Tricolorii au început curajos meciul de la Munchen, fără ocazii mari de gol, dar stând sus în teren, la pressing. Dennis Man a şutat puţin peste poartă în minutul 13, dar olandezii au deschis scorul în minutul 20. Cody Gakpo a primit pe stânga, l-a depăşit pe Raţiu şi a şutat la colţul scurt, fără speranţe pentru Niţă. Replica noastră a venit în minutul 24, când Man a primit în careu, de la Stanciu, dar a trimis pe lângă poartă din poziţie bună. Drăguşin a intervenit salvator la o pasă care putea ajunge la Depay, în minutul 27, iar în minutul 31 a respins în corner centrarea lui Dumfries. Acelaşi Dumfries s-a ciocnit violent cu Mogoş, în minutul 33, iar jucătorul nostru a fost nevoit să părăsească terenul.
Pe final de repriză atacurile olandezilor s-au intensificat, însă fără rezultat pe tabela de marcaj. Elevii lui Iordănescu au intrat bine în repriza secundă, însă Racoviţan a salvat un gol pentru adversari, în minutul 53, respingând din faţa porţii. Şutul lui Drăguş, din minutul 59, a fost blocat, iar după zece minute Cody Gakpo a înscris, însă golul a fost anulat după consultarea VAR. Presiunea olandeză a dat rezultate în minutul 83, când Malen a înscris pentru 2-0. Pe final acelaşi Malen a stabilit rezultatul final, 3-0 în minutul 90+3, şi echipa Ţărilor de Jos merge mai departe, în sferturi.
România – Olanda 0-3
Min. 93: A marcat şi Malen iar! România – Olanda 0-3, Iordănescu a rămas împietrit pe marginea terenului. Fanii olandezi domină în sfârşit fondul sonor pe stadion pentru câteva secunde, pentru că „Româniaaa! Româniaaa!” îi acoperă imediat.
Min. 91: Stadionul scandează „Româniaaa! Româniaaa!” şi la acest scor. Superb!
Min. 82: România – Olanda 0-2, ceea ce era evident se întâmplă. Malen majorează scorul şi spulberă speranţele treicolorilor la Euro 2024. Hai România, ne-aţi făcut mândri până acum!
Min. 76: Drăguşin şi Raţiu reuşesc să ne mai scoată dintr-o situaţie complicată. Din păcate, nu prea contăm pe faza ofenssivă
Min. 72: Intră Cicâldău, Mihăilă şi Alibec, Iordănescu riscă pe atac!
Min. 68: Ocazie pentru Olanda! Depay a trimis pe sub zid, din lovitură liberă, însă balonul a trecut puțin pe lângă bară.
Min. 67: Cartonaș galben pentru Marius Marin, după ce l-a faultat pe Xavi Simons în marginea careului. Românul nu va putea juca în sferturi, în cazul în care România se va califica.
Min. 63: GOL ANULAT pentru Olanda, Gakpo se afla în poziţie de ofsaid când a marcat
Min. 58: Van Dijk lovește bara laterală după ce se înalță peste toată apărarea noastră, scăpăm iar de primirea unui gol. Ocaziile se răzbună?
Min. 54: Mingea se plimbă ca la biliard pe linia porţii, dar, din fericire, Niţă reuşeşte să o prindă înainte de a fi deviată fatal în poarta noastră. Olanda are din nou frâiele, dar un contraatac poate schimba cursul jocului
Min. 49: Reijnders a avut o pătrundere spectaculoasă, dar Racovițan a blocat excelent șutul.
Minutul 46. A început partea secundă a meciului. Olanda a făcut o schimbare la pauză: Malen a intrat în locul lui Bergwijn.
Hai România, mai avem 45 de minute de spetranţă! Scorul la pauză este 1-0 pentru olandezi. Naţionala României înfruntă, la Munchen, selecţionata Ţărilor de Jos, pentru a obţine calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal. Dacă se vor califica, tricolorii vor reuşi cel mai bun parcurs al României la un turneu final continental.
Min. 48: România încheie în atac, sunt speranţe de egalare! 0-1 la pauză, dar încă putem ajunge măcar la prelungiri
Min. 46: Drăguş şutează spre poarta olandeză, dar mult pre aslab pentru a poune probleme
Min. 44. Simons ne iartă de 2-0, după bâlbe ale lui Racoviţan, jucător aflat doar la a patra prezenţă în troicoul naţionalei
Minutul 31. Ocazie uriașă Olanda! Drăgușin are o intervenție colosală în fața lui Depay, care ar fi rămas singur în fața porții goale.
Min. 19: Gol Olanda, 0-1! Gakpo a deschis scorul, după ce l-a depășit pe Andrei Rațiu și a șutat la colțul scurt.
Min. 18: Puține emoții, olandezii au două lovituri de colţ conescutive
Min. 14: Denis Man, șut milimetric pe lângă bară, tricolorii joacă fără inhibiții
Min. 11: Simons l-a căutat pe Depay cu o pasă în careu, dar Niță a avut o intervenție excepțională. Ulterior, de la margine a fost semnalizată poziția de ofsaid.
