Astfel, în urmă cu 47 milioane de ani, o plantă carnivoră a răsărit pe teritoriul ce aparţine acum Rusiei. Cu toate că dinozaurii dispăruseră şi diferite grupuri de mamifere erau în stadiul de evoluție, această plantă, care se hrănea cu insecte, s-a dezvoltat într-o pădure, având o serie de tentacule lungi şi subțiri cât un fir de păr, care produceau un lichid lipicios, care reuşea să prindă insectele în capcană. Cu toate acestea, la un moment dat, planta a fost înghițită de chihlimbarul unui copac şi a stat în aceeaşi stare timp de 47 de milioane de ani până a fost găsită de cercetătorii din prezent, potrivit Daily Mail.
Citeşte şi Ţara în care PENISURILE cresc în GRĂDINĂ: Două femei s-au filmat cu astfel de „organe” în MÂNĂ VIDEO
Asta pare să fie prima plantă carnivoră de pe planetă. Paleontologii au mai descoperit semințe de plante carnivore, însă nu și părți complete ale unei plante. Descoperirea a pus pe jar majoritatea experților în materie organică, inclusiv geologi si botanisti din mai multe institute de cercetare din lume. Inedit este faptul că frunzele par să arate similar cu cele ale plantelor carnivore din prezent „Roridula”.
Citeşte şi Planta care „devorează” oi a înflorit pentru întâia dată în 15 ani. Cum arată şi cum se hrăneşte
Ce este interesant la plantele Roridula, spun cercetătorii, este că, spre deosebire de plantele ulcior sau „flytrap”, ele nu fac secretă propriile enzime digestive. Ei prind insectele în capcană, apoi depind de una din cele doua specii de „gândaci Roridula” pentru a mânca prada capturată. Gândacii Roridula produc o substanță uleioasă care le permite să stea pe plantele Roridula fără să se lipească. Planta absoarbe apoi nutrienții excretați în fecalele gândacilor Roridula”.