România, eliminată de la Euro 2024 după 0-3 cu Olanda. Tricolorii pleacă din Germania cu o înfrângere dureroasă!

România a pierdut meciul cu Olanda, scor 0-3, în optimile de finală de la Euro 2024, disputat, marţi, de la ora 19:00, pe Allianz Arena din Munchen. Batavii s-au impus graţie reuşitelor lui Gakpo şi Malen.
Filip Stan
02 iul. 2024, 20:56
România, eliminată de la Euro 2024 după 0-3 cu Olanda. Tricolorii pleacă din Germania cu o înfrângere dureroasă!
România, eliminată de la Euro 2024 după 0-3 cu Olanda. Tricolorii pleacă din Germania cu o înfrângere dureroasă!

România a fost eliminată de la Euro 2024 după ce a pierdut cu Olanda, scor 0-3, un meci controlat aproape în totalitate de batavi. Tricolorii n-au avut nici o ocazie de gol, ci doar câteva situaţii potenţiale, în timp ce olandezii au mai ratat câteva oportunităţi de a marca. România pleacă din Germania cu fruntea sus şi este gata pentru meciurile din Nations League din 2024 şi pentru cele din preliminariile CM 2026 din 2025!

Ştirea iniţială:

PRO TV LIVE România – Olanda VIDEO STREAM ONLINE. Tricolorii joacă marţi, de la ora 19:00, în optimile de finală de la Euro 2024. Cotați cu șansa a doua, românii au ocazia unei reușite istorice care îi va duce în sferturile de finală, unde vor întâlni Austria sau Turcia.

Meciul România – Olanda Olanda va fi condus de o brigadă din Germania, cu Felix Zwayer la centru, care va fi ajutat la cele două linii de Stefan Lupp şi Marco Achmuller, iar rezervă este Daniel Siebert.

ROMÂNIA – OLANDA 0-3

România – Olanda 90+5′: final: ROMÂNIA – OLANDA 0-3

România – Olanda 90+4′: Malen are o acțiune fenomenală pe contraatac și marchează pe lângă Niţă. România – Olanda 0-3.

România – Olanda 88′: schimbare pentru România: iese Stanciu, intră Olaru

România – Olanda 83′: Drăgușin a încercat să protejeze mingea și să o lase să iasă în afara terenului, dar Gapko a fost mai rapid și a interceptat-o, a trimis-o în 6 metri, de unde Malen a îndeplinit o simplă formalitate. România – Olanda 0-2

România – Olanda 81′: un contraatac periculos al României e oprit după ce arbitrul a văzut un fault al lui Alibec asupra lui Dumfries. Stanciu ia cartonaş galben pentru proteste

România – Olanda 72′: schimbări pentru România: au ieșit I. Hagi, M. Marin și Drăguș, au intrat Mihăilă, Cicâldău și Alibec

România – Olanda 62′: gol Gakpo, dar anulat pentru ofsaid

România – Olanda 59′: două intervenţii excelente ale lui  Niţă. Ronald Koeman este disperat!

România – Olanda 54′: Depay, aflat la 6 metri, după o deviere a lui Drăguș, este blocat de Rațiu. Mingea s-a îndreptat totuși spre poarta României, dar Racovițan a respins din faţa porţii goale

 

România – Olanda 52′: tricolorii aleargă după egalare

România – Olanda 46′: a început repriza a doua

România – Olanda 45+3′: pauză la Munchen, România – Olanda 0-1

Statisticile la pauză:

  • posesie: 33% România / 67% Olanda
  • șuturi: România 4 / Olanda 8
  • șuturi pe poartă: România 1 / Olanda 2
  • cornere: România 1 / Olanda 10
  • pase reușite: România 80 / Olanda 264

România – Olanda 45+1′: Drăguș trage slab de la 18 metri

România – Olanda 42′: Olanda atacă neîncetat, în timp ce România nu poate ţine mingea prea mult

România – Olanda 37′: schimbare pentru România: iese Mogoş, intră Racoviţan

România – Olanda 33′: Dumfries îl bruschează pe Mogoş, care nu mai poate continua meciul

România – Olanda 31′: Dumfries a centrat în careu, dar Drăgușin a fost pe fază și a respins în corner

România – Olanda 24′: Man este aproape de egalare

România – Olanda 20′: Gakpo pătrunde pe stânga şi înscrie: România – Olanda 0-1

 

România – Olanda 13′: Man a intrat din bandă în centru și a șutat puternic cu stângul, dar mingea s-a dus peste poartă

România – Olanda 11′: Niță îl blochează pe Depay, aflat oricum în ofsaid

România – Olanda 4′: Niță reține fără probleme șutul lui Xavi Simons, de la 20 de metri

România – Olanda 2′: I. Hagi primeşte îngrijiri medicale după ce s-a lovit la cap. Va purta un bandaj

România – Olanda 1′: a început meciul, batavii au avut lovitura de start

România – Olanda ora 18:55: echipele ies pe teren

România – Olanda, echipele de start

ROMÂNIA: Fl. Niță – A. Rațiu, Drăgușin, Burcă, Mogoș – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Drăguș, I. Hagi.