Min. 3: România începe curajos partida cu puternica Olanda, după ce românii au câștigat detașat duelul imnurilor. Acesta este al doilea meci al României jucat la Munchen, după cel cu Ucraina, scor 3-0, din 17 iunie, din prima etapă a grupei E.
ROMÂNIA (4-3-3): Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Mogoș – R. Marin, M.Marin, Stanciu – Man, Drăguș, Hagi
Rezerve: H. Moldovan, Târnovanu – Sorescu, Racovițan, Rus, Nedelcearu, Șut, Cicâldău, Olaru, Mihăilă, Pușcaș, Alibec, Bîrligea
Absenți: Coman (accidentat), Bancu (suspendat)
Selecționer: Edward Iordănescu (46 de ani)
OLANDA (4-3-3): Verbuggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake – Shouten, Simons, Reinjders – Bergwijn, Depay, Gakpo
Rezerve: Flekken, Bijlow – Van de Ven, Blind, De Ligt, Geertruida, Maatsen, Wijnaldum, Veerman, Gravenberch, Frimpong, Malen, Zirkzee, Weghorst, Brobbey
Absenți: –
Selecționer: Ronald Koeman (61 de ani)
Edi Iordănescu a decis » Cine sunt cei 5 „tricolori” desemnați să execute loviturile de departajare în România – Olanda
UPDATE: Selecționerul nu a ascuns că jucătorii săi au exersat execuțiile de la 11 metri la ultimul antrenament înaintea partidei din prima fază eliminatorie a competiției.
Tricolorii nu au excelat recent la acest capitol, astfel că primul executant de la punctul cu var a fost schimbat în urmă cu trei săptămâni.
În situația în care România și Olanda se vor afla la egalitate după 120 de minute, se va trece la executarea loviturilor de departajare pentru a se stabili sfertfinalista.
În acest moment, Răzvan Marin este primul tricolor responsabil să transforme loviturile de pedeapsă.
Mijlocașul aflat în proprietatea lui Cagliari a fost desemnat după o decizie luată în vestiar imediat după penultimul meci amical din iunie, cu Bulgaria, în care Dennis Man a ratat.
La prima decizie, hotărârea lui Edi Iordănescu a una inspirată pentru că Marin a înscris fără probleme în partida cu Slovacia, încheiată 1-1.
Cel mai probabil, jucătorul care îi va urma va fi Nicolae Stanciu, și el, până nu demult, prima opțiune. Al treilea fotbalist ar putea fi Denis Drăguș, în timp ce locurile ultimilor doi executanți dintre primii cinci ar fi completate de Valentin Mihăilă și Dennis Man.
Ordinea poate varia în funcție de starea fizică, dar și cea morală, în care se prezintă jucătorii aflați în teren la acel moment.
După remiza cu Bulgaria, 0-0, din meciul test disputat pe Ghencea, jucătorul Parmei și-a cerut scuze față de colegii săi.
„Inițial am așteptat portarul, dar din păcate s-a aruncat prea târziu. Am ratat, îmi pare rău, dar trebuie să continuăm. Dacă mă vor mai lăsa băieții, voi mai executa”, a declarat atunci Dennis Man.
România nu a ajuns niciodată la lovituri de departajare la un Campionat European;
Și Florin Niță este gata de lovituri de departajare.
Olanda are jucători buni, care joacă în campionate tari. Asta e o forță pe care nu cred că putem s-o egalăm, dar prin forța grupului putem depăși această diferență. Sunt pregătit de penalty-uri, dar nu vreau să ajungem acolo. Vreau să câștigăm în 90 de minute. Și am încredere în echipă.
UPDATE: Trei echipe din Bundesliga vor să transfere un fotbalist din naționala României
Un fotbalist din lotul deplasat de Edi Iordănescu la turneul final din Germania a intrat în atenția mai multor cluburi din Bundesliga. Chiar dacă a prins doar câteva minute în teren la EURO 2024, acesta poate fi protagonistul unei mutări spectaculoase în această perioadă de mercato. Este vorba despre Bogdan Racovițan, jucător care evoluează în Polonia, la Rakow. Acesta a apărut în teren doar în meciul cu Ucraina, primul disputat de România în Grupa E, când a fost introdus în joc în minutul 87, fiind rezervă în următoarele două partide, cu Belgia și Slovacia. Astfel, fundașul ar putea rămâne în Germania după încheierea turneului final, dacă un transfer se va concretiza.
UPDATE> România, amenzi de 84.000 de euro la Campionatul European
În total, pentru comportamentul suporterilor în primele trei meciuri de la EURO 2024, România a primit amenzi în valoare totală de 84.250 de euro.
România este pe locul șase într-un top al celor mai sancționate echipe, alcătuit de New York Times și condus de Croația:
1. Croația – amenzi totale în valoare de 220.875 de euro
2. Albania – 171.375 de euro
3. Serbia – 166.625 de euro
4. Turcia – 95.125 de euro
5. Elveția – 91.750 de euro
6. România – 84.250 de euro
7. Ungaria – 82.250 de euro
8. Austria – 59.875 de euro
9. Polonia – 56.375 de euro
10. Slovenia – 51.250 de euro
UPDATE: Meciul România – Ţările de Jos de la Munchen: Aproape 13.000 de bilete au fost achiziţionate de români. Se estimează peste 25.000 de susţinători ai României în tribune
Organizatorii au anunţat că aproape 13.000 de bilete au fost achiziţionate de români pentru meciul cu Ţările de Jos de la Euro-2024, de marţi, de la ora 19.00, de la Munchen.
