PORTUGALIA – CEHIA: 2-1 Victorie pe muchie de cuţit, decisă în ultimele secunde

Echipa naţională a Portugaliei a învins marţi seara, la Leipzig, scor 2-1, echipa naţională a Cehiei, într-un meci din grupa F a turneului final Euro 2024.
Filip Stan
18 iun. 2024, 23:23
PORTUGALIA - CEHIA: 2-1 Victorie pe muchie de cuţit, decisă în ultimele secunde

PORTUGALIA – CEHIA 2-1. Încă din startul meciului, portughezii au bifat două borne istorice: Cristiano Ronaldo a devenit primul jucător din istorie care evoluează la şase turnee finale de Campionat European, iar Pepe este cel  mai în vârstă fotbalist din istoria turneelor finale europene, la 41 de ani şi 113 zile.

Cristiano Ronaldo a semnat prima ocazie a meciului, în minutul 8, iar lusitanii au dominat prima parte a meciului de la Leipzig. Stanek i-a interzis golul lui Ronaldo în minutul 32, într-o fază în care starul portughez scăpase singur cu portarul ceh, pentru ca tot Ronaldo să îl încerce pe Stanek cu un şut în minutul 45+1. După pauză, cehii au deschis scorul, împotriva cursului jocului, prin Lukas Provod, care a înscris cu un şut frumos din afara careului, în minutul 62. După numai şapte minute Nuno Mendes a trimis cu capul în faţa porţii, iar Stanek a respins greşit, exact în picioarele lui Robin Hranac, balonul a deviat şi a intrat în plasă. Autogol şi lusitanii egalau pe tabela de marcaj, 1-1. Portugalia a avut un gol anulat la Diogo Jota, în minutul 87, când Cristiano Ronaldo a fost în ofsaid, dar elevii lui Martinez au înscris în minutul 90+3, prin Francisco Conceicao şi Portugalia s-a impus cu 2-1.

PORTUGALIA – CEHIA LIVE VIDEO STREAMING PRO TV ONLINE 

Min., 90: GOOL Portugalia, Conceicao jr aduce victoria lusitanilor

Min. 87: GOOL anulat lui Jota de VAR pe motiv de ofsaid la Ronaldo.

Min. 67: Autogol, Hranac îşi bagă mingea în propria poartă, 1-1

Min. 63: GOOL Cehia, surpriză uriașă, Provod deschide neașteptat scorul

Echipele de start

Portugalia: Costa – Dalot, Pepe, Dias – Cancelo, Silva, Fernandes, Vitinha, Mendes – Ronaldo, Leao
Rezerve: Antonio Silva, Conceicao, Diogo Jota, Inacio, Joao Felix, Neto, Neves, Neves R., Nunes, Palhinha, Patricio, Pereira, Ramos, Sa, Semedo.

Antrenor: Martinez Roberto

Cehia: Stanek – Krejci, Hranac, Holes – Doudera, Provod, Soucek, Sulc, Coufal – Schick, Kuchta.
Rezerve: Zima, Vlcek, Vitik, Sevcik, Lingr, Kovar, Jurasek, Jurasek D., Jaros, Hlozek, Chytil, Chory, Cerv, Cerny, Barak.

Antrenor: Hasek Ivan

Ultimele confruntări dintre cele două formații datează din 2022, atunci când s-au întâlnit în grupa de Nations League.

În turul din Portugalia, lusitanii au învins cu 2-0, iar echipa lui Cristiano Ronaldo & Co. a câștigat și returul, scor 4-0.

PRO TV ONLINE PORTUGALIA – CEHIA LIVE VIDEO STREAMING:  Echipele probabile:

Portugalia (4-3-3): Diogo Costa; Cancelo, Pepe, Ruben Dias, Nuno Mendes; Palhinha, Vitinha, Bruno Fernandes; Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo, Rafael Leao.

Cehia (3-5-2): Stanek; Holes, Hranac, Krejci; Coufal, Soucek, Cerv, Barak, Jurasek; Hlozek, Schick.

Portugalia, calificată en fanfare la Campionatul European, şi Cehia, ajunsă cu mari emoţii la turneul final, se întâlnesc într-una dintre cele mai tari partide ale fazei grupelor de la Euro 2024.

