Primul vaccin împotriva coronavirusului, gata în câteva săptămâni

Oamenii de ştiinţă din Israel sunt într-un proces avansat pentru dezvoltarea primului vaccin împotriva coronavirusului. De asemenea, Pfizer Inc are în vedere o colaborare cu producătorul german de medicamente BioNTech SE pentru a dezvolta vaccinuri pentru virusul COVID-19.
Filip Stan
08 mart. 2020, 08:22
Primul vaccin împotriva coronavirusului, gata în câteva săptămâni

Oamenii de știință sunt într-un proces avansat pentru dezvoltarea primului vaccin împotiva coronavirus, potrivit Ministrului Științei și Tehnologiei Ofir Akunis. Dacă totul va decurge conform planului, vaccinul va fi gata în câteva săptămâni și va fi disponibil în 90 de zile.

„Felicitări MIGAL( Institutul de Cercetare Galileo) pentru acestă descoperire. Sunt încrezător că va avea un progres rapid care ne va permite să oferim un răspuns amenințării reprezentate de COVID-19″.

MIGAL este localizat în orașul Galilee.

„Dată fiind nevoia urgentă la nivel global de un vaccin pentru coronavirus facem tot ce putem să accelerăm dezvoltarea sa”, a spus directorul Institutului, David Zigdon.

O să fie un vaccin administat pe cale orală fiind astfel accesibil publicului larg, a adăugat Zigdon.

De asemenea, Pfizer Inc are în vedere o colaborare cu producătorul german de medicamente BioNTech SE pentru a dezvolta vaccinuri pentru coronavirus folosind platforma BioNTech de dezvoltare a medicamentelor bazate pe mARN, spune şeful de cercetare şi dezvoltare al Pfizer, citat de Reuters.

Spre deosebire de un vaccin normal, vaccinurile ARN funcţionează prin introducerea unei secvenţe de mARN (molecula care le spune celulelor ce să construiască), care este codificată pentru un antigen specific bolii. Odată produs în corp, antigenul este recunoscut de sistemul imunitar, pregătindu-l pentru lupta cu lucrul real.

Vaccinurile ARN utilizează o abordare diferită care beneficiază de procesul pe care celulele îl utilizează pentru a face proteine: celulele folosesc ADN ca şablon pentru a face molecule de ARN mesager (mARN), care sunt apoi traduse pentru a construi proteine. Un vaccin ARN constă dintr-o catenă ARNm care codifică un antigen specific bolii. ARN mesager este o moleculă de ARN ce are rolul de a copia informaţia genetică a unei catene de ADN, proces numit transcripţie.

Directorul ştiinţific al Pfizer, Mikael Dolsten, a fost unul dintre directorii farmaceutici care a participat săptămâna aceasta la o întâlnire cu preşedintele american Donald Trump, pentru a discuta despre posibilele vaccinuri şi tratamente pentru virusul care se răspândeşte rapid.

El a spus atunci că producătorul lucrează la dezvoltarea unei terapii anti-virale pentru a ajuta pacienţii care au contractat deja virusul. Dar el a spus joi că Pfizer are în vedere să se alăture unor companii precum Johnson & Johnson, Sanofi SA şi Moderna în cursa pentru a dezvolta un vaccin pentru a inocula pacienţi sănătoşi.

Dolsten a spus că Pfizer, care colaborează deja cu BioNTech la dezvoltarea de vaccinuri ARNm pentru gripă, este, de asemenea, interesat de eforturile companiei privind coronavirusul.

„Vom împărtăşi unele dintre ideile noastre cu BioNTech, despre ceea ce fac ei privind COVID-19 şi vom evalua dacă există lucruri pe care am putea să le facem împreună”, a spus el.

BioNTech a avut în vedere utilizarea platformei sale de mRNA pentru a dezvolta un vaccin pentru coronavirus încă de la începutul acestui an, a declarat luna trecută într-un interviu pentru Reuters Ugur Sahin, directorul executiv al BioNTech.

Un vaccin bazat pe mARN, care utilizează ARN mesager sintetic pentru a ajuta organismul să se imunizeze împotriva unui virus, poate fi dezvoltat şi fabricat mai rapid decât vaccinurile tradiţionale.

Moderna, care se concentrează, de asemenea, pe terapiile bazate pe ARNm, a dezvoltat deja un vaccin experimental împotriva coronavirusului folosind o metodă similară cu BioNTech. Moderna intenţionează să înceapă studiile clinice ale vaccinului său la sfârşitul acestei luni.

Dolsten a oferit, de asemenea, mai multe detalii despre eforturile companiei de a dezvolta potenţiale tratamente antivirale pentru virus, care sunt examinate în prezent de o companie terţă pentru a vedea cum se comportă împotriva virusului într-un laborator.

Pfizer a spus că aceşti compuşi pot fi folosiţi în combinaţie cu un alt tratament antiviral dezvoltat de Gilead Sciences, denumit „Remdesivir”, care este în continuare în faza de dezvoltare.

Compuşii Pfizer folosesc un mecanism de acţiune diferit de cel al lui Gilead pentru a ataca virusul, a spus Dolsten.

 Citeşte şi Un cunoscut medic avertzizează în legătură cu coronavirusul: „Ne putem aştepta la o perioadă EXTREM de grea”

 

DailyBusiness
CTP vrea plecarea lui Klaus Iohannis de la Președinția României: „Datoria și un pustiu de bine ce le are de făcut românilor este să plece de la Cotroceni
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Imagini din culise, care nu s-au difuzat la TV! Ce a putut face Gina Pistol după ce Smiley a pierdut finala Vocea României
Fanatik.ro
Horoscop Camelia Pătrășcanu pentru a doua zi de Crăciun. Ce se întâmplă cu Gemenii și Racii
Capital.ro
Decizie pentru Călin Georgescu. Avocata sa a anunțat în direct: Acum am primit...
Playtech.ro
Când se servesc piftia și sarmalele la masa de Crăciun, de fapt. Ora ideală la care trebuie consumate
DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Adevarul
Spionii lui Gigi Becali au descoperit un triunghi amoros la FCSB: Ngezana i-a furat colegului iubita româncă
wowbiz.ro
Karmen și Bogdan Căplescu, din nou împreună?! Cum au fost surprinși, după divorț
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Armata obligatorie, reintrodusă din 2025. Prima încorporare, în vară
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Mesajul tulburător postat de tânărul de 30 de ani din Deva înainte de a-și pune capăt zilelor. A transmis live pe Facebook, iar apoi s-a aruncat în fața mașinilor de pe un pod
Cancan.ro
Cel mai nou cuplu din showbiz! Ireal cu cine s-a cuplat Fulgy, fiul Clejanilor 😲
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Cine este Cristela Georgescu, de fapt. S-a aflat ce a făcut soția lui Călin Georgescu
StirileBZI
Acești angajați vor beneficia de al 13-lea salariu! Vor primi nici bonusuri de Crăciun
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
Soția lui Petre Daea a cerut ordin de protecție împotriva lui înainte de Crăciun. Fostul ministru: „Sărbătorim în familie”
substantial.ro
Domeniul schiabil din Sinaia închis de Crăciun din cauza viscolului
MediaFlux
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Misterul sărbătoririi numelor de Cristian și Cristina: Tradiție sau confuzie?