Potrivit paginii de Facebook a Echipei Naţionale de fotbal a României, numărul este aproape dublu decât cel al fanilor din Ţările de Jos (7.000).
Totuşi, se estimează peste 25.000 de susţinători ai României în tribune la ora meciului.Cele mai multe bilete au fost achiziţionate de cetăţeni germani (23.000). Un număr important de bilete a ajuns şi la cetăţenii austrieci (6.000).
OLANDA (4-2-3-1): Verbruggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake – Schouten, Reijnders – Frimpong, X. Simons, Gakpo – Depay
Rezerve: Flekken, Bijlow – Van de Ven, Blind, De Ligt, Geertruida, Maatsen, Wijnaldum, Veerman, Gravenberch, Malen, Bergwijn, Zirkzee, Weghorst, Brobbey
Absenți: –
Selecționer: Ronald Koeman (61 de ani)
Stadion: Allianz Arena (Munchen), capacitate 66.000 de locuri
Arbitru: Felix Zwayer
Arbitri asistenți: Stefan Lupp & Marco Achmuller
Arbitru VAR: Bastian Dankert (toți Germania)
PRO TV ONLINE STREAM România – Olanda LIVE VIDEO. Pentru că s-au antrenat şi au jucat deja la acest EURO pe arena din München, conform regulamentului UEFA, tricolorii au mers pentru antrenamentul oficial de luni, înaintea duelului cu Ţările de Jos, la Bayern Campus.
Încă din 2017, baza situată la 15 minute de stadion a devenit casa echipelor de juniori (U9-U19) şi de fotbal feminin ale lui Bayern. 30 de hecatare cu 8 terenuri de fotbal şi facilităţi excelente. Asta au găsit jucătorii naţionalei la antrenamentul oficial, anunţă frf.ro.
A fost ultima repetiţie înaintea optimei de finală cu Ţările de Jos şi ultimul prilej al lui Edward Iordănescu şi al staff-ului său de a lucra planul tactic pentru jocul contra batavilor.
România – Ţările de Jos se joacă marţi, 2 iulie, de la ora locală 18:00 (19:00 în România), pe arena de 66.000 de locuri din München.
Între orele 13:00 şi 14:30 se dă startul unei petreceri româno-olandeze pe scena din Fan Zone-ul oficial UEFA. Din partea României, vor cânta pe scena din Fan Zone Loredana Groza, Marius Moga şi Guess Who, care va interpreta piesa „Tot mai sus”, de pe coloana sonoră a filmului „În inima Naţionalei”, în timp ce Pavel Bartoş va întreţine atmosfera.
Din partea Ţărilor de Jos vor fi prezenţi Yves Berendse, Joël Borelli şi Yuki Kempees.
FRF anunţă că, din păcate, amplasarea stadionului din München nu permite organizarea unui Fan Walk înaintea partidei.
Pentru a ajunge la stadion, este recomandat ca suporterii să folosească autobuzele shuttle puse la dispoziţie gratuit de organizatori ori transportul în comun, după cum urmează:
Autobuzele shuttle vor circula regulat începând cu ora 14:00 din parcarea Olympiapark (Block 19);
Sistemul de metrou: linia U3 de la Olympiazentrum, cu schimbare la Odeonsplatz pentru linia U6. Stadionul se află la staţia Fröttmaning.
Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că naţionala Ţărilor de Jos este favorită la meciul cu România, din optimile Euro-2024. El consideră că România trebuie să aibă o evoluţie aproape de perfecţiune pentru a trece în sferturi.
”Când joci cu istoria în faţă e clar că e un meci de la care îţi doreşti cât mai mult. Nu există un meci uşor de pregătit. Va fi extrem de greu. Noi ce am construit, am construit cu realism şi da, vă spun că Olanda este favorită. Şi noi avem setul nostru de atuuri, am consolidat un grup bun, şi sportiv şi uman, avem o ţară care respiră în acelaşi timp cu echipa. Ne inspirăm şi din trecut, mai ales din trecutul frumos. Ştim că trebuie să fim aproape de perfecţiune mâine pentru a avea succes. Trebuie sp fim pregătiţi din toate punctele de vedere, fizic şi mental, să ne dorim cu adevărat să mergem mai departe. Am încredere în echipă. Ca organizare de joc trebuie să fim extraordinari, să nu facem greşeli. E posibil să apară schimbări mâine, sperăm să avem inspiraţia să alegem bine şi pe parcurs să facem la fel. este important să fim solizi în joc şi disciplinaţi, am pregătit şi loviturile de la 11 metri. Suntem dispuşi să dăm totul pentru a lua totul, ne dorim o calificare enorm, dar suntem conştienţi că trebuie să dăm tot ce avem mai bun pentru a trece mai departe şi a aduce o bucurie poporului român. Am făcut o muncă bună împreună cu staful şi echipa. Acum responsabilitatea e mare şi să facem o performanţă unică. Sperăm să fie un nou început pentru echipa naţională. Ar fi fabulos să mergem în sferturi”, a declarat Iordănescu.
