Euro 2024 Polonia – Olanda 1-2. Batavii au evitat surpriza la Hamburg

Polonia a pierdut, sâmbătă, meciul cu Olanda din Grupa D de la EURO 2024, scor 1-2 după ce a condus cu 1-0. Fiecare dintre cele două echipe mai are de jucat cu Franţa şi Austria.
Mircea Filipescu
16 iun. 2024, 17:52
Euro 2024 Polonia - Olanda 1-2. Batavii au evitat surpriza la Hamburg
Euro 2024 Polonia - Olanda 1-2

Euro 2024 Polonia – Olanda 1-2. Partida a avut loc pe Volksparkstadion din Hamburg.

POLONIA – OLANDA 1-2 LIVE TEXT

Min. 83: POLONIA – OLANDA 1-2! A marcat WEGHORST, abia intrat pe teren, de la opt metri, după o pasă a lui Ake.

Min. 29: POLONIA – OLANDA 1-1! A marcat GAKPO, cu un şut de la 25 de metri, deviat de Salamon.

Min. 16: POLONIA – OLANDA 1-0! A marcat BUKSA, cu capul, după un corner executat de Zielinski.

Polonia – Olanda, echipele de start

POLONIA: Szczesny – Bednarek, Salamon, Kiwior – Frankowski, Romanczuk, Zielinski, Zalewski – Urbanski, Szymanski – Buksa
Rezerve. Bulka, Skorupski, Bereszynski, Dawidowicz, Grosicki, Lewandowki, Moder, Piatek, Piotrovski, Puchacz, Skoras, Slisz, Swiderski, Szymanski, Walukiewicz
Selecționer: Michal Probierz

OLANDA: Verbruggen – De Vrij, Van Dijk, Ake, Dumfries – Schouten, Reijnders, Veerman – Blind – Depay, Gakpo – Simons
Rezerve: Bijlow, Flekken, Bergwijn, Blind, de Ligt, Frimpong, Geertruida, Gravenberch, Maatsen, Malen, van de Ven, Weghorst, Wijnaldum, Zirkzee
Selecționer: Ronald Koeman

Batavii nu concep alt rezultat decât victoria în fața polonezilor, care nu se vor putea baza astăzi pe golgeterul și cel mai periculos jucător al lor, Robert Lewandowski,  marele absent al partidei de la Hamburg.  Naționala lui Ronald Koeman țintește startul ideal pentru „Portocala Mecanică”, în grupa în care Franța e creditată cu prima șansă.

Polonezii au ajuns la o suită de șapte jocuri fără eșec, dar în fața batavilor e nevoie de o evoluție la superlativ pentru un nou rezultat pozitiv. Oranje n-a mai pierdut de 14 meciuri în 45 de ani contra leșilor, având șase succese în ultimele șapte confruntări!

Jacek Jaroszewski, medicul naționalei Poloniei, a anunțat la jumătatea săptămânii că Robert Lewandowski va rata în mod cert primul meci de la EURO 2024.

Jaroszewski a dezvăluit că se fac eforturi mari pentru ca Lewandowski, 35 de ani, să fie disponibil pentru meciul al doilea, când Polonia va întâlni Austria, pe 21 iunie. Presa poloneză a scris că problemele lui Lewa au apărut în prima repriză a amicalului cu Turcia, când atacantul Barcelonei a simțit o durere și a cerut să fie înlocuit.

Italia – Albania: 2-1, gol în secunda 23, dar campioana en titre a întors rezultatul

Naționala Olandei este mare favorită în această confruntare, fiind ce-i drept mult mai valoroasă. Ba mai mult, reprezentativa Poloniei are mari probleme de lot, fiind fără Milik și Lewandowski, astfel că olandezii ar putea profita din plin de acest aspect. Ne așteptăm ca aceștia să facă tot posibilul pentru a începe cu victorie, în condițiile în care în următoarele două partide vor da piept cu Franța, una dintre favoritele turneului, dar și cu Austria, națională aflată în formă.

SPANIA – CROAŢIA: 3-0. Fiesta la reeditarea finalei din Liga Naţiunilor!

