GERMANIA – DANEMARCA: 2-0. Reeditarea celebrei finale din 1992 a avut alt rezultat la Euro 2024

Germania, câștigătoarea grupei A, şi-a respectat statutul de favorită şi de gazdă, în meciul cu Danemarca. A fost nebunie, cu trei goluri anulate, furtună care a trimis echipele la vestiare, şi ocazii fără număr.
Filip Stan
30 iun. 2024, 00:17
GERMANIA - DANEMARCA: 2-0. Reeditarea celebrei finale din 1992 a avut alt rezultat la Euro 2024

GERMANIA – DANEMARCA 2-0. Echipa gazdă a învins sâmbătă seara, la Dortmund, scor 2-0, reprezentativa Danemarcei, în optimile Euro 2024. Germania s-a calificat în sferturiPe arena din Dortmund, germanii au marcat încă din minutul 3, prin Schlotterbeck, dar reuşita fundaşului de la Borussia Dortmund a fost anulată pentru un fault în atac. Schmeichel a avut apoi intervenţii la Kimmich şi Havertz, iar iureşul german s-a mai potolit. În minutul 36, când începuse o ploaie torenţială, iar cerul era luminat de fulgere, arbitrul englez Michael Oliver a întrerupt meciul, trimiţând jucătorii celor două echipe la vestiare. Decizia arbitrului s-a dovedit foarte bună, în scurt timp terenul fiind lovit de grindină. Partida a fost reluată după 25 de minute de întrerupere, iar Neuer a intervenit la Hojlund, în minutul 44.

Imediat după pauză, Joachim Andersen a înscris pentru danezi, dar golul nu a fost validat de VAR pentru un ofsaid. După numai patru minute, acelaşi Andersen a comis henţ în propriul careu şi, după consultarea VAR, Michael Oliver a dictat penalti pentru gazde. A executat şi a deschis scorul Kai Havertz, în minutul 53. Tot Havertz a trecut pe lângă 2-0 în minutul 59, pentru ca Musiala să stabilească rezultatul final în minutul 69. Germania s-a impus cu 2-0 şi se califică în sferturi, în timp ce danezii pleacă acasă.

 

PRO TV LIVE VIDEO GERMANIA – DANEMARCA ONLINE STREAM Meciul, LIVE VIDEO STREAMING PRO Tv

Min. 90: Gol anulat pentru Germania, poziţie de ofsaid

Min. 68: GOOOL Musiala, Germania face 2-0

Min. 61: meciul a de venitz spectaculoas, două ocazii mari la ambele porţi.

Min. 59: Havertz rfatează milimetric, singur cu portarul

Min. 52: Penalty pentru Germania, Havertz deschide scorul

Min.50: 1-1 si la goluri anulate

!!! Ploaie torenţială, cu grindină, tunete şi fulgere, meciul a fost întrerupt

Arbitrul englez al meciului dintre Germania şi Danemarca a decis în minutulo 36 să întrerupă meciul de la Dortmund, din cauza condiţiilor atmosferice. Michael Oliver, arbitrul partidei, a sesizat fulgere dese deasupra arenei şi a trimis jucătorii la vestiare. În câteva minute după ce jucătorii au plecat la vestiare, a început şi grindina.

 

Min. 4: Gol anulat Germaniei la semnalizarea VAR pentru fault în atac

Germania (4-2-3-1): Neuer – Kimmich, Rudiger, Schlotterbeck, Raum – Andrich, Kross – Sane, Gundogan, Musiala – Havertz
Rezerve: Anton, Baumann, Beier, Can, Fuhrich, Fullkrug, Gross, Henrichs, Koch, Mittelstadt, Muller, Ter Stegen, Undav, Wirtz
Absent: Tah (suspendat)
Selecționer: Julian Nagelsmann (36 de ani)

