SCOŢIA – ELVEŢIA 1-1. Remiza care ajută România şi Ţara Cantoanelor

Scoția şi Elveția au remizat, scor 1-1, în etapa a doua a grupelor EURO 2024. Elvețienii au ajuns la 4 puncte și sunt la un pas de calificarea în optimile de finală.
Filip Stan
19 iun. 2024, 21:22
SCOŢIA - ELVEŢIA 1-1. Remiza care ajută România şi Ţara Cantoanelor

PRO TV LIVE VIDEO SCOŢIA – ELVEŢIA ONLINE STREAMING. Scoţia – Elveţia, meci contând pentru Grupa A a turneului final al Campionatului European, este programat, miercuri, 19 iunie, de la ora 22:00, pe Mungersdorfer Stadion din Koln, şi va fi transmis în direct de Pro TV.

Meciul poate fi urmărit LIVE STREAMING AICI

Min. 26: Gool Elveția! Ralston a trimis greșit o pasă înapoi spre propriul portar, iar mingea a fost interceptată de Shaqiri care, aflat în afara careului de 16 metri la limita ofsaidului, l-a executat pe Gunn cu un șut expediat în vinclu, fără preluare

Min. 13: Gool Scoția! Scoțienii au scăpat pe contraatac, după un corner executat de elvețieni, iar Che Adams, aflat în flancul stâng, i-a pasat în maeginea careului de 16 metri lui McTominay, al cărui șut a fost deviat decisiv în proprie poartă de Schar.

Scoția – Elveția, Echipele de start:

Scoția: Gunn – Ralston, Hendry, Hanley, Tierney, Robertson – McTominay, Gilmour, McGregor, McGinn – Adams

Rezerve: Armstrong, Christie, Clark, Conway, Cooper, Forrest, Jack, Kelly, McCrorie, McKenna, McLean, Morgan, Shankland, Taylor

Antrenor: Steve Clark

Elveția: Sommer – Schar, Akanji, Rodriguez – Widmer, Xhaka, Freuler, Shaqiri – Aebischer, Vargas – Ndoye

Rezerve: Amdouni, Duah, Elvedi, Embolo, Jashari, Kobel, Mvogo, Okafor, Rieder, Sierro, Steffen, Stergiou, Zesiger

Antrenor: Murat Yakin

Rezultate Grupa A: Germania – Scoţia 5-1 (Wirtz 10, Musiala 19, Havertz 45+1p, Fullkrug 68, Can 90+3 / Rudigger 87a), Ungaria – Elveţia 1-3 (B. Varga 66 / Duah 12, Aebischer 45, Embolo 90+3).

Clasament Grupa A: 1. Germania 3p (5-1), 2. Elveţia 3p (3-1), 3. Ungaria 0p (1-3), 4. Scoţia 0p (1-5).

PRO TV LIVE VIDEO SCOŢIA – ELVEŢIA ONLINE STREAMING. Scoţia a avut parte de un debut cât se poate de prost la turneul final, scor 1-5 cu Germania, iar până la Euro 2024 selecţionata condusă de Steve Clarke a pierdut de fiecare dată în partidele de verificare din luna martie, 0-4 în deplasare cu Olanda şi 0-1 acasă cu Irlanda de Nord, pentru ca în meciurile amicale din luna iunie să se impună în Gibraltar cu 2-0 şi să remizeze pe teren propriu cu Finlanda, scor 2-2.

Britanicii, care ocupă locul 39 în clasamentul FIFA, vor mai juca în Grupa A de la Euro 2024 cu Ungaria (23 iunie).

Elveţia s-a impus fără prea mari emoţii în primul meci din grupă, scor 3-1 cu Ungaria, iar până la turneul final naţionala condusă de Murat Yakin a fost neînvinsă în partidele amicale din acest an, atât în luna martie, remiză în Danemarca, 0-0, şi victorie în Irlanda, 1-0, cât şi în luna iunie, 4-0 cu Estonia şi 1-1 cu Austria, de fiecare dată pe teren propriu.

