UNGARIA – ELVEŢIA: 1-3. Nu e loc de surprize la Euro 2024

Ungaria și Elveția au închis jocurile primei etape din Grupa A la Campionatul European de fotbal 2024. În fotbal nu e loc de neutralitate, astfel că echipa mai bine cotată s-a impus fără mari probleme
Alina Costache
15 iun. 2024, 17:15
UNGARIA - ELVEŢIA: 1-3. Nu e loc de surprize la Euro 2024

UNGARIA – ELVEŢIA 1-3. Selecţionata Elveţiei a învins formaţia Ungariei cu scorul de 3-1 (2-0), sâmbătă, la Koln, într-un meci din Grupa A a Campionatului European de fotbal – EURO 2024 din Germania. Ungaria este prezentă pentru a cincea oară la un Campionat European. Aceasta este însă a treia participare consecutivă, un semn că selecționata maghiară a reușit să revină cel puțin în plutonul de mijloc al fotbalului european, însă este departe de un alt salt.

PRO TV LIVE VIDEO UNGARIA – ELVEŢIA online AICI

Min. 90, Embolo reyolva partida, 3-1

Min 66: 1-2, Varga relansează partida

Min. 45: 0-2. GOOOL Elveţia, Aebischer majorează scorul cu un şut plasat de la marginea careului

Min. 12: G O O L Elveţia – Kwadwo Duah marchează cu piciorul drept!

Ungaria: 1. Peter Gulacsi – 2. Adam Lang, 6. Willi Orban, 4. Attila Szalai – 5. Attila Fiola, 8. Adam Nagy, 13. Andras Schaefer, 11. Milos Kerkez – 20. Roland Sallai, 10. Dominik Szoboszlai (căpitan) – 19. Barnabas Varga.

  • Selecţioner: Marco Rossi.
  • Rezerve: 12. Denes Dibusz, 22. Peter Szappanos – 3. Botond Balogh, 7. Loic Nego, 14. Bendeguz Bolla, 18. Zsolt Nagy, 21. Endre Botka, 24. Marton Dardai, 15. Laszlo Kleinheisler, 16. Daniel Gazdag, 17. Callum Styles, 26. Mihaly Kata, 9. Martin Adam, 23. Kevin Csoboth, 25. Krisztofer Horvath.

Elveţia: 1. Yann Sommer – 22. Fabian Schaer, 5. Manuel Akanji, 13. Ricardo Rodriguez – 3. Silvan Widmer, 10. Granit Xhaka (căpitan), 8. Remo Freuler, 19. Dan Ndoye – 20. Michel Aebischer, 17. Ruben Vargas – 18. Kwadwo Duah.

  • Selecţioner: Murat Yakin.
  • Rezerve: 12. Yvon Mvogo, 21. Gregor Kobel – 2. Leonidas Stergiou, 4. Nico Elvedi, 15. Cedric Zesiger, 11. Renato Steffen, 14. Steven Zuber, 16. Vincent Sierro, 23. Xherdan Shaqiri, 24. Ardon Jashari, 26. Fabian Rieder, 7. Breel Embolo, 9. Noah Okafor, 25. Zeki Amdouni.

Selecționata pregătită de Marco Rossi s-a calificat fără înfrângere la competiția din Germania, reușind să termine pe primul loc într-o grupă în care principalele adversare au fost Serbia și Muntenegru. Bilanțul a fost de cinci victorii și trei egaluri, Ungaria având o medie de 2 goluri. Fazele fixe au devenit o specialitate a casei, din moment ce aproape 50% din reușite (7 din 16) au venit în urma unor astfel de situații: trei goluri în urma unor cornere și patru în urma unor lovituri libere.

PRO TV LIVE VIDEO UNGARIA – ELVEŢIA ONLINE STREAM. Marco Rossi a devenit doar al doilea antrenor care conduce selecționata maghiară la mai multe turnee internaționale majore după Lajos Baróti (șase competiții Mondiale și Europene în perioada 1950-1970). Starul echipei este Dominik Szoboszlai, devenit în ultimul sezon titular la Liverpool. El a fost implicat la șapte goluri ale Ungariei în preliminarii (4 reușite, 3 pase decisive). Mijlocașul a fost în fruntea topului maghiar și la șanse create (23), șuturi încercate (28), șuturi la poartă (13).