Rezerve: H. Moldovan, Târnovanu – Sorescu, Racovițan, Rus, Nedelcearu, Șut, Cicâldău, Olaru, Mihăilă, Fl. Coman, Pușcaș, Alibec, Bîrligea. Absent: Bancu (suspendat)

Selecționer: Edward Iordănescu (46 de ani)

OLANDA: Verbuggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake – Shouten, Simons, Reinjders – Malen, Depay, Gakpo.

Rezerve: Flekken, Bijlow – Van de Ven, Blind, De Ligt, Geertruida, Maatsen, Wijnaldum, Veerman, Gravenberch, Frimpong, Bergwijn, Zirkzee, Weghorst, Brobbey. Absenți: –

Selecționer: Ronald Koeman (61 de ani)

Stadion: Allianz Arena (Munchen), capacitate 66.000 de locuri

Arbitru: Felix Zwayer. Arbitri asistenți: Stefan Lupp & Marco Achmuller. Arbitru VAR: Bastian Dankert (toți Germania)

România – Olanda ora 18:30: Rafael van der Vaart, fostul star al naţionalei Olandei şi al lui Real Madrid, comentează meciul pentru o televiziune din Olanda. Fostul internaţional s-a mutat de ceva timp la Bucureşti, iubita sa, Estavana Polman, fiind handablistă la Rapid.

România – Olanda ora 18:15: tricolorii au început încălzirea, moment în care suporterii români au început să aplaude și să strige „România, România!”. Ceva mai devreme, olandezii au fost întâmpinați cu urale de către batavi, dar mai puternic a fost corul de fluierături dinspre peluza suporterilor români!

România – Olanda ora 17:30: autocarul „tricolorilor” a sosit la Allianz Arena. Fanii aflați în stadion au urmărit momentul pe ecranele gigant și i-au aplaudat pe jucătorii și pe membrii staff-ului. Fotbaliștii au ieșit imediat la inspectarea gazonului, iar fanii au dat drumul scandărilor.

România – Olanda ora 16:45: primii români au intrat pe stadion la numai câteva minute de la deschiderea porților. În peluza destinată olandezilor sunt amplasate foarte multe steaguri portocalii, de folosit de către batavi.

România – Olanda ora 16:00: partida România – Olanda de astăzi pune la bătaie, pe lângă un loc în sferturi, și o sumă importantă. Concret, UEFA va recompensa echipa calificată cu 2,5 milioane de euro. Mai departe, prezența în semifinale valorează 4 milioane de euro, iar finalistele vor primi câte 5 milioane de euro. Campioana de la Euro 2024 va încasa un bonus de 8 milioane de euro.

Mesajul tricolorilor înainte de România – Olanda

În dimineața meciului, tricolorii au transmis un mesaj de unitate: „România la Euro 2024 este o poveste de determinare și pasiune, o călătorie plină de momente memorabile și de bucurie pentru toți românii. Fiecare meci a fost un spectacol în care inimile românilor au bătut la unison, iar vocile suporterilor noștri au răsunat pe stadioanele din Germania, transformându-le în adevărate fortărețe ale entuziasmului și speranței. Jos pălăria, România! Mai uniți ca acum nu am fost vreodată!”.

Citeşte şi: Cristina Demetrescu, veşti bune pentru fanii tricolorilor înainte de meciul România – Olanda. „Exact la ora 7, marţi, se întâmplă ceva!”

„Astăzi, avem ocazia rară de a scrie istorie. Cu energia și încrederea pe care ni le-ați insuflat, voi, minunați suporteri ai tricolorilor, suntem pregătiți să dăm tot ce avem mai bun pe teren. Împreună, putem să ne îndeplinim visul.  Haideți să continuăm să visăm și să luptăm pentru fiecare moment, pentru fiecare gol, pentru fiecare intervenție salvatoare. Tricolorii, alături de suporterii săi fideli, sunt gata să facă un pas important în istoria fotbalului. Acesta este gândul zilei pentru că azi este ziua în care putem scrie istorie! Și trăim această zi împreună, aici! Împreună până la final!”, este finalul mesajului transmis de echipa națională pe Facebook.