Danemarca (3-4-1-2): Schmeichel – Andersen, Christensen, Vestergaard – Bah, Delaney, Hojbjerg, Maehle – Skov Olsen, Hojlund, Eriksen
Rezerve: Wind, Ronnow, Poulsen, Norgaard, Kristiansen, Kristensen, Kjaer, Jensen, Hermansen, Dreyer, Dolberg, Damsgaard, Bruun Larsen
Absent: Hjulmand (suspendat)
Selecționer: Kasper Hjulmand (52 de ani)

Arbitru principal: Michael Oliver (Anglia)

Germania s-a calificat în optimile Campionatului European după ce a câștigat cu 7 puncte Grupa A din care au mai făcut parte Elveția (5 puncte), Ungaria (3 puncte) și Scoția (un punct).

La rândul ei, Danemarca a terminat Grupa C cu 3 puncte pe locul al doilea. Anglia (locul 1, 5 puncte), Slovenia (locul 3, 3 puncte) și Serbia (locul 4, 2 puncte) au fost adversarele danezilor.

Câștigătoarea duelului dintre Germania și Danemarca o va înfrunta în sferturile EURO 2024 pe învingătoarea dintre reprezentativa Spaniei și cea a Georgiei.

Trupa lui Julian Nagelsmann a ajuns în optimile de finală din poziţia de câştigătoare a Grupei A, în timp ce Danemarca a obţinut un loc secund în Grupa C.

PRO TV LIVE VIDEO GERMANIA – DANEMARCA ONLINE STREAM. Danezii au și ei un jucător absent, mijlocașul central Morten Hjulmand, care este suspendat. În locul său, selecționerul Kasper Hjulmand îl va titulariza, cel mai probabil, pe Thomas Delaney, fostul fotbalist de la Werder Bremen, Dortmund și Hoffenheim. În vârstă de 32 de ani, acesta e sub contract cu Sevilla, însă a fost împrumutat la Aderlecht în sezonul recent încheiat, iar belgienii au opțiune de cumpărare.

Germania a trecut peste dezamăgirea ultimelor două campanii, care s-au încheiat cu eliminări premature şi este una dintre principalele favorite la câştigarea acestui turneu. Nemţii şi-au asigurat calificarea în fazele eliminatorii după primele două meciuri, marcând șapte goluri împotriva Scoției și Ungariei.

În ultima etapă, când trebuia doar să evite înfrângerea în fața Elveției pentru a ocupa primul loc în grupă, Germania s-a confruntat cu o sperietură atunci când Elveţia a deschis scorul prin Dan Ndoye. Însă Niclas Fullkrug a egalat în prelungirile partidei și a asigurat locul întâi Germaniei, scutind-o de o confruntare în optimi cu Italia, campioana en-titre.

GALERIE FOTO Andrei Rațiu și viitorul Generației de suflet. Fotbalistul și-a sărutat fiul în fața zecilor de mii de fani: „Iubire, speranță, viitor! Felicitări, România!”

În mod ironic, Elveția s-ar putea să fi ajuns pe partea mai ușoară a tabloului eliminatoriu. În schimb, Germania este acum repartizată împreună cu forțele Spania, Franța, Portugalia și Belgia. Dacă va reuși să învingă Danemarca, Germania se va confrunta în sferturile de finală fie cu Spania, fie cu Georgia. Germania rămâne neînvinsă în cele șapte meciuri din acest an, cu cinci victorii și două remize.

Danemarca s-a calificat cu trei remize
Grupa C, cu Anglia, Slovenia, Serbia și Danemarca, a fost deosebit de săracă în goluri, cu doar șapte reușite în șase meciuri. Deși nu a câștigat niciun meci, cele trei remize ale Danemarcei au fost suficiente pentru a-și asigura locul al doilea.

Danemarca a marcat doar două goluri în Grupa C, remarcându-se în special prin reușita lui Morten Hjulmand împotriva Angliei. Kasper Hjulmand știe că echipa sa trebuie să se redreseze pentru a face față gazdelor, dar Danemarca are în comun cu Germania o serie de șapte meciuri fără înfrângere în 2024 și are o singură înfrângere în ultimele 15 partide.

