UPDATE Prințul Charles a vizitat Palatul Voievodal Curtea Veche și a privit bustul lui Vlad Țepeș. ASR și-a continuat apoi plimbarea către Curtea Domnească. În drumul său a discutat cu inițiatori ai proiectului ”Ambulanța pentru Monumente”. În Centrul Vechi, un copil, care purta un tricou pe care era scris ‘Voluntar – Ambulanțe pentru Monumente’, l-a intâmpinat călduros pe Prințul de Wales.
Prinţul de Wales a mers, vineri dimineaţa, timp de oră prin centrul istoric al Capitalei. Fiind însoţit de Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului Bucureşti, care i-a făcut o scurtă prezentare a obiectivelor din Centrul Vechi, moştenitorul Coroanei britanice a vizitat şi Hanul lui Manuc, monument istoric, construit în 1806. Alteţa Sa Regală s-a oprit şi la Curtea Veche, la bisericile Sf Anton şi Stavropoleos.
La ora 11.20, prinţul Charles a fost primit, la Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale”, din Bucureşti de Ion Caramitru, directorul instituţiei, dar şi de directorul British Council, Nigel Bellingham.
Moştenitorul coroanei britanice a urmărit un scurt spectacol alcătuit din fragmente ale unor piese din repertoriul TNB precum ”Angajare de clovn” şi ”Magic Naţional”.
Vizita oficială a Prințului Charles în România a început miercuri, când Alteța Sa Regală a depus o coroană de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I.
Tot miercuri, Prințul de Wales a fost primit, la Palatul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis, care l-a decorat cu Ordinul Național „Steaua României” în Grad de Mare Cruce, în semn de „prețuire pentru activitatea în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume”.
În cea de-a doua zi, joi, Prințul Charles a vizitat Muzeul Satului ”Dimitrie Gusti”, centrele Fundației FARA, Delta Văcărești, Patriarhia Română și s-a întâlnit cu premierul Sorin Grindeanu.
De asemenea, Prințul Charles a fost primit de Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu la Palatul Elisabeta și a participat la o recepție oferită de Ambasada Regatului Unit.
Printre obiectivele vizitei moștenitorului Coroanei Britanice se află promovarea și celebrarea relațiilor bilaterale cu România, inclusiv a campaniei #BritainInRomania, promovarea activității Fundației Prințul de Wales România și a altor organizații active în țara noastră, aflate sub patronajul acestuia. De asemenea, promovarea organizațiilor dedicate conservării mediului înconjurător, din zona urbană și rurală, precum și evidențierea sprijinului pe care îl oferă Regatul Unit în acest sens, este un obiectiv al vizitei.
Vizita oficială a Alteței Sale Regale în România se încheie vineri.