El a mai spus că speră într-un număr cât mai mare al fanilor români: ”Băieţii întreabă constant de bilete luate de români, avem nevoie de suporteri”.
Nicu Moldoveanu e obişnuit cu traseele dintre stadioanele germane; le-a învăţat din postura de şofer al clubului FC Köln. La Euro- 2024, însă, a trăit mândria de a fi alături de echipa naţională a României, notează frf.ro.
Nicu are 42 de ani, iar de patru locuieşte în Germania. În Bucureşti, oraşul natal, a lucrat tot în transporturi, ca şofer de autocar, însă munca lui n-a avut vreo legătură cu fotbalul până când a ajuns în ţara adoptivă, respectiv la FC Köln, unul dintre cluburile de tradiţie nemţeşti.
Aici, are „în grijă” în jur de 5 echipe – de la juniori, până la U21: îi transportă la meciuri, fie în Germania, fie în străinătate. Aşa a învăţat harta stadioanelor din ţara adoptivă, ceea ce, crede el, a contribuit şi la faptul că firma la care e angajat, l-a ales pentru rolul de la EURO 2024.
A trăit de la volan bucuriile aduse de naţională vara asta, de la victoria din primul meci contra Ucrainei, la calificarea în optimile de finală, de pe primul loc în grupă. „M-am bucurat şi eu că voi rămâne alături de ei”, spune despre petrecerea din autocar pe drumul de întoarcere din Frankfurt. I-a plăcut să descopere atmosfera bună de la echipă: că jucătorii sunt oameni prietenoşi şi toată lumea e, în general, bine dispusă.
”Ne-am bucurat cu toţii de victorie şi m-am bucurat că voi rămâne cât mai mult alături de ei”, a spus el.
Ştie că-şi va aminti cu drag de perioada asta: „O să fie o amintire plăcută peste câţiva ani, când îmi voi aduce aminte că am participat la EURO 2024, mai ales cu echipa României”. Şi speră că îi va duce pe tricolori cât mai departe, până la Berlin, dacă se poate – pentru o finală cu Germania.
EURO 2024. Presa din Ungaria e uluită de parcursul României, o echipă cu „jucători de nivel mediu”: „Până și românii caută un răspuns”
Naționala României și-a câștigat grupa de la EURO 2024 și s-a calificat în optimile de finală, iar parcursul entuziasmant al „tricolorilor” a fost remarcat și de presa din Ungaria, țară care a părăsit deja competiția.
Presa din Ungaria e uluită de parcursul României
Publicația Nemzeti Sport din Ungaria spune că „până și românii caută un răspuns” în ceea ce privește jocul neașteptat de bun al primei reprezentative.
„În afară de noi, croații, sârbii și ucrainenii au fost eliminați în faza grupelor, dar Austria, România, Slovacia și Slovenia sunt încă în competiție și se pregătesc de optimi. Până și românii caută un răspuns cu privire la faptul că naționala lor a evoluat mult mai bine decât se așteptau în Germania. Înainte de turneu, mai ales în lumina remizelor împotriva Bulgariei și Liechtensteinului, echipa era considerată o dezamăgire absolută, însă a avansat până în postura de câștigătoare a grupei la EURO.
Și este comparată deja cu Generația de Aur a anilor `90. Majoritatea oamenilor atribuie succesul competenței și celor doi ani de muncă din mandatul lui Edi Iordănescu. O echipă unită formată din jucători de nivel mediu. Acest lucru a necesitat și răbdarea Federației, care a trecut cu vederea faptul că naționala a retrogradat în Nations League”, au scris jurnaliștii de la Nemzeti Sport.
PRO TV ONLINE STREAM România – Olanda LIVE VIDEO. România, câștigătoarea Grupei E, va întâlni Olanda pe Allianz Arena din Munchen, marți, de la ora 19, în faza optimilor de finală. Naționala noastră a mai ajuns în sferturile Campionatului European o singură dată, în 2000, însă la acea vreme grupele erau urmate direct de sferturi, nu de optimi.
Spre deosebire de noi, Olanda a terminat pe 3 într-o grupă cu Austria, Franța și Polonia.
Banii pe care îi câștigă România dacă elimină Olanda și se califică în sferturile EURO 2024. UEFA a pus la bătaie un premiu important – B1TV.ro
Naționala României va întâlni Olanda la Munchen, marți, de la ora 19, în optimile de finală ale EURO 2024, și va fi recompensată cu o sumă importantă dacă reușește să treacă de „portocala mecanică”.
La bonusul României se adaugă 2,5 milioane de euro dacă elimină Olanda
România și-a asigurat un premiu de 12,5 milioane de euro pentru parcursul de până acum. „Tricolorii” lui Edi Iordănescu au primit 9,5 milioane de euro pentru calificarea la EURO 2024, un milion de euro pentru victoria cu Ucraina, iar remiza cu Slovacia i-a adus alți 500.000 de euro.
