„Ne-am gândit să o oferim societăţii româneşti de acest Crăciun, când avem încă norocul să avem printre noi un suveran de 92 de ani, o carte despre toate cele aproape 150 de crăciunuri regale pe care România le-a avut în istoria ei„, a declarat Principele Radu, potrivit Agerpres.
El a povestit că a descoperit, în timpul documentării, două poveşti care l-au uimit. Una dintre ele îi are ca protagonişti pe regele Ferdinand şi pe fiul său Carol al II-lea, care de sărbătorile de iarnă din 1919, imediat după Marea Unire, au inaugurat o serie de biblioteci rurale şi orăşeneşti. ‘Şi câte credeţi că erau? 150 de biblioteci. 150 de clădiri pline de cărţi pentru comunităţile vremii. Al doilea fapt pe care l-am descoperit, era prin 1937 sau 1938 şi Carol al II-lea, de data aceasta el împreună cu fiul său, Mihai, s-au dus de Crăciun prin ţară pentru a împărţi 1.500 de căruţe pe care le-au dat ţăranilor din cele mai defavorizate arii ale României’, a povestit Principele Radu.
De asemenea, Principele Radu a afirmat că tot ceea ce fac el şi Principesa Margareta nu este nou, ci doar continuă faptele pe care le-au consacrat suveranii României în cei 150 de ani de regalitate de care a avut parte ţara noastră. ‘Nimic din ceea ce facem noi azi, susţinerea ‘Cărţilor copilăriei’, activităţi de caritate ale Fundaţiei Principesa Margareta, volume publicate, nimic nu e nou sau rodul creativităţii noastre. Aproape totul a fost deja făcut înainte’, a mai spus el.
Principele Radu a participat miercuri, la Cluj-Napoca, la deschiderea a două expoziţii dedicate Regelui Mihai I, organizate la Biblioteca Universitară Lucian Blaga.