ROMÂNIA – SLOVACIA: 1-1. Meciul momentului pentru „Generaţia de suflet”. Hai România, să vină adeversarul din optimi!

Naţionala României s-a calificat în optimile Euro 2024. Naționala a jucat împotriva Slovaciei meciul decisiv pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal. Partida din ultima etapă a grupei E a început la ora 19.00, la Frankfurt. La fel ca la celelalte confruntări ale “Generaţiei de Suflet”, în tribune sunt zeci de mii de suporteri tricolori.
Filip Stan
26 iun. 2024, 17:44
ROMÂNIA - SLOVACIA: 1-1. Meciul momentului pentru

Reprezentativa României a reuşit o performanţă istorică, miercuri, la Campionatul European din Germania, reuşind calificarea în optimile de finală ale competiţiei. Tricolorii au remizat în ultima etapă a grupelor cu Slovacia, scor 1-1, iar Ucraina a terminat la egalitate cu Belgia, scor 0-0. România a încheiat grupa E pe primul loc. Echipa naţională a mai trecut de grupele Campionatului European o singură dată până acum, în 2000, când a înregistrat şi cea mai bună performanţă, ajungând în sferturile de finală. La ediţiile din 1984, 1996, 2008, 2016 şi 2020 s-a oprit în grupe. La celelalte ediţii a competiţiei continentale tricolorii nu s-au calificat.

PRO TV ONLINE STREAM ROMÂNIA – SLOVACIA LIVE VIDEO PRO TV

Min. 90: ROMÂNIA – SLOVACIA: 1-1, final de meci, România este în optimi la Euro 2024

Min. 72: Slovacia este în atac, iar în tribune este o atmosferă infernală

Min.64: Florin Niță intervine excepțional, respinge cu piciorul șutul periculos al lui Strelec.

Min. 61 – OCAZIE ROMÂNIA. Drăguș a șutat din interiorul careului, lateral stânga, puțin peste vinclu.

Min. 60 – OCAZIE ROMÂNIA! Răzvan Marin a șutat de la marginea careului de 16 metri, dar portarul a respins.

Min.58: Schimbare în tabăra României. Părăsește gazonul Florinel Coman, intră Deian Sorescu.
Min.56: E jocul care ne convine! Mai avem de rezistat mai puțin de 40 de minute, iar senzația e că intensitatea partidei a scăzut cu o viteză. Slovacii controlează posesia, dar fără cine știe ce periculozitate în jumătatea noastră.
Min.52: Rațiu e din nou nesigur, slovacii insistă și sunt aproape de gol. Dar suntem salvați de Niță, care închide colțul scurt și prinde balonul.
Min.49: Emoții în careul nostru. Mai întâi greșește Rațiu, apoi asistăm la o inexactiate a lui Drăgușin. Cu prezență de spirit, Niță se înalță și boxează mingea.

Min. 46: Mai avem o repriză de rezistat, hai Romania!, Slovacia începe în atac.

Slovacia – România 1-1 la pauză

MECI / PROBABILITATE

România – Franța 41%
România – Slovenia 15%
România – Spania 12%
România – Olanda 8%
România – Anglia 6%
România eliminată 18%

Astfel, în acest moment, după meciurile de marți seara, știm și eventualele adversare ale României din optimile EURO 2024:

– dacă terminăm pe locul 1 în grupă: România – Slovenia/Olanda

– dacă terminăm pe locul 2 în grupă: România – Franța

– dacă ne calificăm de pe locul 3 în grupă: România – Spania/Anglia.

Min. 36: Ianis Hagi obţine penalty, iar Răzvan Marin aduce egalarea.

Min. 24: 1-0, Duda, nemarcat, scăpat din marcaj de Răzvan Marin, se înalță și îl învinge pe Niță. Hai România!

Min. 22: Iconiţele lui Tata Puiu funcţionează, o minge trece de toţi fundaşii şi de portar, dar aproape şterge bara şi iese în aut.

Min.17: Ianis Hagi înalță inspirat un balon, slovacii resping spre propriul portar, iar Dubravka reține.
Min.16: Vine un nou corner al slovacilor, Florin Niță e stăpân în careu, iese și boxează!

MIN. 11: DUBLĂ ocazie România, portarul Slovaciei ţine tabela intactă la şutul lui Raţiu, apoi Hagi trage mult peste din careu.

Calculele pentru optimi: dacă terminăm grupa pe locul 1, jucăm cu Slovenia sau Olanda, pe locul 2, cu Franța. Dacă terminăm pe 3, jucăm cu Spania sau Anglia

Min. 10: Slovacii sunt periculoşi în atac, au avut mai mute lovituri de colţ în ultimele minute.

Min. 4: Atmosferă de vis pe Arena Națională din Frankfurt. Se aude numai ”România, România”

Min. 2: Slovacia a început în forţă, dar România a echilibrat ostilităţile. Hai România!