Din punct de vedere statistic, Ungaria are un singur meci cu clean-sheet dintr-un total de 11 la Euro, la ediția din 2016, când a învins Austria cu 2-0. Pe de altă parte, selecționata maghiară a pierdut meciul de deschidere la șase din ultimele opt turnee majore (Mondiale și Europene). La Euro 2020, echipa lui Rossi a fost învinsă de Portugalia cu 3-0.

Euro 2024. Ingredientul secret al naţionalei României a fost divulgat. Cine transmite la TV Euro 2024

Până la începutul lunii iunie, Ungaria a avut o serie de 14 jocuri fără înfrângere în toate competițiile. În primul joc de pregătire a fost învinsă însă de Irlanda în deplasare, cu 2-1. Trupa lui Marco Rossi a sosit cu un moral bun în Germania, după un 3-0 cu Israel.

Înaintea debutului, Ungaria a avut ceva emoții în privința căpitanului. Dominik Szoboszlai a ieșit cu ceva probleme medicale în timpul întâlnirii cu Israel. Nu a fost însă o accidentare gravă, astfel că el își va putea conduce echipa.

PRO TV LIVE VIDEO UNGARIA – ELVEŢIA ONLINE STREAM. Elveția este o națională pe care o cunoaștem bine, pentru că a făcut parte din grupa de calificare a României. A încheiat pe locul 2, după „tricolori”, după o parte secundă modestă în preliminarii. În ultimele patru jocuri nu a mai învins pe nimeni. A încheiat campania cu un eșec la București, cu 0-1.

Murat Yakin a preluat naționala în 2021, dar a fost destul de criticat după ultimele jocuri din preliminarii. Deși s-a vorbit inclusiv de posibilitatea ca el să fie demis, antrenorul a rezistat în funcție. El mai are contract până la finalul acestui turneu final, iar prelungirea depinde de ce se va întâmpla în Germania.

În 2024, selecționata lui Yakin a avut patru meciuri fără înfrângere (două victorii, două egaluri): 0-0 cu Danemarca, 1-0 cu Irlanda, 4-0 cu Estonia și 1-1 cu Austria.

PRO TV LIVE VIDEO Germania – Scoţia online, 5-1, meciul care a deschis Euro 2024

Elvețienii participă la al șaselea European din istorie. La ultima ediție au înregistrat și cel mai bun rezultat, o calificare în sferturile de finală, după un meci la superlativ cu Franța, câștigat la loviturile de la 11 metri. Echipa a fost oprită atunci tot la penalty-uri, de Spania.

Elveția este o echipă destul de experimentată, care mizează pe același nucleu de câțiva ani buni: Ricardo Rodriguez, Xherdan Shaqiri, Yann Sommer, Manuel Akanji, Granit Xhaka. Ultimii trei au devenit campioni în Italia, Anglia și Germania în ultimul sezon, astfel că au venit cu un moral foarte bun la echipa națională. Gregor Kobel a jucat și el finala Ligii Campionilor cu Borussia Dortmund. Ricardo Rodriguez și Xherdan Shaqiri au 21 de meciuri la turneele finale. Acesta din urmă înscris sau a pasat decisiv la 46% din golurile Elveției la competițiile majore din ultimii 10 ani.

Un alt aspect de care Ungaria trebuie să țină cont, Elveția este una din cele două națiuni din Europa care a ajuns în fazele eliminatorii la fiecare din ultimele cinci turnee majore (Europene plus Mondiale). Doar Franța se mai laudă cu această performanță.

Steven Zuber este incert pentru debutul Elveției. În schimb, Yakin se poate baza pe Breel Embolo și Denis Zakaria, jucătorii de la Monaco sosiți accidentați la lot.