PRO ARENA LIVE ONLINE GERMANIA – UNGARIA. Încep calculele pentru evadarea din grupele Euro 2024

Elveţia, care ocupă locul 19 în clasamentul FIFA, va mai juca în Grupa A de la Euro 2024 cu Germania (23 iunie).

Elveţia a mai participat la alte cinci turnee finale continentale (primul în 1996), iar la precedentele două a trecut de faza grupelor, fiind eliminată în optimile de finală (2016) şi în sferturile de finală (2021).

Cele două echipe naţionale s-au confruntat ultima oară în 2006, într-un meci amical, Scoţia – Elveţia 3-1 (s-au întâlnit şi la Euro 1996, tot în faza grupelor, Scoţia – Elveţia 1-0).

Euro 2024, cea de-a XVII-a ediţie a Campionatului European de fotbal, are loc în Germania, în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024, şi aduce la start 24 de echipe (campioana en titre este Italia).

Debutul Scoției la turneul final a fost cât se poate de prost. Deși a fost însoțită de zeci de mii de fani în Germania, trupa lui Steve Clarke a fost „călcată în picioare” de reprezentativa gazdă, cu 5-1. Aceasta a fost a doua cea mai severă înfrângere a naționalei într-un turneu final, după un 0-7 cu Uruguay la Cupa Mondială din 1954.

Lucrurile au mers rău încă din prima parte a jocului. După 20 de minute, scorul era deja 0-2. La pauză, Scoția a avut un handicap de 0-3 pe tabela de marcaj, dar și din punct de vedere numeric, după eliminarea fundașului Ryan Porteous. Unicul gol a fost de fapt un autogol al lui Rudiger. Rezultatul, dar și statisticile au fost cât se poate de elocvente despre ce a însemnat acest joc pentru scoțieni: niciun șut pe spațiul porții, 32% posesie, doar 198 de pase reușite în 90 de minute, alte cinci intervenții pentru portarul Angus Gunn.

Turneul final se joacă acum pentru Scoția în primul rând în prag psihologic. Vor avea puterea Robertson & Co să treacă peste eșecul categoric din prima zi la Euro 2024? Șanse de calificare încă există și chiar destule. Pentru a nu depinde doar de ultimul joc cu Ungaria din grupă, Scoția ar trebui să bată Elveția, un adversar mai apropiat ca valoare. Cu o remiză, băieții lui Steve Clarke ar mai spera doar la un eventual loc 3 de calificare. În optimile de finală se califică și patru din cele șase reprezentative clasate pe locul 3. Este adevărat, golaverajul o dezavantajează în mod evident în acest moment.

PRO TV ONLINE CROAŢIA -ALBANIA LIVE VIDEO. Încep meciurile cu bagajele pregătite de cală. PROGRAMUL ZILEI la Euro 2024

PRO TV LIVE VIDEO SCOŢIA – ELVEŢIA ONLINE STREAMING. Scoția a lăsat Norvegia în afara Euro 2024, într-o grupă de calificare în care s-au mai regăsit printre altele Spania și Georgia. A contat foarte mult startul de campanie, pentru că echipa a terminat grupa cu trei jocuri fără victorie (0-2 cu Spania, 2-2 cu Georgia și 3-3 cu Norvegia). Iar în ultimele 10 meciuri oficiale și amicale a înregistrat un singur succes, un 2-0 cu Gibraltar.

Fără doar și poate, scoțienii vor opera modificări în primul „11”. Una este forțată de suspendarea lui Porteous, după cartonașul roșu văzut la finalul primei reprize cu Germania. În locul lui ar putea să apară Grant Hanley, un alt jucător călit în ligile din Anglia. Absent de la primul joc, Billy Gilmour este și el un candidat pentru un loc de titular.