-Reprezentativa tricoloră a ajuns la stadionul din Frankfurt pentru meciul cu Slovacia, programat la ora 19.00, în ultima etapă a grupei E de la Euro 2024.

-Premierul Marcel Ciolacu, în tribune la meciul României cu Slovacia, de la Campionatul European: Succes, băieţi! Astăzi ne calificăm!

Slovacia – România, echipele de start
România: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – R.Marin, M. Marin, Stanciu – Ianis Hagi, Drăguș, Coman
Rezerve: H. Moldovan, Târnovanu, Alibec, Bîrligea, Cicâldău, Man, Mihăilă, Mogoș, Nedelcearu, Olaru, Pușcaș, Racovițan, Rus, Sorescu, Șut
Selecționer: Edi Iordănescu

Slovacia:  Dubravka – Duda, Hancko, Haraslin, Kucka, Lobotka, Pekarik, Schranz, Skriniar, Strelec, Vavro
Rezerve: Benes, Bero, Bozenik, De Marco, Duris, Gyomber, Hrosovsky, Kosa, Obert, Ravas, Rigo, Rigo, Rodak, Sauer, Suslov, Tupta
Selecționer: Francesco Calzona

 

 

România este lider în clasamentul grupei, dar toate cele patru echipe au câte trei puncte.

În primele două meciuri, România a învins Ucraina, scor 3-0, şi a pierdut cu Belgia, scor 0-2.

Slovacia a trecut de Belgia, scor 1-0, şi a pierdut cu Ucraina, scor 1-2.

Francesco Calzona, un italian de 55 de ani este selecţionerul Slovaciei, cel care anterior preluării acestei naţionale, în august 2022, a activat doar ca antrenor secund în ţara natală pentru Perugia, Alessandria, Sorrento, Empoli, Cagliari şi Napoli. În acest sezon a pregătit, în paralel, şi pe Napoli în Serie A.

Avem 11 meciuri disputate până acum contra slovacilor, cu 5 victorii pentru tricolori şi 5 remize, o singură înfrângere, un 0-1 la Bratislava, amical din 1942.

Poate cei mai importanţi jucători ai adversarilor noştri sunt Skriniar (PSG), Lobotka (Napoli), Hancko (Feyenoord), Duda (Verona) şi Dubravka (Newcastle)

Meciul va fi arbitrat de germanul Daniel Siebert, care va fi ajutat de Jan Seidel şi Rafael Foltyn, în timp ce rezervă va fi Felix Zwayer.

În Camera VAR se vor afla germanii Bastian Dankert şi Christian Dingert, dar şi italianul Massimiliano Irrati .

Cei 26 de jucători din lotul României pentru EURO 2024 sunt:

PORTARI

Florin NIŢĂ (Gaziantep | Turcia, 21/0), Horaţiu MOLDOVAN (Atletico Madrid | Spania, 11/0), Ştefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0));

FUNDAŞI

Andrei RAŢIU (Rayo Vallecano | Spania, 17/1), Vasile MOGOŞ (CFR Cluj, 7/0), Radu DRĂGUŞIN (Tottenham | Anglia, 17/0), Bogdan RACOVIŢAN (Rakow | Polonia, 2/0), Adrian RUS (Pafos | Cipru, 20/1), Ionuţ NEDELCEARU (Palermo | Italia, 27/2), Andrei BURCĂ (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 27/1), Nicuşor BANCU (Universitatea Craiova, 35/2);

MIJLOCAŞI

Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 17/0), Marius MARIN (Pisa | Italia, 18/0), Alexandru CICÂLDĂU (Konyaspor | Turcia, 37/4), Răzvan MARIN (Empoli | Italia, 55/3), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 70/14), Adrian ŞUT (FCSB, 2/0), Darius OLARU (FCSB, 18/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 24/7), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 21/4), Ianis HAGI (Deportivo Alaves | Spania, 35/5), Florinel COMAN (FCSB, 15/1);

ATACANŢI

Denis DRĂGUŞ (Gaziantep | Turcia, 11/2), George PUŞCAŞ (Bari | Italia, 42/11), Denis ALIBEC (Muaither | Qatar, 37/5), Daniel BÎRLIGEA (CFR Cluj, 2/0).

PRO TV ONLINE STREAM ROMÂNIA – SLOVACIA LIVE VIDEO: România nu se gândeşte la o remiză de salon cu Slovacia şi ţinteşte primul loc în Grupa E

Belgia întâlneşte Ucraina în celălalt meci din cea mai strânsă grupă în care toate cele patru echipe au câte trei puncte, dar România este liderul grupei înainte de ultima rundă de meciuri, iar Iordănescu spune că echipa sa va merge la victorie pentru a rămâne acolo.

„Suntem în faţa unui moment istoric pentru echipa naţională, poate cel mai frumos moment al carierelor noastre. Noi suntem pregătiţi să primim acest moment special cu bucurie, cu entuziasm, cu echilibru, dar şi cu o foarte mare responsabilitate.”, a spus Iordănescu în deschiderea discursului său.