Dacă elimină Olanda, naționala României va încasa încă 2,5 milioane de euro, potrivit GSP.
Premii importante pentru un parcurs și mai lung
UEFA oferă încă 4 milioane de euro pentru o eventuală calificare în semifinale. Odată ajunse în marea finală, pierzătoarea are rezervați alți 5 milioane de euro, în timp ce câștigătoarea este recompensată cu 8 milioane de euro.
România nu a trecut niciodată de sferturile Campionatului European, fază în care a ajuns o singură dată, în 2000. Diferența a fost că la acea ediție după grupe au urmat chiar sferturile, nu optimile ca acum.
La acea vreme, prima reprezentativă a țării noastre se clasa pe 2 într-o grupă câștigată de Portugalia, din care au mai făcut parte Anglia și Germania, iar apoi era învinsă în sferturi de Italia, scor 2-0.
Selecţionerul Olandei, Ronald Koeman, este hotărât să nu intre în panică înaintea confruntării cu România din optimile de finală ale Euro-2024, în ciuda unei faze a grupelor dezamăgitoare în care a terminat pe locul al treilea după ce a pierdut în faţa Austriei.
„Nu cred că vom face multe schimbări în unsprezecele de start. Nu trebuie să ne panicăm doar din cauza unui rezultat. Uneori este vorba doar de faptul că adversarii sunt mai buni”, a subliniat Ronald Koeman.
„Acceptăm criticile şi vrem ca mâine să aducem bucurie fanilor. Am sentimentul că vom arăta o reacţie bună după meciul cu Austria”, a adăugat Koeman, campion european ca jucător în 1988.
Naţionala României va întâlni echipa Ţărilor de Jos, marţi, în optimile de finală ale Euro 2024, de la ora 19.00, la Munchen.
Tricolorii la Euro-2024: Răzvan Marin, înainte de optimile cu Ţările de Jos: Suntem pregătiţi, cine va intra mâine va da totul pe teren
Mijlocaşul Răzvan Marin a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că tricolorii sunt pregătiţi să dea totul pe teren pentru a trece de Ţările de Jos, marţi, în optimile Euro-2024.
”Sunt bine, am avut o mică răceală, sunt apt sută la sută şi acum sunt apt să dau totul pe teren. Ştiam că aşteptările vor fi mari, acum sunt şi mai mari, că am trecut de grupe, dar din punct de vedere mental suntem bine şi pregătiţi să facem lucruri mari. Nu văd ca o revanşă duăă sezonul de la Ajax, eu îmi fac treaba pe teren, ala a fost să fie. Eu îmi fac treaba pe teren, pentru mine şi pentru România. Suntem pregătiţi, am avut şase zile de recuperare şi sunt sigur că cine va intra mâine,va da totul pe teren. Cel mai important este ca echipa să câştige. Mă bucur că am ajutat prin evoluţii bune, îmi doresc ca România să ajungă cât mai departe. Naţionala Olandei are jucători de top, poate au avut un start mai greu, dar noi trebuie să ne concentrăm pe ce avem de făcut”, a spus Răzvan Marin.
Naţionala României va întâlni echipa Ţărilor de Jos, marţi, în optimile de finală ale Euro 2024, de la ora 19.00, la Munchen.
Suporterii pot urmări toate meciurile turneului final Euro 2024, în direct, în Parcul Titan, pe Insula Euro! In fiecare seară, un DJ va întreţine atmosfera pe insulă. Pe 2 iulie, la ora 21.00, după meciul România-Olanda, va concerta Cabron.
Partida dintre România și Olanda va avea loc marți, 2 iulie, de la ora 19:00 și va fi transmisă în direct pe PRO TV și VOYO. De asemenea, meciul va fi live text pe sport.ro și tot aici veți vedea exclusiv video cu cele mai importante faze și toate golurile.
România – Olanda va putea fi văzută online exclusiv pe VOYO.
Program optimi EURO 2024:
1. Spania – Georgia, duminică, 4-1
2. Germania – Danemarca, sâmbătă, 2-0
3. Portugalia – Slovenia , luni, 22:00
4. Franța – Belgia, luni, 1-0
5. România – Olanda, marți, 19:00
6. Austria – Turcia , marți, 22:00
7. Anglia – Slovacia, duminică, 19:00
8. Elveția – Italia, sâmbătă, 19:00
Campionatul European din Germania 2024 se va disputa în perioada 14 iunie – 14 iulie și va fi transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO, și live text pe Romaniatv.net.
Tricolorii la Euro-2024: George Puşcaş – Trebuie să ne gândim la următorul pas şi să ne concentrăm pe acesta
George Puşcaş, atacantul echipei naţionale a României, spune că tricolorii sunt pregătiţi pentru următorul meci, cu Ţările de Jos, de marţi, din optimile Euro-2024.
