicu a fost reţinut pentru instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, ceilalţi 16 inculpaţi fiind acuzaţi de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

 

UPDATE: Un număr de 17 persoane, inclusiv primarul comunei Ciorani, sunt reţinute în dosarul de fraudă electorală privind alegerile locale din această comună, câştigate de PNL şi de primarul Marin Voicu cu majoritate confortabilă.

Primarul din Ciorani, fost membru PSD, care a obţinut în mai multe rânduri cel mai mare scor la alegerile locale, a trecut, înaintea ultimului scrutin local, la PNL. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti arată că membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani sunt suspectaţi că au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean, 17 persoane fiind duse la audieri.

România TV anunţă joi că mai multe persoane, printre care şi primarul comunei Ciorani, Marin Voicu.

Procurorii suspectează că alegerile locale la Ciorani au fost fraudate în 27 septembrie 2020, chiar în ziua votului.

„Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea Primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi Preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice. Urmează a fi aduse pentru audieri un număr de 17 persoane”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Buletine de vot pentru alegerile din Ciorani, sustrase din sediul primăriei Mizil

În luna octombrie 2020, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil au deschis un dosar penal şi cercetează fapte care au legătură cu alegerile locale din 27 septembrie 2020, fiind vorba despre falsificarea de înscrisuri privind rezultatul alegerilor locale din comuna Ciorani. După deschiderea acestei anchete, în cursul lunii februarie a acestui an, persoane necunoscute au intrat în arhiva Judecătoriei Mizil de unde au sustras buletine de vot.

„La data de 23.02.2021, organele de cercetare penală au fost sesizate cu privire la faptul că la data de 08.02.2021, orele 19:40, o persoană necunoscută a pătruns fără drept în arhiva Judecătoriei Mizil, ce funcţionează într-o clădire proprietate a Primăriei Mizil, de unde au fost sustrase buletine de vot”, preciza sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil, procurorul Cristina Prajea, confirma, pentru News.ro, că buletinele furate în februarie, la trei luni de la deschiderea anchetei, sunt dintre buletinele de la alegerile locale din comuna Ciorani.

Alegerile locale din comuna Ciorani au fost câştigate detaşat de Partidul Naţional Liberal. Astfel, primarul în funcţie, Marin Voicu, până la alegerile din 2020 unul dintre membrii vechi ai PSD, a candidat sub sigla PNL şi a obţinut un nou mandat, al cincilea, cu peste 83% din voturi. PNL, care la rundele trecute de alegeri a înregistrat scoruri modeste în comuna Ciorani, a obţinut, de data aceasta, peste 76% din mandatele din Consiliul Local.

Acuze de fraudă electorală şi în Capitală

Procesul electoral ar fi fost fraudat și în Capitală, la Sectorul 1. Primele acuzații au fost făcute de Daniel Tudorache.

„Procesele verbale au fost semnate în alb, există suspiciunea de fraudă. Noi am pus mâna pe un proces verbal semnat în alb de toţi reprezentanţii secţiei. Reprezentantul nostru poate a fost cumpărat, nu pot să ştiu. Important e ce s-a întâmplat. E ilegal să semnezi aşa, ca apoi să se completeze cu ce cifre doresc. Avem două procese verbale cu cifre diferite. Nu ştim care a ajuns la reprezentantul nostru şi care a ajuns la BEC. Cifrele pot fi denaturate”, a declarat Dan Tudorache.

Procurorul de caz a vorbit într-o emisiune despre posibila fraudă.

„S-au încălcat nişte dispoziţii, pentru că intrarea în acea sală (n.r. cu sacii de voturi) trebuia făcută în anumite condiţii. Ceea ce au votat cetățenii nu a fost consemnat și cine se face vinovat să fie tras la răspundere”, a spus procurorul Sorin Iasinovschi, într-un interviu pentru Denise Rifai, la Kanal D.

„Până astăzi, când vorbim, există fraudă?”, l-a întrebat prezentatoarea TV. „La nivelul secțiilor există”, a răspuns procurorul.

Citeşte şi: Sică Dumitrescu, fiul fostului fotbalist Ilie Dumitrescu, condamnat la 2 ani şi patru luni de închisoare

DailyBusiness
Capcanele contractelor prin telefon. Cum îți poți pierde banii și liniștea în doar câteva minute!
Spynews
Poliția a reținut primul suspect în cazul crimei de la Bragadiru. Bărbatul este originar din Egipt
Bzi.ro
Probleme mari pentru Delia Matache în vacanța din Asia! Ce a pățit artista
Fanatik.ro
Cum pornești corect mașina când afară temperatura a scăzut sub 0 grade. Mulți șoferi nu știu și fac o mare greșeală
Capital.ro
Călin Georgescu a luat decizia finală. Anunț despre turul 2 al alegerilor prezidențiale
Playtech.ro
David Beckham, de nerecunoscut: E horror, nu-și poate mișca fața
DailyBusiness
10.000 de lei cadou pentru românii care stau la casă! Cum poți primi banii cu un simplu dosar
Adevarul
„Crin Antonescu nu știe unde se află”. Ce spune Cătălin Avramescu, cel mai nou candidat la prezidențiale, despre Ciolacu și Georgescu
wowbiz.ro
Catinca Roman și fiica ei, Călina, concurente la Asia Express 2025! Cele două participă împreuna în sezonul 8
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
Spynews
Cine este nașa fiicei Iustinei Loghin și a lui Cornel Luchian de la Insula iubirii. Ce relație apropiată este între ei: “Plină de iubire”
Evz.ro
Ce declara mama lui Călin Georgescu după Rebeliunea Legionară. Facsimil
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
kanald.ro
Cum poți beneficia de pensie chiar dacă nu ai muncit niciodată. Cât vei primi în 2025!
Cancan.ro
ANM a modificat prognoza! Se anunță o lună ianuarie atipică în aceste zone din România
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Mama lui Călin Georgescu a fost membră a Mișcării Legionare. S-a aflat totul. Documente bombă
StirileBZI
Fumatul interzis în spațiile public! Unde se va impune restricția în România
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
stirilekanald.ro
După ce poza ei a devenit virală, Maria fost ucisă de ruși la doar 24 de ani. A murit a doua zi după ziua ei de naștere
substantial.ro
Casa fostului comandant SS al lagărului Auschwitz devine centru de combatere a extremismului
MediaFlux
AJUTOR FINANCIAR pentru PENSIONARI! Se dau 3.000 de LEI pe lângă PENSIE într-o singură TRANȘĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Care este cel mai frumos oraș din lume? Se află la câțiva kilometri de România