„Această echipă are deja o dentitate, pe care deja românii încep să o cunoască, să o înveţe. Cel mai mare câştig pentru echipa naţională este faptul că ne-am regăsit spiritul şi ne-am recâştigat demnitatea. Indiferent ce se întâmplă, sunt lucruri pe care nu mai avem voie să le pierdem.”

„Nu putem controla ce se vorbeşte, dar reacţia noastră este una echilibrată, ne concentrăm maxim pe obictiv şi pe mijloacele care ne pot apropia de el.”, a declarat el marţi reporterilor.

„Jucăm pentru calificare şi ne dorim să terminăm pe locul unu, dacă se poate. Dacă vom câştiga grupa, cel puţin teoretic, ai anumite avantaje, zile în plus de odihnă şi posibili adversari (mai accesibili).

România a spulberat Ucraina cu 3-0 în primul meci din grupă, dar a pierdut cu 2-0 în faţa Belgiei în al doilea. Slovacia, crede Iordănescu, va fi şi ea un adversar foarte dificil.

„Slovacia este una dintre cele mai bine organizate echipe de la acest turneu”, a spus el. „I-am studiat foarte bine în campania de calificare, dar şi aici la Euro. Antrenorul lor (Francesco Calzona) a construit o identitate clară şi o echipă echilibrată, cu experienţă.

„Ei au avantajul unei zile în plus de odihnă, dar mâine nu mai este vorba despre oboseală sau despre presiune, e vorba doar de inima mare a echipei naţionale, care trebuie să bată din nou cu tărie. Nu există alt scenariu, nu avem altă posibilitate, nu vedem decât calificarea, indiferent cum se va întâmpla asta”.

România a mai ajuns o singură dată în optimile de finală ale Euro, în 2000, iar şansa de a repeta această performanţă după 24 de ani va face ca lupta de la Frankfurt să fie una mentală, dar şi fizică, potrivit lui Iordănescu.

„Slovacia este o echipă foarte echilibrată, e o forţă. Dacă analizaţi datele lor statisticie, e o echipă foarte exactă, care are mecanisme clare şi complexitate de joc. Au trei sau patru jucători care sunt pilonii echipei lor.

„Sunt o echipă solidă, emoţională şi cu siguranţă va fi şi o luptă a puterii mentale. Ambele echipe au şansa de a se califica, dar ambele trebuie să îşi păstreze echilibru, înţelepciunea şi să reacţioneze în funcţie de contextul jocului”

 

Tricolorii la Euro 2024: Edi Iordănescu – Suntem în faţa unui moment istoric pentru echipa naţională, cel mai frumos moment al carierelor noastre / Nu avem altă posibilitate, noi nu vedem decât calificarea

Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că el şi jucătorii primei reprezentative nu au altă posibilitate în afara calificării în optimile Campionatului European.

“Suntem în faţa unui moment istoric pentru echipa naţională, un momnet special, în faţa celui mai frumos moment al carierelor noastre. Şi suntem pregătiţi să primim acest moment cu bucurie, cu entuziasm, cu echilibru, dar şi cu o foarte mare responsabilitate. Această echipă are deja o identitate. Dar după calificare cred că unul dintre cele mai mari câştiguri îl reprezintă faptul că ne-am regăsit spiritul. Ne-am regăsit spiritul şi ne-am recâştigat demnitatea.  Sunt lucruri pe care nu mai avem voie să le pierdem”, a spus Iordănescu.

Din punctul său de vedere, Slovacia reprezintă una dintre cele mai bine organizate echipe de la acest turneu final.

“Nu avem altă posibilitate, alt scenariu, noi nu vedem decât calificarea. Meciul cu Belgia a fost cel mai solicitant din toate punctele de vedere de când sunt eu la echipa naţională. Am încredere mare în echipă, în resursele noastre, în tot ce am construim în aceşti doi ani şi jumătate. Jucăm pentru calificare. Da, ne dorim locul 1. Odată cu câştigarea grupei ai anumite avantaje. Dar cel mai important este să mergem mai departe. Îmi doresc să ne îndeplinim obiectivul, ca echipa naţională să reprezinte un exemplu definit pentru tineri”.

În ceea ce îl priveşte, Iordănescu a spus că şi-ar dori continuitatea la echipa naţională: “Normal că îmi doresc continuitatea, sunt condiţii bune, fericite. E altceva când ştii că ai avut un parcurs bun”.

În optimile de finală se califică primele două clasate, plus cele mai bune patru echipe de pe locul trei în cele şase grupe.

PRO TV ONLINE STREAM ROMÂNIA – SLOVACIA LIVE VIDEO: Selecţionerul Slovaciei se teme de România, dar o şi admiră

Este cea mai strânsă grupă, cu Slovacia, România, Belgia şi Ucraina la egalitate cu trei puncte şi cu fiecare echipă având şansa de a trece în optimi în ultima rundă de meciuri.