„Nu cred că faptul că au căzut cu noi va fi o uşurare pentru ei. Suntem o echipă puternică. Cred că am arătat cât suntem de puternici, ne-am demonstrat forţa. Avem o echipă compactă. Suntem o echipă puternică atât pe teren, cât şi în afara lui. Şi cred că ei trebuie să fie mai atenţi la noi, pentru că respectăm pe toată lumea, dar vom lupta împotriva oricui e nevoie. Mister cred că va pregăti foarte bine acest meci, ne va spune tot ce trebuie să facem. Avem destul timp de recuperare pentru a ne prezenta în cel mai bun mod. Primul loc pe care l-am cucerit este o mare performanţă pentru noi. Am celebrat asta ieri, în familia galbenă, dar acum trebuie să ne gândim la următorul pas şi trebuie să ne concentrăm mai mult pe acesta. Ne regăsim într-un moment istoric pentru România şi sper să putem continua performanţa aceasta şi să fim pregătiţi pentru un meci mare. Avem credinţa că ne putem bate cu ei.
Nu cred că realizăm cu adevărat acum ceea ce se întâmplă. În 2019 (n.r. – la tineret) am avut un grup la fel de frumos cum îl avem şi acum. Am plecat la fel cum am plecat şi acum, nu credea nimeni că putem ieşi din grupa aceea de foc, cum a fost şi asta. Nu ştiu dacă mă gândeam că putem ajunge în semifinale, nu ştiu dacă se gândea cineva, dar sentimentul s-a construit pe parcurs, de la meci la meci. După victoria de la primul meci, după al doilea, ne-am dat seama ce putere avem şi ce putem face. Generaţia de Suflet este o remarcă extrem de frumoasă, chiar punem suflet în tot ce facem”, a declarat George Puşcaş.
La fluierul final al meciului cu Slovacia, Puşcaş spune că a simţit o enormă mândrie şi s-a bucurat pentru fiecare fan care a putut trăi acelaşi lucru.
”Ne-am uitat ca nişte copii pe telefoane să vedem bucuria fanilor. Probabil că nu realizăm ce am făcut, bucuria fanilor nu ne face decât să mulţumim pentru tot ce ne arată. Am văzut şi videoclipuri cu armata, cu oameni care se sacrifică pentru România şi ţin să le mulţumesc personal că au fost alături de noi”, a adăugat Puşcaş.
România-Olanda ONLINE PROTV. Partida România-Olanda, din optimile de finală de la EURO 2024, e programată marți, 2 iulie, de la ora 19:00, LIVE TEXT pe Romaniatv.net.
Olanda pare marea favorită a confruntării dacă luăm în calcul cotele de piață ale jucătorilor, statistica, performanțele de la turneele finale sau chiar cotele oferite de bookmakeri, însă România nu este văzută victimă sigură nici de către adversari, nici de către presa internațională.
România poate produce surpriza, spune mijlocașul spaniol José Pascual Alba Seva (24 de ani), care joacă de patru ani în Olanda. Pascu Alba, așa cum e cunoscut în Spania, a crescut la Valencia, iar în 2020 s-a transferat în Eredivisie, la ADO Den Haag. Acolo a fost coleg pentru jumătate de an cu Andrei Rațiu, care era împrumutat de Villarreal.
Înaintea meciului din optimile EURO 2024, Pascu Alba a acordat un interviu pentru Mundo Deportivo în care a prefațat partida și a vorbit în termeni laudativi despre Andrei Rațiu. Spaniolul care a jucat în ultimii doi ani la Almere City spune că fundașul dreapta al României este „un animal” din punct de vedere fizic, iar prestațiile sale de la turneul final sunt la superlativ.
Spaniolul a oferit și un pronostic îndrăzneț. Pascu Alba se așteaptă fie la egalitate după 120 de minute, fie la o victorie a României.
„Olanda? Am fost surprins de locul pe care l-a ocupat în clasament. Da, e adevărat că au avut o grupă complicată, dar m-am gândit că se vor califica fără mari probleme. Știm deja calitatea pe care o au jucătorii de acolo și proiectul care există în Olanda. Să vedem acum ce se va întâmpla în optimi.
Pe Andrei Rațiu îl vedem acum la EURO. Când am jucat împreună în Olanda nu a avut șansa de a juca pe poziția lui, iar asta nu prea l-a ajutat, dar pot să vă spun că este unul dintre cei mai buni fundași dreapta pe care i-am văzut. La antrenamente și la meciuri se vedea potențialul pe care îl avea, iar acum arată asta.
Rațiu a evoluat din toate punctele de vedere. Din punct de vedere defensiv este suficient să vă uitați la meciul lui Rayo contra lui Real Madrid, când l-a înfruntat pe Vinicius. Cred că asta spune tot. Din punct de vedere ofensiv mereu a avut capacitatea de a urca în atac. Din punctul meu de vedere, este un fundaș dreapta complet. Din punct de vedere fizic este un animal, iar din punct de vedere tehnic și defensiv s-a îmbunătățit foarte mult. Așa cum v-am spus, unul dintre cei mai buni pe care i-am văzut.
La EURO, Rațiu este la superlativ, însă știu că poate să ofere și mai mult. Nu îi va fi simplu pentru că acolo sunt echipe puternice împotriva cărora joacă, însă și nivelul lui este unul foarte ridicat.