Program ProTV, Pro Arena şi Voyo, meciurile de duminică, 16 iunie, de la EURO 2024, LIVE la TV şi online stream
Polonia – Olanda, ora 16:00, în direct pe ProTV şi Voyo
Slovenia – Danemarca, ora 19:00, în direct pe Pro Arena şi Voyo
Serbia – Anglia, ora 22:00, în direct pe ProTV şi Voyo

Înaintea meciului direct, cele două formații stau bine din punct de vedere al rezultatelor obținute în ultimele partide. Astfel, dacă Polonia nu a înregistrat nicio înfrângere în 2024 și a obținut două victorii în meciurile amicale dinaintea EURO 2024 (3-1 cu Ucraina și 2-1 cu Turcia), Olanda pare într-o formă extraordinară, cel puțin din punct de vedere ofensiv.

Concret, ”Portocala mecanică” pregătită de Ronald Koeman (61 de ani) a câștigat 3 din cele 4 meciuri de pregătire disputate înainte de turneul final cu scorul de 4-0 (cu Scoția, Canada și Islanda) și a pierdut cu Germania (scor 1-2).

Polonia

  • După cum era de așteptat, casele de pariuri o dau ca outsideră în această înfruntare. Nu putem spune că este o națională rea, ba din contră, însă este sub nivelul Olandei din punct de vedere al valorii, mai ales acum, în condițiile în care nu poate conta pe Arkadiusz Milik și Robert Lewandowski, principalii golgheteri ai echipei.
  • Polonezii au avut mari probleme în preliminarii, aceștia ratând calificarea directă la EURO 2024 după ce au terminat pe locul al treilea într-o grupă cu Albania, Cehia, Moldova și Insulele Feroe. Totuși, aceștia au jucat la baraj, acolo unde au trecut mai întâi de Estonia, impunându-se în maniera clară, scor 5-1, urmând apoi un succes la loviturile de departajare cu Țara Galilor.
  • Naționala Poloniei este într-o formă bună înainte de Campionatul European, venind după opt partide consecutive fără înfrângere, câștigând șase dintre acestea, ultima dată învingând Turcia cu 2-1. Rămâne însă de văzut cum se va descurca fără doi dintre cei mai importanți jucători.

ECHIPA PROBABILĂ: Szczesny; Bednarek, Dawidowicz, Kiwior; Slisz; Frankowski, Zielinski, Piotrowski, Szymanski, Zalewski; Swiderski

Olanda

  • Conform informațiilor oferite de site-urile de specialitate, este a opta națională a lumii ca valoare, fiind mult peste nivelul adversarei sale din acest punct de vedere, astfel că agențiile de pariuri au toate motivele să o dea ca mare favorită la victorie în această confruntare.
  • Spre deosebire de adversarii lor, olandezii nu au avut emoții în campania de calificare pentru EURO 2024, aceștia terminând pe locul secund într-o grupă cu Franța, Irlanda, Grecia și Gibraltar. Au obținut 18 puncte în opt jocuri, reușind șase victorii, suferind două înfrângeri, în urma acestor meciuri marcând 17 goluri, încasând șapte.
  • Reprezentativa Olandei vine cu un moral foarte bun la turneul din Germania, făcând spectacol în cele două partide de pregătire, impunându-se cu Islanda și Canada, câștigând de fiecare dată cu 4-0.

ECHIPA PROBABILĂ: Verbruggen; Dumfries, Van Dijk, Ake, Van de Ven; Schouten, Veerman; Simons, Reijnders, Gakpo; Depay

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Locul straniu în care cei mai mulți dintre locuitori sunt daltoniști. De ce suferă oamenii de această afecțiune
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Nu ai dreptul să spui NU polițistului. Se suspendă instant permisul auto
Playtech.ro
Vremea o ia razna din nou! Cod PORTOCALIU de ploi și vijelii în zonele astea ale României
DailyBusiness
Noi locuri de muncă pentru români! Sunt 100 de posturi disponibile!
Adevarul
România, primele reacții după eșecul cu Olanda: Hagi și Burcă au explicat ce s-a întâmplat
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Șoferii agresivi nu mai au scăpare. Au greșit, vor plăti scump
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO 2024? „Familia mea are nevoie mai mare de mine”
Capital.ro
LEGE pentru proprietarii de câini și pisici care stau la bloc. Trebuie înscrise la întreținere?
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
substantial.ro
Alina Gorghiu: Consultările privind alegerile prezidențiale au fost un pretext al PSD pentru amânare
MediaFlux
ANAF a intrat pe FIR! NU se DAU AMENZI până la 1 IANUARIE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?