Slovacia se află la a treia participare consecutivă la un turneu final continental, ajungând în 2016 în optimi, înainte de a fi eliminată în faza grupelor în urmă cu trei ani, într-o campanie care o reflectă pe aceasta.

Cu acea ocazie, Slovacia a învins Polonia în primul meci, a pierdut în faţa Suediei în al doilea meci şi a fost apoi învinsă de Spania cu 5-0 la Sevilla, părăsind competiţia cu trei puncte.

După o victorie surprinzătoare cu 1-0 în faţa Belgiei, la Frankfurt, în primul lor meci de la Euro 2024, slovacii au lăsat să le scape un avantaj de 1-0 împotriva Ucrainei şi au pierdut cu 2-1, iar acum se confruntă cu probabilitatea de a avea nevoie din nou de un punct în ultimul lor meci pentru a avansa.

„România este o echipă fizică şi are un joc tactic foarte bun, aşa că este un meci greu pentru noi”, a declarat marţi antrenorul Slovaciei, Francesco Calzona, citat de Reuters.

„Dar noi avem propriul nostru stil de joc. Nu-mi place să schimb mult din ceea ce ne-a adus aici în Germania şi, prin urmare, vom continua cu asta împotriva României.”

Calzona nu a evidenţiat un jucător anume ca fiind un pericol în echipa României, dar spune că, la fel ca şi echipa sa, sunt periculoşi ca un colectiv cu spiritul lor de echipă şi atitudinea lor de a nu se da niciodată bătuţi.

„Îmi place faptul că nu renunţă niciodată. Nu vreau să vorbesc despre un jucător în special, mă tem de ei ca grup”, a spus el. „Îmi fac griji pentru întreaga echipă, sunt un grup de jucători grozavi”.

Cum o remiză e probabil să trimită ambele echipe în optimi, se vehiculează varianta conform căreia cele două echipe s-ar putea mulţumi să câştige fiecare un punct pe Frankfurt Arena, dar Calzona respinge acest lucru.

„Nu am de gând să comentez acest lucru, suntem profesionişti şi, deşi ştim că o remiză ne-ar putea ajuta să ne calificăm, vrem să jucăm propriul nostru meci şi merităm ocazia de a ne sigila propria progresie. Nimeni nu ne va da nimic pe gratis”, a spus el.

„Mâine vom juca propriul nostru meci. Sperăm să câştigăm, dar dacă în cele din urmă o remiză ne va permite să progresăm, vom saluta acest lucru”.

Cine transmite la TV România – Slovacia

Articol de – Publicat luni, 24 iunie 2024, 10:50 / Actualizat luni, 24 iunie 2024 12:53

România – Slovacia, ultimul meci al elevilor lui Edi Iordănescu din grupa E de la Euro 2024, se joacă miercuri, 26 iunie, de la 19:00, la Frankfurt. „Tricolorii” sunt pe primul loc în grupă după primele două meciuri. Au învins-o pe Ucraina, 3-0, și au pierdut cu Belgia, 0-2.

Comentatorii partidei vor fi Cristi Petre și Ion Alexandru. Cei doi au comentat și precedentele două meciuri ale României de la Euro 2024.

Cine transmite la TV și cine comentează România – Slovacia

Cele două naționale se vor întâlni la Frankfurt, pe Deutsche Bank Park, stadionul lui Frankfurt. UEFA nu a anunțat încă arbitrul partidei. România – Slovacia va fi liveTEXT pe GSP.ro și transmis de PRO TV, cu informații în timp real de la fața locului de la corespondenții Gazetei Sporturilor în Germania.

Cu un rezultat de egalitate, naționala României se califică în „optimile” Campionatului European din Germania. În cazul în care va învinge, selecționata lui Edi Iordănescu ar putea câștiga grupa E în funcție însă de rezultatul meciului Belgia – Ucraina.

 

Primele două meciuri ale României de la EURO 2024, victoria cu 3-0 în fața Ucrainei și eșecul cu Belgia, 0-2, au fost transmise tot pe PRO TV. Meciurile s-au jucat luni, 17 iunie, de la ora 16:00, și sâmbătă, 22 iunie, de la ora 22:00.

România – Slovacia este al treilea meci de la acest turneu final din Germania la care PRO TV asigură comentariul direct de pe stadion.

Ion Alexandru, comentator sportiv de peste 20 de ani, e la al treilea EURO pe care îl comentează. Acesta este redactor-șef la Eurosport.

Calcule Euro 2024. Cum se mai poate califica România după înfrângerea cu Belgia

Calcule Euro 2024: Cum se califică România în optimile EURO 2024, după 0-2 cu Belgia. Rezultatul nu este unul dramatic, mai ales că România a arătat multe momente bune de joc și nici nu a pierdut la o diferență mare.

România rămâne într-o poziție bună pentru calificarea în optimile de finală ale EURO 2024, cu o rundă rămasă de disputat, în care se vor juca meciurile România – Slovacia și Belgia – Ucraina, ambele miercuri, de la ora 19:00.

