Terenul de sport a fost construit lângă şcoala gimnazială din satul Groşeni şi are gazon sintetic şi instalaţie de nocturnă, potrivit Mediafax.
Primarul comunei Archiş, de care aparţine satul, Nicolae Valea (PSD), spune că lucrările au fost începute în septembrie 2010 şi au fost finalizate zilele trecute. Bugetul alocat a fost de 180.000 de lei, din care 60.000 de lei de la Consiliul Judeţean. Referitor la suma de 120.000 de lei cheltuită din fonduri locale, primarul nu a spus clar dacă aceasta provine din buget sau din alte surse.
Întrebat la ce capitol bugetar a fost prevăzută investiţia, edilul a spus că la „Activităţi culturale şi sportive”, însă când a fost întrebat dacă cei 120.000 de lei au fost prevăzuţi în bugetele pe cei doi ani pe care s-a întins lucrarea, primarul a spus că nu ştie acest lucru. Ulterior, a afirmat că banii nu sunt din buget, ci „din economii de la diverse alte lucrări”.
„Sunt bani din surse extrabugetare, din economii de la diverse alte lucrări. Important este că s-a făcut acest teren pentru localnici. Nu s-au făcut fraude, decât economii”, a spus edilul.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad spun că au alocat 60.000 de lei pentru acest obiectiv, însă nu ştiu din ce surse a provenit diferenţa de 120.000 de lei. „Noi am finanţat cu câte 60.000 de lei şi alte terenuri de acest fel în judeţ. Nu ştim de unde au pus primarii diferenţa de bani, e treaba Curţii de Conturi să afle”, a spus vicepreşedintele CJ Arad Adrian Ţolea (PDL).
Primarul comunei Archiş consideră că investiţia a reprezentat o prioritate pentru satul Groşeni, care are cei mai mulţi locuitori din raza teritorial-administrativă.
Satul Groşeni are 900 de localnici, în timp ce localitatea Archiş, unde este Primăria, are doar 350. „La Groşeni avem cea mai mare populaţie, poate e o situaţie unică în judeţ în care satul e mai mare de trei ori decât comuna. Oamenii de aici nu aveau nicio formă de recreere şi de aceea cred că banii au fost cheltuiţi în interesul lor. Instalaţia de nocturnă e bună, pentru că seara tinerii pot să mai iasă să se joace pe teren”, a spus edilul.
Terenul construit este unul multifuncţional, pe care se pot juca diferite sporturi, precum fotbal, handbal, volei sau tenis de câmp.