Campania prezidenţială din SUA lasă de dorit: Principalii CANDIDAŢI se exprimă ca nişte copii de gimnaziu

Principalii candidați la președinția SUA utilizează în discursurile lor cuvinte și o gramatică tipice elevilor din clasele a VI-a și a VII-a, potrivit unui studiu care subliniază că nivelul vocabularului lor a scăzut în cursul campaniei, relatează AFP.
Filip Stan
17 mart. 2016, 12:00
Campania prezidenţială din SUA lasă de dorit: Principalii CANDIDAŢI se exprimă ca nişte copii de gimnaziu

Donald Trump este în urma celorlalți candidați studiați, atât prin nivelul cunoștințelor sale de gramatică afișate, asociat celui al unui elev din clasa V-a, cât și prin vocabular, care este de nivelul unui elev de clasa a VII-a.

Language Technologies Institute din cadrul Universității Carnegie Mellon (CMU) din Pittsburgh a studiat nivelul lexical și gramatical al discursurilor din campania a cinci candidați: Donald Trump, Ted Cruz, Marco Rubio, Hillary Clinton și Bernie Sanders, comparându-le cu cele ale unor foști președinți.

Din punct de vedere lexical, studiul publicat miercuri estimează că Donald Trump se exprimă ca un elev din clasa a VII-a, iar Ted Cruz — ca unul dintr-a VIII-a. Hillary Clinton este apropiată de nivelul unui elev de clasa IX-a, Marco Rubio stă ceva mai bine, iar vocabularul lui Bernie Sanders este cel mai elaborat, fiind demn de un elev de liceu de clasa X-a.

În materie de gramatică, Donald Trump este cel mai puțin performant, fiind evaluat la un nivel de elev de clasa V-a, ceilalți situându-se toți între a VI-a și a VII-a.

Câmpul lexical al celor cinci candidați s-a redus în ultimele săptămâni, ei utilizând cuvinte din ce în ce mai simple, subliniază studiul.

În materie de gramatică, nici unul nu ajunge la nivelul președintelui Abraham Lincoln, al cărui celebru discurs de la Gettysburg era la nivelul clasei a XI-a. Niciunul nu ajunge însă sub la nivelul lui George W. Bush, care stăpânea gramatica unui elev de clasa V-a, subliniază studiul.

Documentul precizează, de asemenea, că nivelul vocabularului foștilor președinți Abraham Lincoln, Ronald Reagan, Bill Clinton și George W. Bush, precum și cel al președintelui Barack Obama, era de cel puțin al unui elev din clasa a VIII-a.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Senzația verii: Se lansează cel mai picant burger. Avem și rețeta
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Președintele PSD Marcel Ciolacu anunță candidatura la un nou mandat
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'