PRO TV LIVE VIDEO UNGARIA – ELVEŢIA ONLINE STREAM. Lotul Ungariei pentru EURO 2024:

  • Portari: Dénes Dibusz (Ferencváros), Péter Gulácsi (Leipzig), Péter Szappanos (Paks)
  • Fundași: Botond Balogh (Parma), Bendegúz Bolla (Servette), Endre Botka (Ferencváros), Márton Dárdai (Hertha Berlin), Attila Fiola (Fehérvár), Miloš Kerkez (Bournemouth), Ádám Lang (Omonoia), Zsolt Nagy (Puskás Akadémia), Loïc Négo (Le Havre), Willi Orbán (Leipzig), Attila Szalai (Freiburg)
  • Mijlocași: Dániel Gazdag (Philadelphia Union), Mihály Kata (MTK Budapest), László Kleinheisler (Hajduk Split), Ádám Nagy (Spezia), András Schäfer (Union Berlin), Callum Styles (Sunderland), Dominik Szoboszlai (Liverpool)
  • Atacanți: Martin Ádám (Ulsan HD), Kevin Csoboth (Újpest), Kristofer Horváth (Kecskemét), Roland Sallai (Freiburg), Barnabás Varga (Ferencváros)

PRO TV LIVE VIDEO UNGARIA – ELVEŢIA ONLINE STREAM. Lotul Elveției pentru EURO 2024:

  • Portari: Gregor Kobel (Dortmund), Yvon Mvogo (Lorient), Yann Sommer (Inter)
  • Fundași: Manuel Akanji (Manchester City), Nico Elvedi (Mönchengladbach), Ricardo Rodríguez (Torino), Fabian Schär (Newcastle), Leonidas Stergiou (Stuttgart), Silvan Widmer (Mainz), Cédric Zesiger (Wolfsburg)
  • Mijlocași: Michel Aebischer (Bologna), Remo Freuler (Bologna), Ardon Jashari (Luzern), Fabian Rieder (Rennes), Xherdan Shaqiri (Chicago Fire), Vincent Sierro (Toulouse), Renato Steffen (Lugano), Ruben Vargas (Augsburg), Granit Xhaka (Leverkusen), Denis Zakaria (Monaco), Steven Zuber (AEK Athens)
  • Atacanți: Zeki Amdouni (Burnley), Kwadwo Duah (Ludogorets), Breel Embolo (Monaco), Dan Ndoye (Bologna), Noah Okafor (AC Milan)

EURO 2024 va fi transmis în exclusivitate în România de PRO TV, PRO ARENA și VOYO, începând cu 14 iunie.

Programul României din Grupa E, EURO 2024
Luni, 17 iunie 2024
ROMÂNIA – Ucraina (Munchen) – 16:00
Belgia – Slovacia (Frankfurt) – 19:00

Sâmbătă, 22 iunie 2024
Slovacia – Ucraina (Dusseldorf) – 16:00
Belgia – ROMÂNIA (Koln) – 22:00

Miercuri, 26 iunie 2024
Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt) – 19:00
Belgia – Ucraina (Stuttgart) – 19:00.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Locul straniu în care cei mai mulți dintre locuitori sunt daltoniști. De ce suferă oamenii de această afecțiune
Capital.ro
LEGE pentru proprietarii de câini și pisici care stau la bloc. Trebuie înscrise la întreținere?
Playtech.ro
Vremea o ia razna din nou! Cod PORTOCALIU de ploi și vijelii în zonele astea ale României
DailyBusiness
Noi locuri de muncă pentru români! Sunt 100 de posturi disponibile!
Adevarul
România, primele reacții după eșecul cu Olanda: Hagi și Burcă au explicat ce s-a întâmplat
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
IPS Teodosie, amendă drastică. Reacția autorităților
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO 2024? „Familia mea are nevoie mai mare de mine”
Capital.ro
Românii care stau la curte au interzis. Poliția vine direct la poartă și te amendează
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
substantial.ro
Alina Gorghiu: Consultările privind alegerile prezidențiale au fost un pretext al PSD pentru amânare
MediaFlux
ANAF a intrat pe FIR! NU se DAU AMENZI până la 1 IANUARIE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?