România, înfrângere cu Belgia la Euro-2024: Selecţionerul Iordănescu – Ne-am luptat, n-am cedat, am făcut tot ce am putut. Cu Slovacia este momentul adevărului

România se califică sigur în optimi dacă nu pierde cu Slovacia. În cel mai rău caz, ar avea patru puncte, suficiente pentru a prinde măcar locul trei indiferent de ce se întâmpla la Belgia – Ucraina, pentru că are avantaj în fața Ucrainei în caz de egalitate de puncte.

Cu patru puncte și cu golaverajul pozitiv pe care îl are, +1, este imposibil ca România să nu fie una dintre cele patru ocupante de loc trei care se califică în optimi.

În cazul unui eșec cu Slovacia, România mai poate prinde optimile doar dacă Belgia o bate pe Ucraina și în celelalte grupe sunt cel puțin două formații clasate pe locurile trei care să aibă fie mai puțin de trei puncte, fie tot trei puncte, dar golaveraj mai slab decât al României. Sigur, contează în acest scenariu și la ce diferență ar fi eșecul contra Slovaciei.

Programul din grupa României la EURO 2024
17 iunie, ora 16:00 ROMÂNIA – Ucraina 3-0
17 iunie, ora 19:00 Belgia – Slovacia 0-1
21 iunie, ora 16:00 Slovacia – Ucraina 1-2
22 iunie, ora 22:00 Belgia – ROMÂNIA 2-0
26 iunie, ora 19:00 Slovacia – ROMÂNIA, Frankfurt
26 iunie, ora 19:00 Belgia – Ucraina, Stuttgart

Criteriile de departajare

UEFA a stabilit criterii clare pentru departajarea echipelor în caz de egalitate de puncte. Acestea se aplică în următoarea ordine:

  • rezultatele meciurilor directe între echipele aflate la egalitate de puncte;
  • golaverajul superior în meciurile directe;
  • numărul mai mare de goluri marcate în meciurile directe (dacă sunt trei echipe).

Dacă egalitatea persistă și după aplicarea acestor criterii, iar trei echipe sunt implicate, se reia procesul doar pentru echipele care nu pot fi departajate, urmând criteriile secundare:

  • golaveraj superior în toate meciurile din grupă;
  • numărul mai mare de goluri marcate în toate meciurile din grupă;
  • cel mai mic punctaj disciplinar, calculat pe baza cartonașelor galbene și roșii primite (cartonaș roșu = 3 puncte, cartonaș galben = 1 punct, eliminare pentru două cartonașe galbene într-un meci = 3 puncte);
  • poziția în clasamentul general al calificărilor europene (dacă este cazul echipei gazdă, Germania, se trage la sorți).

Citeşte şi: Cu cât a ajuns să se vândă un bilet la meciurile României de la Euro 2024. Un fan oferă o maşină pentru patru bilete!

Departajarea echipelor clasate pe locul 3

Cele mai bune patru echipe clasate pe locul 3 în grupe se califică și ele în optimile de finală. Criteriile pentru departajarea acestora sunt diferite:

  • numărul total de puncte obținute;
  • golaverajul;
  • numărul de goluri marcate;
  • numărul de victorii
  • criterii disciplinare (similare cu cele de mai sus);
  • poziția în clasamentul general al calificărilor europene, dacă este necesar.

Astfel, situația României în Grupa E este strâns legată de rezultatele din ultima rundă și de criteriile de departajare stabilite de UEFA. Meciul împotriva Belgiei va fi decisiv pentru calificarea în optimile de finală, iar tricolorii trebuie să fie pregătiți pentru orice scenariu în ceea ce privește departajarea echipelor aflate la egalitate de puncte.

Belgia – România 2-0 în Grupa E de la Euro 2024. Tricolorii rămân la mâna lor, un punct cu Slovacia îi trimite în optimile de finală!

Echipa naţională a revenit, duminică, în cantonamentul de la Wurzburg şi, după câteva ore petrecute alături de familii, jucătorii au intrat în procesul de refacere pentru următorul joc, informează FRF.

Pe lângă terapia cu vacuum şi tratamentele pe care tricolorii le au în program cu staff-ul medical, aceştia au intrat în piscina cu apă rece şi în bazin, pentru un proces de refacere mai eficient şi mai rapid.

Ultimul meci din grupă, decisiv pentru calificarea în optimile EURO 2024, este programat peste doar trei zile, miercuri, la ora 19:00, la Frankfurt. Tricolorii vor întâlni atunci Slovacia.


De luni, elevii lui Edward Iordănescu revin pe gazon la antrenamente pentru a pune la punct strategia pentru jocul împotriva slovacilor.