La ce să fie atentă România? Olandei îi place să aibă mingea. E adevărat că l-au pierdut pe Frenkie de Jong, dar tot au jucători de clasă mondială, cum ar fi Xavi Simons, Memphis Depay sau Van Dijk. E un lot puternic, însă România poate să profite pe contraatacuri. Cred că România are o șansă de a lupta de la egal la egal contra Olandei.
Un pronostic? Aș zice 1-1 sau chiar victorie România. Însă rămân cu 1-1 și după penalty-uri. La loviturile de departajare nu știu ce să vă zic…
Cine câștigă EURO? Mă gândesc la origini și cred că Spania va fi campioană, fără îndoială. Va fi complicat, dar trebuie să credem. Dacă nu câștigă Spania, atunci prietenul meu Andrei să câștige. Să ne surprindă România. Prefer o echipă surpriză decât alta”, a spus Pascu Alba, pentru Mundo Deportivo.
Pronosticul The Standard pentru România – Olanda: „România învinge la loviturile de departajare”
Jurnaliștii englezi de la The Standard se așteaptă ca marea surpriză a optimilor de finală de la EURO 2024 să fie calificarea României în dauna Olandei. Ei pronostichează că tricolorii vor obține biletele pentru sferturi după loviturile de departajare.
„Am putea avea o noapte lungă la Munchen. Dintre toate meciurile din optimi, acesta este cel în care apariția unei surprize este cea mai probabilă. Predicția noastră este că România va câștiga la loviturile de departajare”, scrie The Standard.
Despre România, englezii scriu că „deja a depășit așteptările prin calificarea în optimi, însă acum ar trebui să aibă încrederea necesară pentru a merge și mai departe”.
„Tricolorii”, clasaţi pe primul loc în Grupa E, vor înfrunta naţionala Oranje, ocupanta poziţiei a treia în Grupa D, pe 2 iulie la Munchen.
Câștigătoarea urmează să joace apoi în sferturile de finală cu învingătoarea partidei dintre Austria (locul 1 în Grupa D) şi Turcia (locul 2 în Grupa F).
Supercomputerul Opta îi acordă Olandei 67,79% şanse la victorie în faţa României, în timp ce elevilor lui Edi Iordănescu le acordă 32,21% şanse să meargă mai departe la EURO 2024.
Totodată, Austria este considerată favorită, cu 57,65%, în partida cu Turcia (42,35%).
În privinţa câştigătoarei EURO 2024, Opta acordă cele mai mari şanse Angliei (19,98%), urmată de Spania (17,17%), cele două având şi cele mai mari şanse să atingă finala competiţiei din Germania, conform inteligenţei artificiale.
Iată predicţiile Opta pentru optimile de finală de la EURO 2024:
Spania – Georgia 82,12% – 17,87%
Anglia – Slovacia 81,63% – 18,37%
Portugalia – Slovenia 74,51% – 25,49%
Germania – Danemarca 69,48% – 30,52%
Franţa – Belgia 67,91% – 32,09%
Olanda – România 67,79% – 32,21%
Austria – Turcia 57,65% – 42,35%
Italia – Elveţia 56,96% – 43,04%
România, printre cele mai entuziasmante naţionale de la Euro 2024. The Athletic a realizat un clasament al celor mai captivante echipe naționale de la Euro 2024, luând în considerare vibrația generală, impactul emoțional și performanțele pe teren. Spania a ocupat primul loc, urmată de Austria și Elveția, demonstrând o combinație solidă de joc spectaculos și rezultate notabile.
România a reușit să se claseze pe o onorabilă poziție a noua în acest clasament inedit. Performanțele echipei au fost apreciate pentru atmosfera distractivă și momentele de înaltă intensitate oferite în meciurile din grupă: „Vibrație pură, opinii subiective și felul în care ne-au făcut să ne simțim. Plus un punctaj al entuziasmului și al evoluțiilor interesante”.
De la execuția lui Nicolae Stanciu în meciul cu Ucraina până la confruntarea cu Slovacia, unde egalul a asigurat calificarea ambelor echipe în optimi, tricolorii au oferit spectacol și competiție acerbă: „Distracție foarte bună, de la execuția lui Nicolae Stanciu în primul joc împotriva Ucrainei până la concurența cu Slovacia în ultimul lor joc, în ciuda faptului că egalitatea a fost un rezultat convenabil pentru ambele formații, care a fost suficient de bun pentru să se califice amândouă. Desigur, jocul s-a încheiat la egalitate, dar oricine l-a urmărit vă va spune că nu a fost „Rușinea de la Frankfurt”, iar indignarea antrenorului lor la orice sugestie de blat a oferit un divertisment suplimentar”.
Echipa națională a României a depășit așteptările în acest turneu, contrar temerilor inițiale legate de pregătirea insuficientă a jucătorilor în sezonul de cluburi anterior: „Principala teamă înainte de turneu a fost că jucătorii lor importanți d-abia au jucat pentru echipele lor de club în sezonul trecut: dar, în loc să apară nepregătiți, de fapt au fost bine odihniți”.