Portugalia s-a calificat la competiţie din Germania după ce a câştigat Grupa G a preliminariilor, cu zece victorii din tot atâtea meciuri disputate (30p) şi golaveraj 30-2, fiind clasată peste Slovacia (22p), Luxemburg (17p), Islanda (10p), Bosnia-Herţegovina (9p) şi Liechtenstein (0p).

ROMÂNIA – UCRAINA 3-0 în primul meci al tricolorilor în Grupa E de la Euro 2024. Goluri Stanciu, R. Marin şi Drăguş

În partidele de verificare din luna martie, selecţionata condusă de Roberto Martinez a trecut cu 5-2 acasă de Suedia şi a pierdut cu 0-2 în Slovenia, iar în meciurile amicale din iunie, disputate pe teren propriu, a câştigat cu Finlanda, scor 4-2, a cedat cu Croaţia, scor 1-2, şi ss-a impus cu Irlanda, scor 3-0.

Portugalia, care ocupă locul 6 în clasamentul FIFA, va mai juca în Grupa F de la Euro 2024 cu Turcia (22 iunie) şi cu Georgia (26 iunie).

Lusitanii sunt la al optulea turneu final continental consecutiv din cele nouă la care au participat până acum, iar cea mai mare performanţă este cucerirea titlului în 2016, scor 1-0 după prelungiri în finală cu Franţa (au mai pierdut o dată în ultimul act, în 2004, 0-1 cu Grecia).

Cehia a ajuns la Euro 2024 după ce a terminat pe locul 2 în Grupa E, cu 15 puncte, la egalitate cu prima clasată, Albania (15p), şi peste Polonia (11p), Moldova (10p) şi Insulele Feroe (2p).

Reprezentativa condusă de Ivan Hasek (acesta l-a înlocuit pe Jaroslav Silhavy, care a părăsit postul în luna noiembrie după calificarea la turneul final) a câştigat toate partidele de pregătire din 2024, două în luna martie, 2-1 cu Norvegia în deplasare şi 2-1 cu Armenia acasă, şi două în luna iunie, ambele pe teren propriu, 7-1 cu Malta şi 2-1 cu Macedonia de Nord.

Cehia este pe locul 36 în clasamentul FIFA şi va mai nuca în Grupa F de la Euro 2024 cu Georgia (22 iunie) şi cu Turcia (26 iunie).

Cehia este la al optulea turneu final continental consecutiv (s-a calificat de fiecare dată după separarea de Slovacia), iar cea mai mare performanţă este finala din 1996, pierdută în prelungiri, după regula golului de aur, scor 1-2 cu Germania.

Cele două echipe naţionale s-au confruntat ultima oară în ediţia 2022 din Nations League, când Portugalia s-a impus în ambele partide cu Cehia, 0-2 în deplasare şo 0-4 acasă.

Selecționerul Roberto Martinez mizează pe Cristiano Ronaldo. Qatar 2022, doar un vis îndepărtat
Roberto Martinez, selecționerul Portugaliei, i-a acordat un vot de încredere pronunțat lui Cristiano Ronaldo înaintea Campionatului European.

Tehnicianul spaniol a oferit indicii clare despre statutul lui CR7 la EURO 2024: dacă experiența Mondialului din urmă cu doi ani a fost dezamăgitoare pentru „veteranul” lui Al-Nassr, lucrurile se anunță complet diferite la turneul final din Germania.

„Cristiano este pregătit să ajute echipa şi să dea totul. Nu există niciun alt jucător din fotbalul mondial care poate aduce vestiarului ce poate aduce Cristiano.El are multă experienţă.

A participat deja la cinci Europene, iar acesta va fi al şaselea. Este un jucător care ştie să utilizeze spaţiile în careu. Este un finalizator şi un jucător cu totul special.

România – Ucraina 2024: „Visăm la o nouă Generație de Aur, ne calificăm de pe primul loc”

Este foarte important pentru noi să atacăm, dar şi să ne apărăm cu 11 jucători. Concentrarea lui Cristiano, reacţia sa în caz de pierdere a balonului şi acţiunile sale defensive au fost perfecte la ultimele noastre 11 meciuri. Pentru mine, nu este nicio îndoială, nicio temere”, a afirmat selecționerul Roberto Martinez, conform eurosport.com.