Statisticienii au dat verdictul: România, cele mai mari șanse la calificarea în „optimile” Euro 2024 de pe locul 2

România are şanse să rămână la Euro 202!  „Capătul nu este aici, vă asigur”, a spus Edi Iordănescu, iar statisticienii îi ţin isonul. România este în continuare favorită să meargă în „optimi” la EURO 2024 din Grupa E, potrivit cifrelor. „Tricolorii” au pierdut cu Belgia, scor 0-2, și au ratat ocazia de a prinde biletele spre fazele eliminatorii încă dinaintea ultimei etape. Slovacia – România și Ucraina – Belgia sunt meciurile decisive, miercuri, 26 iunie, ora 19:00.

Calculele din Grupa E la EURO 2024 pentru calificarea în „optimi” s-au complicat după rezultatele înregistrate în etapa a doua. România a pierdut cu Belgia, în timp ce Ucraina a învins Slovacia. Astfel, toate cele 4 naționale au fiecare câte 3 puncte, înainte de ultima etapă.

EURO 2024. Selecţionerul Edward Iordănescu, mesaj pentru suporteri: „Capătul nu e aici, vă asigur!”

Este pentru prima oară în istoria turneelor finale europene când se întâmplă acest lucru. Totuși, „tricolorii” sunt văzuți în continuare de specialiști drept favoriți la calificarea în „optimi”. Analiștii de la Opta au pus lupa pe grupa României și au ajuns la un verdict.

Specialiștii au realizat un clasament actualizat cu șansele naționalelor din Grupa E de a accede în „optimi”, înainte de ultima rundă. România are cele mai mari șanse, urmată de Belgia, Slovacia și Ucraina.

Șansele de calificare în optimile EURO în Grupa E, conform Opta:

România – 83,62%
Belgia – 82,58%
Slovacia – 67,67%
Ucraina – 60,82%

România, cele mai mari șanse la calificarea în „optimi” de pe locul 2

Un alt portal susține că România are 82% să se califice în „optimile” EURO 2024 din Grupa E. Potrivit celor de la Football Meets Data, Belgia este cotată cu prima șansă (84%). Slovacia (71%) și Ucraina (57%) au din nou cele mai mici șanse.

România, înfrângere cu Belgia la Euro-2024: Selecţionerul Iordănescu – Ne-am luptat, n-am cedat, am făcut tot ce am putut. Cu Slovacia este momentul adevărului

Naționala României are 41% să termine pe locul 2 în Grupa E, în timp ce „tricolorii” sunt cotați cu 23% pentru a accede în „optimi” de pe prima poziție. Belgia are cele mai multe șanse la locul 1 în grupă, conform statisticilor, cu 34%.

Conform datelor oferite de Opta, România are 29,62% de a accede în sferturile EURO 2024. „Tricolorii” au o cotă mai bună decât naționale puternice, precum Croația, Danemarca, Ungaria, Slovacia, Serbia, Slovenia sau Turcia.

Euro 2024: Franța, favorită la câștigarea trofeului în opinia specialiștilor

Franța, vicecampioană mondială en-titre, are cele mai multe șanse de a câștiga trofeul UEFA Euro 2024, conform statisticienilor de la Opta. Deși nu a impresionat în primele două meciuri cu Austria (1-0) și Olanda (0-0), naționala lui Didier Deschamps are 18,9% șanse de a câștiga trofeul, peste toate celelalte echipe naționale.

Podiumul este completat de Germania (17,9%) și Anglia (16,7%). România are doar 0,8% șanse de a pune mâna pe râvnitul trofeu, peste naționale, precum Croația, Ucraina sau Slovacia.

EURO 2024. Selecţionerul Edward Iordănescu, mesaj pentru suporteri: „Capătul nu e aici, vă asigur!”

Selecţionerul echipei naţionale a României, Edward Iordănescu, a transmis suporterilor, la o zi după înfrângerea cu Belgia, scor 2-0, din al doilea meci la EURO 2024, că acest eşec nu reprezintă în mod sigur capătul parcursului primei reprezentative la turneul final.

„Când imnul României răsună din zeci de mii de piepturi pe un stadion de la EURO, într-o ţară străină, pe finalul unui meci în care suntem conduşi, înseamnă că sacrificiul şi lupta jucătorilor din teren nu sunt doar apreciate de suporterii români, ci au unit într-o forţă copleşitoare toată munca noastră şi afecţiunea românilor de pretutindeni. Uneori iese perfect, alteori nu. Dar când ieşim de pe teren fără vreo urmă de îndoială că am dat totul pentru România şi pentru români, avem toate şansele ca în meciul următor să schimbăm lucrurile pe tabelă. Ne vom reface fizic atât de repede cât se poate, am strâns deja rândurile şi vom fi din nou pregătiţi, cu tot sufletul şi tot ce avem mai bun fiecare, să vă facem mândri iar. Capătul nu e aici, vă asigur. Iar noi, împreună, luptăm până la capăt”, a spus Iordănescu în mesajul publicat pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

România, înfrângere cu Belgia la Euro-2024: Selecţionerul Iordănescu – Ne-am luptat, n-am cedat, am făcut tot ce am putut. Cu Slovacia este momentul adevărului

„După atmosfera incredibilă de la Munchen, a venit lecţia de susţinere şi afecţiune de la Koln. Cele mai emoţionante momente pentru mine ca antrenor până azi. Vă sunt recunoscător şi vă mulţumesc în nume personal, dar şi în numele întregului staff şi al vestiarului echipei naţionale, în numele tuturor băieţilor noştri. Aşa cum am promis, echipa asta dă totul. Până la capăt. Indiferent de zi şi de adversar, noi suntem români, suntem mândri de asta şi luptăm până la capăt”, a adăugat Edward Iordănescu.

