O bunicuță de 75 de ani execută silit terenul de sub sediul Pro TV. Cel mai important post de televiziune din România a părăsit sediul din Pache Protopopescu nr .107, deţinut de Adrian Sârbu, şi s-a mutat cu totul la numărul 105, pe un teren deținut la acea vreme de același Adrian Sârbu, prin societatea Media Pro, actualmente Alerria Management Company. Pro TV a cumpărat în 2006, terenul de 4.842 mp și clădirile aferente în suprafață de 2.544 mp, care au făcut parte din patrimoniul unei societăți comerciale cu capital de stat. În plus, Pro TV a mai construit și alte clădiri, în care a mutat o parte din studiouri.
În anul 2011, Vasiliu Emanuela Cristina, o femeie în vârstă, care locuia în Grecia, a revendicat o parte din terenul respectiv, în baza unui contract de vânzare-cumpărare legalizat în anul 1942 de către tatăl ei, fost veteran în primul război mondial. De-a lungul timpului, bunicuţa a mai cerut Primăriei Municipiului București diferite parcele de pământ, în baza unor certificate de moștenitor.
Potrivit datelor din dosar, consultate de Fanatik, Pro TV ar fi încercat să ajungă la o înțelegere prin care să poată achiziționa parcela de teren aflată în litigiu şi ar fi plătit 400.000 de euro pentru dreptul de creanță a 1/3 din respectivul imobil. Curios, şefii de la Pro TV nu au reușit să se întâlnească niciodată cu adevărata moștenitoare, astfel că negocierile s-au blocat.
În 2018, instanța a admis acțiunea femeii referitoare la o suprafață de 2.095 mp de teren în zona Pache Protopopescu, care include trei zone de suprapunere (1.424 mp, 217 mp și 454 mp) peste proprietatea Pro TV, dar și peste curtea unei școli generale aflate în apropiere. Mai mult, aceasta a solicitat și a obținut doar terenurile, nu și clădirile aflate sau construite pe suprafața acestora, asupra cărora a anunțat că nu are nicio pretenție.
Citeşte şi: Andreea Esca rupe tăcerea despre salariul de la Pro TV. Cătălin Măruță a rămas fără cuvinte
În 2024, Pro TV a contestat executarea silită, venind cu motivaţia că mutarea sediului ar costa două milioane de euro și ar bloca activitatea postului, şi a cerut o ordonanță președențială pentru a asigura accesul la studiouri până la soluționarea litigiilor, cerere care a fost respinsă pe fond, ajungând, în prezent, în faza de apel. În fine, într-un alt dosar, Pro TV a cerut judecătorilor emiterea unei hotărâri care să indice faptul că trustul este proprietar cu toate drepturile pe clădirile edificate pe terenul retrocedat.