Citește și: Trei jucători importanţi nu se regăsesc în echipa probabilă a României pentru meciul cu Olanda de la Euro 2024, prezentată de specialiştii UEFA. Hagi şi Becali nu vor fi încântaţi

Germania a câștigat ultima confruntare oficială cu Danemarca cu 2-1, la turneul final din 2012. De atunci, cele două meciuri amicale directe s-au încheiat la egalitate, 1-1.

Statistica meciurilor directe Germania v Danemarca
De la celebra finală a Europeanului din 1992, cea câștigată de Danemarca cu 2-0, cele două selecționate s-au mai întâlnit o singură dată într-o partidă oficială, în 2012. Este vorba despre confruntarea din faza grupelor, în turneul organizat de Polonia și Ucraina, partidă în care nemții s-au impus cu 2-1. Germanii au ajuns ulterior până în semifinale, fiind eliminați de Italia. Câștigătoarea EURO 2012 a fost Spania, care s-a impus cu 4-0 în finala disputată împotriva „azzurrilor”.

02.06.21 AMICAL Germania – Danemarca 1-1
06.06.17 AMICAL Danemarca – Germania 1-1
17.06.12 EURO. Danemarca – Germania 1-2
11.08.10 AMICAL Danemarca – Germania 2-2
28.03.07 AMICAL Germania – Danemarca 0-1

Cele mai valoroase echipe de la Campionatul European din 2024:

Anglia – 1,52 miliarde de euro
Franța – 1,23 miliarde de euro
Portugalia – 1,05 miliarde de euro
Spania – 965,5 milioane de euro
Germania – 831 de milioane de euro
Olanda – 815 milioane de euro
Italia – 705,5 milioane de euro
Belgia – 584 de milioane de euro
Danemarca – 415,5 milioane de euro
Ucraina – 479 de milioane de euro
Croația – 327,7 milioane de euro
Turcia – 324,1 milioane de euro
Serbia – 313,4 milioane de euro
Elveția – 281,5  milioane de euro
Austria – 237 de milioane de euro
Polonia – 210 milioane de euro
Scoția – 207,4 milioane de euro
Cehia – 187,9 milioane de euro
Ungaria – 165,45 milioane de euro
Georgia – 161,05 milioane de euro
Slovacia – 156,4 milioane de euro
Slovenia – 141,55 milioane de euro
Albania – 111,6 milioane de euro
România – 92,13 milioane d

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță se căsătoresc! Dana Budeanu a spus când va avea loc nunta
Fanatik.ro
Subiecte Română Bacalaureat 2024. Ce le-a picat elevilor la real și uman la BAC 2024. Eseu despre o nuvelă studiată la subiectul III. Update
Capital.ro
Rămâi fără BANII CASH. Avertisment pentru românii care scot numerar la bancomat
Playtech.ro
Gina Pistol va prezenta Materchef la PRO TV. Chiar ea a confirmat TOTUL
DailyBusiness
ANAF nu-i mai iartă pe românii cu venituri nedeclarate! Marea schimbare de la 1 iulie!
Adevarul
Era Macron ia sfârșit. Ce înseamnă rezultatul alegerilor legislative pentru politica din Franța
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Babs, adevărul despre despărțirea de Dorian Popa: Ne-am pierdut noi doi, ca oameni
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
Gina Pistol va prezenta noul sezon Masterchef România, alături de Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu
Playsport.ro
BREAKING NEWS: Canalul care transmitea meciurile din Liga 1 s-a ÎNCHIS ASTĂZI!
kanald.ro
Ce a picat la subiectul al treilea profilul uman, Bacalaureat 2024
Capital.ro
Se plătește impozit de 70%. Legea se aplică din 1 iulie. Fiscul nu mai iartă pe nimeni
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Câte pisici sunt în imagine? Puține persoane reușesc să dea răspunsul corect
substantial.ro
Rusia urmărește cu atenție alegerile din Franța, declară Kremlinul
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?