Naţionala României a fost învinsă de selecţionata Belgiei cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă seara, pe Cologne Stadium din Koln, în Grupa E a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania.

Calcule Euro 2024. Cum se mai poate califica România după înfrângerea cu Belgia

Cu acest rezultat şi după victoria Ucrainei în faţa Slovaciei (2-1), toate cele trei echipe din grupă au câte trei puncte şi totul se va decide în ultima etapă, pe 26 iunie, când vor avea loc meciurile Slovacia – România (Frankfurt, 19:00) şi Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19:00). România este încă lider, cu 3-2 la golaveraj (urmată de Belgia, cu 2-1).

Pentru prima oară în istoria Campionatului European toate echipele dintr-o grupă au acelaşi număr de puncte înaintea ultimei etape.

L’Equipe: La meciul cu Belgia, românii au fost susţinuţi de un contingent fabulos de 30.000 de fani entuziaşti şi dezlănţuiţi

Oricât de incredibil ar părea, în ciuda înfrângerii cu 0-2 în faţa Belgiei, sâmbătă, pe Rhein Energie Stadion din Köln, România rămâne liderul acestei Grupe E de un suspans insuportabil. Toate cele patru echipe merg în ultima etapă de miercuri cu acelaşi număr de puncte (trei), o situaţie fără precedent, scrie lequipe.fr.

Susţinuţi de un contingent fabulos de 30.000 de fani entuziaşti şi dezlănţuiţi, care au rămas gălăgioşi şi dinamici de la început până la sfârşit, tricolorii au ajuns în această fază datorită unui atac mai bun (trei goluri marcate). Un egal cu Slovacia, miercuri, va fi suficient pentru ca oamenii lui Edward Iordănescu să avanseze în optimi, notează sursa citată.

Edward Iordănescu, fiul selecţionerului emblematic Anghel Iordănescu (73 de ani), care a condus România la patru turnee finale majore şi a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1994, priveşte spre viitor cu o anumită seninătate. El speră că această generaţie, care este cu siguranţă mai puţin talentată decât cea din „anii ’90”, din care făcea parte un anume Gheorghe Hagi, al cărui fiu Ianis a intrat sâmbătă din postura rezervă, îşi va scrie propria istorie.

„Am toată încrederea în capacitatea sa de a face acest lucru. Să facă mândră o întreagă naţiune, care aşteaptă acest lucru”, a spus Edi Iordănescu, conform lequipe.fr.

Reprezentativa României a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 2-0, de selecţionata Belgiei, într-un meci disputat la Koln, în etapa a doua a grupei E de la Euro 2024. Ca urmare a acestui rezultat, calificarea în optimile de finală se va decide în ultima etapă a grupelor. România este lider în clasamentul grupei, dar toate cele patru echipe au câte trei puncte.

În ultima etapă, de miercuri, România întâlneşte Slovacia, iar Belgia va evolua cu Ucraina.

SLOVACIA- ROMÂNIA LIVE ONLINE STREAM PRO TV: „Scandal imens, e alertă de blat!”

SLOVACIA- ROMÂNIA LIVE ONLINE STREAM PRO TV. Supercomputerul OPTA a decis favorita meciului România – Slovacia. Potrivit datelor publicate de Opta, România are 42 la sută şanse să căştige meciul, în timp ce adversarea noastră are 32% să iasă victorioasă.

România a avut doar 37 la sută posesie, în primele două meciuri de la Campionatul European, însă chiar și așa a reuști să marcheze trei goluri în meciul cu Ucraina.

România – Slovacia, miercuri, ora 19:00

Dennis Man a fost omul are a reușit cele mai multe faze de creație pentru naționala țării noastre, reușind  să construiască cinci acţiuni încheiate cu şut.

Deși cele două echipe par agale din punct de vedere valoric, supercomputerul OPTA a considerat că egalul are doar doar 26 la sută şanse să se producă.

ROMÂNIA – SLOVACIA EURO 2024 l Florin Niță, portarul cu suflet de aur! Fotbalistul a îngenuncheat și i-a împletit părul fiicei sale, cu mâinile cu care apără poarta echipei naționale

Toate cele patru echipe din Grupa E au câte trei puncte. Un rezultat de egalitate ar califica-o atât pe Slovacia, cât și pe România în optimile de finală.