 

PRO TV LIVE VIDEO SCOŢIA – ELVEŢIA ONLINE STREAMING: 19 iunie

Croația – Albania (Hamburg), ora 16:00
Germania – Ungaria (Stuttgart), ora 19:00
Scoția – Elveția (Koln), ora 22:00

Elveția nu a avut cel mai bun an înaintea Euro 2024, terminând doar pe locul secund într-o grupă de calificare cu România în care a fost considerată mare favorită, dar a început în forță turneul final. Un succes cu Ungaria, cu 3-1, care a depășit multe așteptări și care l-a mai relaxat și pe selecționerul Murat Yakin, care a fost sub mare presiune în ultima perioadă. Într-un moment în care în țară i se cerea demisia pentru că nu mai învingea pe nimeni, antrenorul a susținut că în grupa de calificare a fost vorba doar despre a ajunge la turneul final, iar în 2024 este despre a juca la European.

Elveția și-a ușurat partida cu Ungaria încă din prima repriză, pe care a încheiat-o cu un avantaj de două goluri, scor 2-0. Eroul a fost Kwadwo Duah, un atacant de la Ludogoreț, care nu jucase niciun meci până în iunie la echipa națională. El a deschis drumul echipei spre victorie. Golul secund a venit din partea unui alt jucător fără o experiență deosebită, fundașul Michel Aebischer de la Bologna. Și pentru el a fost primul gol în contul primei reprezentative. Embolo, revenit la timp după o accidentare, a închis tabela în finalul întâlnirii.

PRO TV LIVE VIDEO SCOŢIA – ELVEŢIA ONLINE STREAMING. Selecționata lui Murat Yakin a practicat un joc frumos, viu, curajos. Pe lângă cele trei goluri, a șutat în alte patru ocazii pe spațiul porții, la acest capitol fiind 7-2 la final. A avut o posesie de 53%, dar și 6-2 la cornere. Deși a luat un avans încă din prima parte, Elveția nu s-a închis în apărare, ci a încercat să pună în continuare probleme.

Reprezentativa din Țara Cantoanelor a fost o prezență activă și la ultimele două ediții, când a trecut de faza grupelor. La Euro 2020, Elveția a avut un parcurs până în sferturile de finală. Acum și-ar putea asigura în mare măsură cel puțin locul 2 cu un rezultat de egalitate în fața Scoției. O victorie îi asigură prezența în optimi dinaintea partidei cu Germania, din ultima etapă a grupei.

O veste bună pentru Yakin este faptul că a fost recuperat și mijlocașul Denis Zakaria, care ar putea juca un rol important în meciurile ce vor urma. Steven Zuber este incert, în timp Silvan Widmer și Remo Freuler trebuie să fie mai atenți, să evite primirea unui cartonaș galben, care le-ar atrage automat suspendarea pentru meciul cu Germania.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță se căsătoresc! Dana Budeanu a spus când va avea loc nunta
Fanatik.ro
Alimentul care îți distruge intestinul. Sute de români îl consumă zilnic
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de apartamente. Regulă la întreținere pentru cei care stau la bloc
Playtech.ro
ȘOC! Ce spune Emily Burghelea despre ACCIDENTUL cumplit care a DESFIGURAT-O
DailyBusiness
Pericol pentru toți clienții eMag! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Era Macron ia sfârșit. Ce înseamnă rezultatul alegerilor legislative pentru politica din Franța
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Andreea Esca, mari secrete ieșite la iveală. Cum a făcut carieră
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
Câți lei a dat acest turist, pe 100g de hamsii, în Eforie Nord. A crezut că nu vede bine
Playsport.ro
Dezvăluiri despre triunghiul amoros de la Survivor. Zanni a spus tot despre relația cu Ana Porgras: „Ăsta a fost jocul”
kanald.ro
Tichetele de masă și indemnizația de hrană nu vor fi incluse calculul pragului de 4.000 de lei. Anunțul făcut de Guvernul României
Capital.ro
Îți confiscă mașina pe loc. Șoferii sunt verificați. Este interzis să intre în țară
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
substantial.ro
Stenogramele unei ședințe tensionate: PNL în dilemă între ruperi de PSD și strategii prezidențiale
MediaFlux
ION ILIESCU, ANUNȚ IMPORTANT! Doliu în ROMÂNIA
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?