Italia – Albania: 2-1, gol în secunda 23, dar campioana en titre a întors rezultatul

Echipa naţională a Italiei a învins sâmbătă, la Dortmund, scor 2-1, reprezentativa Albaniei, într-un meci din cadrul grupei B a turneului final Euro 2024.
Filip Stan
15 iun. 2024, 22:01
Italia - Albania: 2-1, gol în secunda 23, dar campioana en titre a întors rezultatul

Selecţionata Italiei, campioana continentală en titre, a învins echipa Albaniei cu scorul de 2-1 (2-1), sâmbătă seara, pe BVB Stadion din Dortmund, într-un meci din Grupa B a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, din Germania.

Partida de la Dortmund a început cu surpriza furnizată de albanezi. Era secunda 23 când Nedim Bajrami intercepta o pasă a lui Dimarco şi îl învingea pe portarul Donnarumma, deschizând scorul  şi marcând cel mai rapid gol din istoria turneelor finale Euro. Italienii au ripostat în minutul 11, prin golul egalizator, reuşit de Alessandro Bastoni cu o lovitură de cap. După numai cinci minute, Nicolo Barella  a prins un voleu superb de la 25 de metri şi a adus Italia în avantaj, 2-1. Până la pauză, portarul albanez Strakosha a avut o intervenţie excelentă în faţa lui Frattesi, respingând şutul acestuia din minutul 33.

În partea secundă, Chiesa a trimis pe lângă poartă, dn poziţie bună, în minutul 60, iar Donnarumma a intervenit în minutul 90 la şutul lui Manaj, iar deţinătoarea trofeului continental, Italia s-a impus cu 2-1, după ce jucătorii săi au cam tras de timp pe finalul meciului.

Italia vs Albania LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV

Min. 17 G O O O O O L  – Nicolo Barella nimerește plasa, cu piciorul drept, Italia răstoarnă scorul în 15 min

min 12: GOOL Italia, Bastoni readuce meciul pe făgaşul normal

Minutul 1: GOOOL Albania! Bajrami a deschis scorul pentru albanezi în secunda 23! Este cel mai rapid gol din istoria Euro.

Echipele de start din Italia – Albania

Italia: Donnarumma – Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Dimarco – Jorginho, Pellegrini – Fratessi, Barella, Chiesa – Scamacca
Rezerve: Meret, Vicario – Bellanova, Buongiorno, A. Cambiaso, Csiatante, Darman, El Shaarawy, Fagioli, Folorundho, Gatti, Mancini, Raspadori, Retegui, Zaccagni
Selecționer: Luciano Spaletti

Albania: Strakosha – Hysaj, Djimsiti, Ajeti, Mitaj – Asllani, Ramadani, Bajrami – Asani, Broja, Seferi
Rezerve: Kastrati, Berisha – Abrashi, Aliji, Balliu, M. Berisha, Daku, Gjasula, Hoxha, Ismalji, Kumbulla, Laci, Manaj, Mihaj, Muci
Selecționer: Sylvinho

Arbitru: Felix Zwayer (Germania), Asistenți: Stefan Lupp, Marco Achmuller, VAR: Bastian Dankert, Christian Dingert, Rob Dieperink, Arbitru de rezervă: Daniel Siebert
Stadion: Signal Iduna Park (Dortmund)

Italia, deţinătoarea trofeului, şi Albania, calificată din postura de câştigătoare de grupă preliminară, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale primei faze de la Euro 2024.

„Squadra Azzurra”, antrenată de Luciano Spalletti, s-a impus în partidele de verificare din luna martie, 2-1 cu Venezuela şi 2-0 cu Ecuador, care s-au jucat în SUA, iar în meciurile amicale din luna iunie, ambele disputate pe teren propriu, a remizat cu Turcia, scor 0-0, şi a câştigat cu Bosnia-Herţegovina, scor 1-0.

SPANIA – CROAŢIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV: Reeditarea finalei din Liga Naţiunilor

Selecționata lui Luciano Spaletti (65 de ani) este de două ori campioană europeană, ultima oară chiar la precedentul turneu final, disputat în 2021 din cauza pandemiei de coronavirus.

În schimb, Albania reprezintă una dintre prezențele-surpriză de la turneul final din Germania. Din grupa B fac parte Spania, Croația, Italia, Albania.

