Prințul William, primul mesaj public de la anunțul Casei Regale despre diagnosticul de cancer al Regelui Charles: „Apreciem foarte mult bunătatea tuturor”

Cu câteva zile în urmă, Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer, iar Marea Britanie a fost total devastată de vestea tristă, care a venit la puțin peste un an de la moartea Reginei Elisabeta. Prințul William a făcut primele declarații publice pe acest subiect.
Alina Costache
08 feb. 2024, 09:09
Prințul William, primul mesaj public de la anunțul Casei Regale despre diagnosticul de cancer al Regelui Charles: „Apreciem foarte mult bunătatea tuturor”
Prințul William, primul mesaj public de la anunțul Casei Regale despre diagnosticul de cancer al Regelui Charles: „Apreciem foarte mult bunătatea tuturor”

Miercuri, Prințul William al Marii Britanii a revenit în serviciul public,la scurt timp după intervenția chirurgicală suferită de Kate, soția sa. Mai mult,a aceasta este prima apariție publică a Prințului după ce a fost făcut public diagnosticul Regelui Charles. La nici un an jumătate de la moartea Reginei Elisabeta, Casa Regală a anunțat că Charles suferă de o formă de cancer.

Prințul William a fost prezent la un eveniment caritabil, ocazie cu care a mulțumit tuturor pentru valul uriaș de mesaje de susținere, a relatat Reuters.

Citește și: Dana Marijuana, decizii radicale în 2024. Ce a hotărât să facă cu viața ei: „Este un haos continuu, multe gânduri, probleme, neajunsuri”

„Apreciem foarte mult bunătatea tuturor, vă mulţumim”, a declarat Prinţul de Wales presei şi publicului, în timp ce sosea la o cină de gală pentru organizaţia caritabilă Air Ambulance din Londra, unde, printre invitaţii de seamă, s-a aflat şi actorul Tom Cruise.

„Aş dori să profit de această ocazie pentru a vă mulţumi, de asemenea, pentru mesajele amabile de susţinere pentru Catherine şi pentru tatăl meu, în special în ultimele zile. Înseamnă foarte mult pentru noi toţi.  Este corect să spunem că ultimele săptămâni au avut un accent mai degrabă „medical””, a spus prinţul moştenitor, care are 41 de ani.

A doua apariție publică oficială a moștenitorului tronului a avut loc miercuri, acesta reluându-și angajamentele publice după o perioadă în care le-a amânat pentru a avea grijă de cei trei copii ai săi, în timp ce soția sa, Kate, în vârstă de 42 de ani, s-a recuperat după o intervenție chirurgicală abdominală, petrecând două săptămâni în spital.

Între timp, tatăl său, Regele Charles, a urmat un tratament la același spital pentru o mărire de prostată. Recent, Palatul Buckingham a anunțat că teste ulterioare efectuate asupra monarhului în vârstă de 75 de ani au depistat o formă de cancer.

În contextul în care regele și-a amânat îndatoririle publice pentru a urma un tratament în ambulatoriu, iar Kate nu are în plan să revină în serviciul public decât după Paște, responsabilitatea de a asigura imaginea publică a monarhiei va cădea pe umerii celorlalți membri ai familiei regale, în special pe cei ai lui William și ai soției lui Charles, Regina Camilla.

Robert Hardman, specialist în probleme regale, a remarcat că William a preluat deja îndatoriri de stat semnificative.

„În această privinţă, nu este atât de diferit, dar, evident, există povara aşteptărilor”, a declarat Hardman pentru Reuters.

„În multe ocazii va trebui să stea în locul lui, va fi un fel de cvasi-şef de stat în acelaşi mod în care a fost prinţul Charles când regina era lipsită de mobilitate”.

Marți, regele a călătorit împreună cu Regina Camilla la Sandringham House, reședința sa din estul Angliei, după o scurtă întâlnire cu fiul său Harry, care tocmai venise din SUA pentru a-și vedea tatăl după ce acesta i-a spus că are cancer.

Harry are relații reci cu familia, în special cu fratele său, William, în urma criticilor sale la adresa monarhiei de când s-a retras de la îndatoririle regale, acum aproape patru ani.

O sursă regală a declarat că nu s-a pus problema să se întâlnească cu fratele său mai mare, William, în timpul scurtei sale vizite în Marea Britanie. După doar aproximativ 24 de ore petrecute în țară, Harry a fost văzut miercuri la aeroportul Heathrow, de unde urma să zboare înapoi acasă, în California, unde locuiește acum împreună cu soția sa, Meghan, și cei doi copii ai lor.

În ciuda diagnosticului, Charles intenționează să-și continue o mare parte din activitățile sale ca monarh și să se ocupe de documentele de stat. El urma să discute miercuri la telefon cu prim-ministrul Rishi Sunak, a declarat purtătorul de cuvânt al acestuia.

Citește și: Oana Zăvoranu, scandal cu justiția română pe apartamentul pierdut. Qerida a fost „vrăjită” de ghicitoarele Melissa și Vanessa să își vândă bunurile

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Satul din România cu plaje fine, liniște și mâncare bună. Ideal pentru cei care s-au săturat de aglomerația și serviciile de pe litoral
Capital.ro
Decizie pentru cei care locuiesc în case sau blocuri vechi. Statul va plăti banii
Playtech.ro
Stațiunea din România unde turiștii nu vor să meargă. E foarte populară, dar condiții sunt oribile
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cum au fost păcăliți pensionarii. Abia acum s-a aflat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Vestea care a distrus-o pe Simona Halep: A fost ca și cum mi-ai înfipt un cuțit în piept și mi-ai luat respirația
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Mușchiul Syntrichia caninervis, Candidat Promițător pentru Colonizarea Planetei Marte
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!