„Îi doresc ‘La mulţi ani, multă sănătate!’. Îmi pare rău că nu am putut să fiu alături de bunicul meu, voi fi însă mâine, la dineu, şi voi sta toată ziua cu domnia sa când mă întorc la Bucureşti„, a declarat principele Nicolae, potrivit Agerpres.
Regele Mihai a împlinit în data de 25 octombrie 93 de ani şi în această lună şi-a sărbătorit ziua onomastică, iar miercuri, în cinstea acestor evenimente a fost organizată o zi a porţilor deschise la Palatul Elisabeta.
CITEŞTE ŞI: Klaus Iohannis participă la un prânz privat la reşedinţa regelui Mihai I VIDEO
Principele Nicolae a participat, timp de zece zile, la activităţi de voluntariat la Fundaţia Alpha Transilvană din Târgu Mureş, unde a luat parte la şedinţe de fizioterapie, chinetoterapie şi muzicoterapie alături de copiii cu dizabilităţi.
„Am lucrat cu copii fizioterapie, chinetoterapie, am fost în două excursii cu ei la pădure, am făcut muzicoterapie şi un pic de engleză. Din nou m-am întors aici şi m-am simţit foarte bine, echipa fundaţiei este foarte prietenoasă şi copiii au evoluat (de la şedinţele precedente la care a participat în vară, n.r.). Am învăţat foarte mult de la ei, au avansat, acum fac lucrurile mai mult singuri fără mult ajutor, mă bucur să văd asta, înseamnă că au rezultate aici şi asta înseamnă foarte mult. Sper să revin la Târgu Mureş„, a arătat Principele Nicolae, care a spus că voluntariatul înseamnă foarte mult pentru el, atât din punct de vedere spiritual, cât şi educativ, întrucât învaţă foarte multe despre domeniile respective. „Voluntariatul este un mod de a face faţă la noi provocări„, a precizat Principele Nicolae.
Preşedinte al Consiliului Director al Fundaţiei Alpha Transilvană, doctor Alexandru Lupşa, a declarat presei că prezenţa principelui este un act de normalitate. „Este ceea ce noi încercăm să construim de mulţi ani: voluntariatul ca felul nostru de a fi în comunitate„, el adăugând că Principele Nicolae este un om extrem de dedicat şi de serios.
„Timpul e puţin pentru toată lumea, dar avem voluntari aici care îşi fac hobby-ul aici, prezenţa dânşilor aici, ca voluntari în diferite programe, este cealaltă parte a vieţii pe care o fac cu aceeaşi dăruire, aceeaşi satisfacţie ca profesiunea în general şi au o contribuţie esenţială prin ceea ce lucrează. Alteţa Sa este un om de o seriozitate extraordinară. Face cu aceeaşi dăruire cea mai simplă activitate, când trebuie să schimbi un pampers la un copilaş şi o face cu plăcere – sper că îşi construieşte experienţa pentru viitorul lui de tătic – şi lucrează la fel de serios când stăm în board şi discută proiecte ale fundaţiei. Cu mai mult timp în urmă a acceptat şi este membru onorific al boardului, neputând fi angajat în permanenţă în activităţile noastre curente. Şi poţi să te consulţi cu dânsul, este un om tânăr, care a călătorit mult şi are foarte multă empatie„, a susţinut dr. Lupşa.
Acesta a spus că prin participarea Principelui Nicolae pentru a doua oară în acest an la acţiuni de voluntariat la Fundaţia Alpha Transilvană o serie de oameni au fost sensibilizaţi, iar pentru angajaţii organizaţiei prezenţa acestuia este un lucru onorant. „Faptul că Alteţa Sa se simte foarte bine aici este extrem de onorant pentru noi şi pentru întreaga noastră echipă care lucrăm intens la un program de voluntariat. În timpul zilei de muncă îşi alocă o pauză de masă şi atât. După mese încercăm să socializăm şi să îi arătăm frumosul din comunitate, dar programul de muncă în voluntariat este unul de o seriozitate extraordinar de bine pusă la punct„, a mai menţionat Alexandru Lupşa.