UPDATE Prințul Paul Philippe se află internat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești într-un salon în care se află alţi 10 pacienţi, potrivit România TV. Potrivit purtătorului de cuvânt al unității sanitare, medicul Andrei Ilinca, prințul Paul s-a prezentat miercuri la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, a fost consultat și investigat, fiind ulterior internat pe Secția de cardiologie.
Potrivit România TV, prinţului Paul i s-a făcut rău pe drumul spre Braşov, unde urma să meargă la audieri la sediul DNA. Acesta s-a dus pe picioarele sale la spital, unde a fost internat la secţia de cardiologie. Totodată, şi soţiei sale, Lia, i s-a făcut rău, miercuri dimineaţă.
Citeşte şi: Percheziţii la casa afaceristului Remus Truică şi a prinţului Paul într-un dosar privind retrocedări ilegale
Prinţul Paul a fost chemat miercuri pentru audieri la DNA Braşov, într-un dosar privind retrocedări ilegale în cadrul căruia s-au efectuat, în cursul dimineţii, mai multe percheziţii în Bucureşti şi Ilfov. Procurorii fac cercetări într-un dosar în care este vorba despre retrocedarea a aproape 47 de hectare de pădure în zona Snagov. Dosarul este instrumentat de DNA Brașov și a fost disjuns din cel al lui Viorel Hrebenciuc.
Iniţial s-a spus că percheziţiile ar fi vizat şi locuinţa prinţului Paul de România, dar informaţia a fost infirmată de prinţesa Lia.
Procurorii au decis să investigheze retrocedarea celor aproape 47 de hectare de pădure şi teren pe care prinţul Paul de România le-a obţinut în 2006 în Snagov, după ce s-a descoperit că sunt documente care arată că acel teren n-ar fi fost niciodată al Casei Regale, şi totuşi o instanţă de judecată a stabilit contrariul. Între timp, mare parte din teren a fost vândută de nepotul lui Carol al II-lea mai multor persoane, printre care şi lui Remus Truică, fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase.
Ancheta deschisă încă din 2010 se sprijină pe un raport de audit al Curţii de Conturi, care a prezentat situaţia tuturor retrocedărilor din 1990 până în 2012. Inspectorii susţin că Paul de România ar fi primit ilegal 46,78 hectare din pădurea „Fundul Sacului”, de pe malul lacului Snagov.
Citeşte şi: Prinţul Paul şi Remus Truică, implicaţi într-un DOSAR de retrocedări ILEGALE
Pădurea Snagov a fost tot timpul proprietatea publică a statului român şi nu putea fi vândută, susţineau inspectorii în raport. Chiar Casa Regală, într-o scrisoare semnată de regele Mihai, solicita instanţei să respingă retrocedarea.