Programul de sâmbătă, de la Euro-2024:

Grupa A: Ungaria – Elveţia (Köln) – ora 16:00

Grupa B: Spania – Croaţia (Berlin) – ora 19:00

Grupa B: Italia – Albania (Dortmund) – ora 22.00.

PRO TV LIVE VIDEO UNGARIA – ELVEŢIA ONLINE STREAM. Este loc de prima surpriză?

Italia vine după triumful de la EURO 2020, disputat în 2021 din cauza pandemiei de coronavirus. Atunci, Squadra Azzurra a câștigat turneul după o finală cu Anglia. Selecționata lui Spaletti a terminat pe locul 2 în preliminarii, în spatele Angliei. Din grupă au mai făcut parte Ucraina, Macedonia de Nord și Malta.

De cealaltă parte, Albania este la a doua participare la un Campionat European din istoria sa după prezența din 2016, atunci când a învins-o pe România în grupe. Albania s-a calificat la EURO 2024 după ce și-a câștigat grupa din preliminarii, obținând 4 victorii și 3 remize. Cehia, Polonia, Moldova și Insulele Feroe au fost adversarii albanezilor în drumul spre EURO 2024.

Cele două naționale s-au mai întâlnit de 4 ori de-a lungul timpului. De fiecare dată s-a impus Italia. Ultima oară, într-un amical disputat pe 16 noiembrie 2022, cu 3-1 pe terenul albanezilor.

Italia, deţinătoarea trofeului, şi Albania, calificată din postura de câştigătoare de grupă preliminară, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale primei faze de la Euro 2024.

„Squadra Azzurra”, antrenată de Luciano Spalletti, s-a impus în partidele de verificare din luna martie, 2-1 cu Venezuela şi 2-0 cu Ecuador, care s-au jucat în SUA, iar în meciurile amicale din luna iunie, ambele disputate pe teren propriu, a remizat cu Turcia, scor 0-0, şi a câştigat cu Bosnia-Herţegovina, scor 1-0.

Albania a ajuns la Euro 2024 după ce a terminat pe locul 1 în Grupa E din preliminarii, cu 15 puncte, la egalitate cu Cehia (ambele s-au calificat direct la turneul final din Germania), şi peste Polonia (11p), Moldova (10p) şi Insulele Feroe (2p).

Reprezentativa condusă de fostul internaţional brazilian Sylvinho a pierdut ambele meciuri amicale din luna martie, 0-3 cu Chile (s-a jucat în Italia) şi 0-1 în deplasare cu Suedia, pentru ca în meciurile de pregătire din luna iunie să înregistreze două succese, 3-0 cu Liechtenstein şi 3-1 cu Luxemburg, ambele disputate în Ungaria.„Vulturii” ocupă locul 66 în clasamentul FIFA şi vor mai juca în Grupa B de la Euro 2024 cu Croaţia (19 iunie) şi cu Spania (24 iunie).
Albania este la a doua participare la un Campionat European, după cea din 2016, când a terminat pe locul 3 cu 3 puncte într-o grupă cu Franţa (7p), Elveţia (5p) şi România (1p).

Cele două echipe naţionale s-au mai întâlnit de patru ori până acum, iar Italia s-a impus cu Albania de fiecare dată; ultima confruntare datează din 2022, când Squadra Azzurra s-a impus cu 3-1 într-un amical jucat la Tirana.

Program ProTV, Pro Arena şi Voyo, meciurile de duminică, 16 iunie, de la EURO 2024, LIVE la TV şi online stream
Polonia – Olanda, ora 16:00, în direct pe ProTV şi Voyo
Slovenia – Danemarca, ora 19:00, în direct pe Pro Arena şi Voyo 
Serbia – Anglia, ora 22:00, în direct pe ProTV şi Voyo

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Nu mai este necesar ITP-ul. Șoferii care trebuie să meargă direct la RAR cu buletinul
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Zodiile care se îndrăgostesc pe loc. Sunt și regrete
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Mașinile care vor fi interzise. S-a dat ordin de la UE. Ce se pregătește chiar acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Dr. Steven Gordon explică fenomenul „viermilor de ureche” și oferă soluții pentru controlul acestora
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'