Portugalia, avantaje și dezavantaje la EURO 2024

🏆 Valul de încredere pe care portughezii vin după o campanie de preliminarii dominantă, în care au reușit punctaj maxim și un golaveraj impunător, 36-2. Plus forma de moment a principalelor vedete;

🏆 Cu experiența pe care o are în bagaj, Ronaldo rămâne un factor imposibil de ignorat și la 39 de ani. Și lasă impresia că e într-o dispoziție mai bună decât a fost în Qatar;

🏆 O generație nouă cu mult potențial și foame de afirmare, de la Rúben Dias și Joao Felix până la Rafa Leão, Bernardo Silva ori Gonçalo Ramos;

🏆 Echilibrul dintre „veteranii” Ronaldo și Pepe, rămași și astăzi puncte fixe pe teren și în vestiar, și fotbaliștii mai tineri din lot. Mixul a funcționat ireproșabil în campania de calificare;

🚩 Roberto Martinez a mai avut pe mână o generație fantastică, cea a Belgiei, dar rezultatele n-au excelat cu adevărat niciodată. Există temeri în țară că selecționerul iberic va claca din nou;

🚩 Presiunea considerabilă pusă de fani și media n-a fost digerată bine la ultimele turnee finale, lusitanii poticnindu-se de fiecare dată în momentele importante, cum a fost cazul în 2022;

🚩 Riscul regăsit și la alte naționale mari și care i-a mai tras în jos pe portughezi, cel ca individualitățile să eclipseze rezultatele.

Cehia pornește la la drum cu o nouă conducere
Noul selecționer, Ivan Hask, debutează într-un meci oficial la cehi chiar la EURO, în meciul cu Portugalia. Asta după ce Jaroslav Silhavy a renunțat la funcția de „principal” după ce-a calificat echipa

Principalul motiv al demisiei? Criticile primite din partea presei, a fanilor, dar și degradarea modului de lucru din cadrul selecționatei, inclusiv un cpnflict aprins cu Antonin Barak.

Noul selecționer pornește la drum cu planuri mari, combinând jucătorii cei mai importanți de la Sparta și Slavia Praga, dar și aducând în primul „11” cinci fotbaliști ce evoluează în Anglia și Germania.

Lotul Cehiei pentru Euro 2024

PORTARI: Vítězslav Jaroš (Sturm Graz), Matěj Kovář (Leverkusen) Jindřich Staněk (Slavia Praha)

FUNDAȘI: Vladimír Coufal (West Ham), David Douděra (Slavia Praha), Robin Hranáč (Viktoria Plzeň), David Jurásek (Hoffenheim), Ladislav Krejčí (Sparta Praha), Martin Vitík (Sparta Praha), Tomáš Vlček (Slavia Praha), David Zima (Slavia Praha)

MIJLOCAȘI: Antonín Barák (Fiorentina), Lukáš Červ (Viktoria Plzeň), Tomáš Holeš (Slavia Praha), Matěj Jurásek (Slavia Praha), Ondřej Lingr (Feyenoord), Lukáš Provod (Slavia Praha), Michal Sadílek (Twente), Tomáš Souček (West Ham), Pavel Šulc (Viktoria Plzeň)

ATACANȚI: Václav Černý (Wolfsburg), Tomáš Chorý (Viktoria Plzeň), Mojmír Chytil (Slavia Praha), Adam Hložek (Leverkusen), Jan Kuchta (Sparta Praha), Patrik Schick (Leverkusen)

Lotul Portugaliei pentru EURO 2024
Portari: Diogo Costa (FC Porto), Jose Sa (Wolverhampton), Rui Patricio (AS Roma).

Fundași: Ruben Dias (Man. City), Joao Cancelo (Barcelona), Pep (FC Porto), Nuno Mendes (PSG), Antonio Silva (Benfica), Danilo Pereira (PSG), Diogo Dalot (Man. United), Goncalo Inacio (Sporting), Nelson Semedo (Wolverhampton).

Mijlocași: Palhinha (Fulham), Ruben Neves (Al-Hilal), Vitinha (PSG), Joao Neves (Benfica), Bruno Fernandes (Man. United), Otavio (Al Nassr).

Atacanți: Bernardo Silva (Man. City), Rafael Leao (AC Milan), Pedro Neto (Wolverhampton), Francisco Conceicao (FC Porto), Diogo Jota (Liverpool), Joao Felix (Barcelona), Goncalo Ramos (PSG), Cristiano Ronaldo (Al Nassr).

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Reduceri la facturile la energie. Cum se calculează consumul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'