Prin ce peripeții a trecut o proprietară care a vrut să ofere ajutor oamenilor dați afară din casele lor. A trăit un adevărat șoc

Prin ce a trecut o proprietară din Londra care a vrut să ofere casa ei pentru oamenii care au rămas fără casă? Femeia a fost victima unei înșelătorii.
Filip Stan
10 sept. 2024, 16:45
Prin ce peripeții a trecut o proprietară care a vrut să ofere ajutor oamenilor dați afară din casele lor. A trăit un adevărat șoc

O femeie în vârstă de 54 de ani, proprietară a unui apartament din Londra, a fost victima unei escrocherii după ce a închiriat locuința sa unor chiriași despre care credea că au nevoie de ajutor, însă totul a luat o întorsătură neașteptată.

Prin ce peripeții a trecut o proprietară din Londra

Leanne Newton, care locuia în estul Londrei, a fost victima unei înșelătorii după ce a încercat să facă un gest altruist, închiriindu-și apartamentul unor persoane pe care le considera vulnerabile. De-a lungul a 12 ani, femeia și-a oferit locuința, un apartament cu un dormitor situat în Stantford, studenților la medicină, profesorilor și altor persoane care au fost nevoite să plece din casele lor din anumite motive. Scopul său a fost de a ajuta oameni aflați în dificultate, însă, fără să știe, avea să devină ținta unei escrocherii de mare calibru.

Citește și: Sebastian Stan îl interpretează pe Donald Trump în filmul „The Apprentice”. Când se lansează în cinematografele din România

Ultima sa chiriașă, Ifende Uzoka, culturistă și influencer cunoscut, plătea 1.900 de lire sterline pe lună pentru apartament, dar în realitate folosea locuința pentru a o subînchiria pe platforme precum Airbnb și Booking, fără acordul proprietarei.

Cât câștiga „chiriașa” prin intermediul platformelor de închiriere

Situația a ieșit la iveală când actuala chiriașă, Ifende Uzoka, o tânără culturistă și influencer de succes, s-a dovedit a avea alte planuri pentru acest apartament. Cu o prezență activă pe rețelele sociale, la prima vedere părea o persoană cu dificultăți financiare. Însă, nu după mult timp, în timp ce plătea o chirie de 1.900 de lire sterline pe lună, tânăra se lăuda pe internet cu vacanțe de lux în destinații exclusiviste. Aceasta, de fapt, nu locuia efectiv în apartament, ci îl subînchiria ilegal pe platforme precum Airbnb și Booking.

Citește și: EXCLUSIV Dana Budeanu, noi detalii despre nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Cine vor fi nașii și câți bani vor strânge: „E singura ocazie ca să se mai ‘spele’ niște bănuți” 

Prin intermediul acestor platforme, Ifende cerea 190 de lire pe noapte și câștiga până la 69.350 de lire pe an, de trei ori mai mult decât plătea ea pentru chirie.

Care a fost reacția proprietarei când a aflat

Leanne a fost șocată când a aflat adevărul despre activitățile chiriașei sale. Cu toate că aceasta a crezut că ajută o persoană care avea nevoie de ajutor, în realitate tânăra își folosea apartamentul pentru a face profit în mod ilegal. Chiriașa, care acum deține și o companie de îmbrăcăminte online, a închiriat apartamentul în octombrie 2023, dar nu a locuit niciodată acolo, folosind în schimb locuința pentru afacerea sa de închirieri pe termen scurt, potrivit DailyMail.

Când toate acestea au fost aflate, Leanne a început demersurile pentru a o evacua pe chiriașă și a-și recupera apartamentul. Cu toate acestea, există deseori astfel de întâmplări, iar cazul evidențiază riscurile la care se pot expune proprietarii care doresc să ofere ajutor.

Spynews
Cadavrul unui bărbat, găsit în cuptorul din bucătăria spitalului unde era internat. Polițiștii au pornit o anchetă
Bzi.ro
Ispita Diandra arată senzațional după ce a slăbit 8 kilograme! Ține post negru luni, miercuri și vineri
Fanatik.ro
Ce să pui alături de varză în borcane ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul neașteptat care o transformă într-un deliciu pe care-l vei savura la iarnă
Capital.ro
Trădare pentru Antena 1. O altă vedetă părăsește trustul și se alătură PRO TV: ”Șoc. E oficial”
Playtech.ro
Cum a arătat Romina Gingașu mireasă. Imagini de colecție de la nunta româncei cu miliardarul Piero Ferrari
DailyBusiness
Alimentul de care românii nu se pot lipsi! E importat din Spania la prețuri uriașe!
Adevarul
Degeaba ridicăm F-urile să urmărească dronele rusești, degeaba le identificăm și le luăm la țintă: „Probabil politicienii noștri așteaptă pierderi de vieți umane”
Spynews
Când este recomandat să pui castraveții la murat. Perioada ideală pentru a-i pregăti pentru iarnă
Spynews
Bianca Drăgușanu a primit amendă! Vedeta a răbufnit: ”Tupeu ordinar” | FOTO
Evz.ro
Oana Mizil, dezvăluiri incendiare. Adevărul despre agresiunile lui Vanghelie
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor
Cancan.ro
2 români, stabiliți în Italia, au avut parte de șocul vieții lor într-un supermarket din România. Cât au plătit pentru un coș de cumpărături
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cadavrele a doi bărbați din Brașov plutesc de zile întregi pe Marea Neagră! Motivul pentru care autoritățile nu le pot recupera! Familiile sunt disperate
Capital.ro
Durere infinită în muzica populară. S-a stins maestrul naiului din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de ani și era unicul copil al părinților: ”Facem un apel către toți cei care...”
substantial.ro
Niculae Havrileţ, fost preşedinte ANRE, trimis în judecată pentru obținerea de foloase necuvenite
MediaFlux
NOUL PRAG de IMPOZITARE a PENSIILOR! SIMONA BUCURA OPRESCU a anunțat EXACT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...