România – Olanda, drumul spre optimile de finală

România a ajuns în această fază a Campionatului European după ce a terminat pe locul 1 în Grupa E, în care a înregistrat următoarele rezultate: 3-0 cu Ucraina (Stanciu 29, R. Marin 53, Drăguş 57), 0-2 cu Belgia (Tielemans 2, De Bruyne 80) şi 1-1 cu Slovacia (R. Marin 37p / Duda 24).

Citeşte şi: Edi Iordănescu a ales între naţională şi oferta de 5.000.000 de euro de la Al-Wahda. Şi-a anunţat deja staff-ul, contractul va fi semnat după Euro 2024

Olanda s-a calificat în optimile de finală de la Euro 2024 după ce a terminat pe locul 3 în Grupa D, în care a bifat următoarele rezultate: 2-1 cu Polonia (Gakpo 29, Weghorst 83 / Buksa 16), 0-0 cu Franţa şi 2-3 cu Austria (Gakpo 47, Depay 75 / Malen 6a, Schmid 59, Sabitzer 80).

Edi Iordănescu: „Olanda e favorită”

„În mod cert ne aflăm în faţa celei mai mari provocări din parcursul nostru împreună. O spune istoricul duelurilor cu Olanda, o spun valorile individuale ale adversarului, experienţa lui uriaşă în astfel de contexte la acest nivel. Tot ce am cucerit până acum am cucerit cu realism: da, Olanda e favorită” Iar tot ce am cucerit până acum am cucerit prin unitate, ambiţie şi sacrificiu. Acum e nevoie de unitate în fiecare secundă, ambiţie fără precedent şi sacrificiu total într-o singură direcţie”, a declarat selecţionerul tricolorilor, Edi Iordănescu.

Ronald Koeman: „Ar putea fi chiar finalul pentru noi”

„Trebuie să găsim răspunsurile potrivite pentru că miza este mare. Ar putea fi chiar finalul pentru noi. Evident că nu este ceea ce ne dorim, dar s-ar putea întâmpla dacă nu jucăm mai bine faţă de cum am făcut-o până acum”, a avertizat selecţionerul olandez Ronald Koeman.

Palmares România – Olanda

Cele două echipe naţionale s-au confruntat ultima oară într-un amical disputat în 2017, când România a pierdut pe Arena Naţională din Bucureşti cu Olanda, scor 0-3 (în 14 meciuri directe, tricolorii s-au impus o singură dată, în 2007, în preliminariile pentru Euro 2008, scor 1-0 la Constanţa). Tricolorii au înscris doar de trei ori în cele 14 dueluri de până acum cu Olanda și au scos mingea din plasă de 29 de ori.

România – Olanda, echipe probabile

România: Fl. Niță – A. Rațiu, Drăgușin, Burcă, Sorescu – M. Marin – Man, R. Marin, Stanciu, Mihăilă – Drăguș

Rezerve: H. Moldovan, Târnovanu – Mogoș, Racovițan, Rus, Nedelcearu, Șut, Cicâldău, Olaru, I. Hagi, Fl. Coman, Pușcaș, Alibec, Bîrligea. Absent: Bancu (suspendat)

Selecționer: Edward Iordănescu (46 de ani)

Olanda: Verbruggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake – Schouten, Reijnders – Frimpong, X. Simons, Gakpo – Depay

Rezerve: Flekken, Bijlow – Van de Ven, Blind, De Ligt, Geertruida, Maatsen, Wijnaldum, Veerman, Gravenberch, Malen, Bergwijn, Zirkzee, Weghorst, Brobbey. Absenți: –

Selecționer: Ronald Koeman (61 de ani)

Stadion: Allianz Arena (Munchen), capacitate 66.000

Arbitru: Felix Zwayer. Arbitri asistenți: Stefan Lupp & Marco Achmuller. Arbitru VAR: Bastian Dankert (toți Germania)

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Subiecte geografie la Bacalaureat 2024. Cum se rezolvau și care este baremul de corectare. Proba la alegere a profilului la BAC 2024. Update
Capital.ro
Cutremur în cazul Caracal. Ce a făcut Gheorghe Dincă în închisoare
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Transportatorii se revoltă! Restricțiile de circulație de pe Valea Oltului vor duce la noi scumpiri
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
O stațiune din România, spaima turiștilor. Fug din cauza mizeriei în care a ajuns
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Caz rarisim! El este elevul care a luat cea mai mică notă din România, la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cum se apără femeia acuzată că ar fi mușcat un copil pe o plajă din Năvodari: „Am căzut peste copil”. Băiețelul de șase ani ar fi rămas cu sechele
Capital.ro
Vladimir Putin vrea să facă PACE: Rusia este pregătită
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Guvernul portughez reintroduce facilități fiscale pentru rezidenții străini, în pofida criticilor
MediaFlux
JOE BIDEN, anunț privind RETRAGEREA! CUTREMUR în SUA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!