România-Olanda ONLINE PROTV. Cu un meci crucial împotriva Olandei în optimile de finală, programat pentru marți, 2 iulie, la Munchen, România se pregătește pentru o confruntare decisivă. Susținută de o națiune întreagă și cu o dorință puternică de a face istorie, echipa națională trăiește o perioadă de entuziasm și speranță în continuare. Prin evoluțiile lor remarcabile și spiritul lor competitiv, România continuă să impresioneze în cadrul acestui turneu final, demonstrând că este o forță de luat în calcul în fotbalul european.
România-Olanda ONLINE PROTV. Partida România-Olanda, din optimile de finală de la EURO 2024, e programată marți, 2 iulie, de la ora 19:00, LIVE TEXT pe Romaniatv.net.
Olanda pare marea favorită a confruntării dacă luăm în calcul cotele de piață ale jucătorilor, statistica, performanțele de la turneele finale sau chiar cotele oferite de bookmakeri, însă România nu este văzută victimă sigură nici de către adversari, nici de către presa internațională.
Pronosticul The Standard pentru România – Olanda: „România învinge la loviturile de departajare”
Jurnaliștii englezi de la The Standard se așteaptă ca marea surpriză a optimilor de finală de la EURO 2024 să fie calificarea României în dauna Olandei. Ei pronostichează că tricolorii vor obține biletele pentru sferturi după loviturile de departajare.
„Am putea avea o noapte lungă la Munchen. Dintre toate meciurile din optimi, acesta este cel în care apariția unei surprize este cea mai probabilă. Predicția noastră este că România va câștiga la loviturile de departajare”, scrie The Standard.
Despre România, englezii scriu că „deja a depășit așteptările prin calificarea în optimi, însă acum ar trebui să aibă încrederea necesară pentru a merge și mai departe”.
„Tricolorii”, clasaţi pe primul loc în Grupa E, vor înfrunta naţionala Oranje, ocupanta poziţiei a treia în Grupa D, pe 2 iulie la Munchen.
Câștigătoarea urmează să joace apoi în sferturile de finală cu învingătoarea partidei dintre Austria (locul 1 în Grupa D) şi Turcia (locul 2 în Grupa F).
Supercomputerul Opta îi acordă Olandei 67,79% şanse la victorie în faţa României, în timp ce elevilor lui Edi Iordănescu le acordă 32,21% şanse să meargă mai departe la EURO 2024.
Totodată, Austria este considerată favorită, cu 57,65%, în partida cu Turcia (42,35%).
În privinţa câştigătoarei EURO 2024, Opta acordă cele mai mari şanse Angliei (19,98%), urmată de Spania (17,17%), cele două având şi cele mai mari şanse să atingă finala competiţiei din Germania, conform inteligenţei artificiale.
România, printre cele mai entuziasmante naţionale de la Euro 2024. The Athletic a realizat un clasament al celor mai captivante echipe naționale de la Euro 2024, luând în considerare vibrația generală, impactul emoțional și performanțele pe teren. Spania a ocupat primul loc, urmată de Austria și Elveția, demonstrând o combinație solidă de joc spectaculos și rezultate notabile.
România a reușit să se claseze pe o onorabilă poziție a noua în acest clasament inedit. Performanțele echipei au fost apreciate pentru atmosfera distractivă și momentele de înaltă intensitate oferite în meciurile din grupă: „Vibrație pură, opinii subiective și felul în care ne-au făcut să ne simțim. Plus un punctaj al entuziasmului și al evoluțiilor interesante”.
De la execuția lui Nicolae Stanciu în meciul cu Ucraina până la confruntarea cu Slovacia, unde egalul a asigurat calificarea ambelor echipe în optimi, tricolorii au oferit spectacol și competiție acerbă: „Distracție foarte bună, de la execuția lui Nicolae Stanciu în primul joc împotriva Ucrainei până la concurența cu Slovacia în ultimul lor joc, în ciuda faptului că egalitatea a fost un rezultat convenabil pentru ambele formații, care a fost suficient de bun pentru să se califice amândouă. Desigur, jocul s-a încheiat la egalitate, dar oricine l-a urmărit vă va spune că nu a fost „Rușinea de la Frankfurt”, iar indignarea antrenorului lor la orice sugestie de blat a oferit un divertisment suplimentar”.
Echipa națională a României a depășit așteptările în acest turneu, contrar temerilor inițiale legate de pregătirea insuficientă a jucătorilor în sezonul de cluburi anterior: „Principala teamă înainte de turneu a fost că jucătorii lor importanți d-abia au jucat pentru echipele lor de club în sezonul trecut: dar, în loc să apară nepregătiți, de fapt au fost bine odihniți”.
România-Olanda ONLINE PROTV. Cu un meci crucial împotriva Olandei în optimile de finală, programat pentru marți, 2 iulie, la Munchen, România se pregătește pentru o confruntare decisivă. Susținută de o națiune întreagă și cu o dorință puternică de a face istorie, echipa națională trăiește o perioadă de entuziasm și speranță în continuare. Prin evoluțiile lor remarcabile și spiritul lor competitiv, România continuă să impresioneze în cadrul acestui turneu final, demonstrând că este o forță de luat în calcul în fotbalul european.