Alzheimerul afectează milioane de oameni la nivel mondial. Recent, o echipă de cercetători de la Universitatea California din San Francisco a realizat un studiu care a scos la lumină un posibil simptom al acestei afecțiuni pe care multă lume nu îl ia în considerare, considerându-l irelevant. Este însă foarte important!
Potrivit studiului publicat în jurnalul Alzheimer&Dementia, acesta poate fi un simptom precoce al afecțiunii. Semnul despre care vorbim în rândurile care urmează apare înaintea problemelor de memorie asociate bolii din ce în ce mai cunoscute și mai răspândite la nivel mondial.
Pe parcursul studiului, cercetătorii americani au descoperit că persoanele care suferă de această afecțiune neurodegenerativă tind să ațipească tot mai des pe parcursul zilei, chiar dacă boala nu a ajuns într-un stadiu avansat. Chiar dacă acest obicei aparent inofensiv a fost de multe ori ignorat, fiind pus pe seama altor factori, cercetările au scos la lumină ideea că starea de oboseală și nevoia de a adormi în timpul zilei ar putea fi un indicator al degradării neuronale care este specifică Alzheimerului.