SLOVACIA- ROMÂNIA LIVE ONLINE STREAM PRO TV: „Scandal imens, e alertă de blat!” » „Amenințare” în Spania înainte de România – Slovacia: „Biscotto”

Celebrul cotidian iberic AS expune ipoteza unui blat, „biscotto” cum numesc italienii un astfel de deznodământ, în partida  dintre România și Slovacia, decisivă pentru ambele în vederea optimilor de finală ale turneului final din Germania.

Partida dintre România și Slovacia va avea loc mâine, de la ora 19:00, disputându-se concomitent cu Ucraina – Belgia.

Presa din Spania: „Ar izbucni un scandal imens”

„Dacă cele două termină la egalitate, se califică braț la braț. Există o amenințare serioasă de «biscotto» în ultima etapă a grupei E, între România și Slovacia. Cu un egal, ambele se califică în optimile de finală, indiferent de ce se întâmplă în celălalt meci din grupă, Belgia – Ucraina”.

Controversa vine în urma calificării și celor mai bune patru echipe clasate pe locurile trei. Victoria Spaniei cu Albaniei întărește posibilitatea ca locul trei din grupa E să meargă mai departe, ținând cont că nici Ungaria (grupa A), nici Croația (grupa B) nu pot egala punctajul echipei de pe trei din grupa E”, au scris cei de la as.

Citește și: PRO TV SLOVACIA – ROMÂNIA EURO 2024. Strategia imbatabilă a lui Iordănescu la naţională, a chemat preotul în cantonament

„În cazul unei remize la Frankfurt, slovacii ar termina pe trei, cu golaveraj 0, suficient pentru a merge în optimile de finală. În cazul unui eșec al uneia dintre ele, tot nu ar fi sigure de eliminare.

SLOVACIA- ROMÂNIA LIVE ONLINE STREAM PRO TV: Dacă celebrul «biscotto» dintre români și slovaci se va materializa, un scandal imens va izbucni, iar criteriul de fair-play din competițiile europene va fi chestionat. Nu ar fi prima partidă suspectă de blat de la un Campionat European, amintindu-ne de Suedia – Danemarca de la Euro 2004”, au completat spaniolii.

Gigi Becali şochează cerând blat la SLOVACIA-ROMÂNIA de la Euro 2024: „Ce contează? Interesul e interes”

Gigi Becali cere ca naționala să facă blat în meciul România.  Naționala României urmează să dispute meciul cu Slovacia, duel ce va avea loc miercuri, 26 iunie, începând de la ora 19:00, în ultima rundă a grupei E de la turneul final din Germania.

Presa internațională a speculat că partida în cauză ar putea fi „aranjată”, asta dat fiind faptul că o remiză între cele două selecționate ar face ca ambele echipe să ajungă în optimile de finală ale turneului din Germania.

SLOVACIA- ROMÂNIA LIVE ONLINE STREAM PRO TV: „Scandal imens, e alertă de blat!”

Gigi Becali, patronul de la FCSB, a vorbit despre scenariul unui blat la meciul România – Slovacia, latifundiarul din Pipera afirmând că ar fi „normal” ca cele două echipe să pună la cale un astfel de aranjament.

Mai apoi, finanțatorul campioanei României a recunoscut că dacă el ar fi fost în această situație, și-ar fi urmărit interesul și ar fi recurs la o astfel de tactică. În plus, Gigi Becali a admis că asemenea practici au fost îmbrățișate chiar și de către marile echipe de fotbal ale lumii.

„Păi ce? Orice om își urmărește interesul. Normal că mergi pe blat. Poți să mergi, dar știi că și adversarul face același lucru? Se poate da un ton așa.

Ce contează? Interesul e interes. Dar nu cred că se joacă. Nu pot să comentez ceva ce nu știu. Eu știu că dacă am un interes îl urmăresc. Sunt echipe de 100 de ori mai mari ca noi și au făcut lucrul ăsta. Dar nu l-au făcut de la început, l-au făcut după pauză.

Din mișcările, din pasele pe care le dau se vede că gata, e bine așa. O mai dă de la 40 de metri în tribune, ăia când văd așa fac și ei la fel. Nu le convenea nici lor. Dacă unul atacă și vede echipa adversă «ia uite, ăștia vor să ne dea gol»”, a spus Gigi Becali la Digi Sport.

Programul din grupa României la EURO 2024
17 iunie, ora 16:00 ROMÂNIA – Ucraina 3-0
17 iunie, ora 19:00 Belgia – Slovacia 0-1
21 iunie, ora 16:00 Slovacia – Ucraina 1-2
22 iunie, ora 22:00 Belgia – ROMÂNIA 2-0
26 iunie, ora 19:00 Slovacia – ROMÂNIA, Frankfurt
26 iunie, ora 19:00 Belgia – Ucraina, Stuttgart.

Clasamentul Grupei E de la EURO 2024:

1.România – 3 puncte
2.Belgia – 3 puncte
3.Slovacia – 3 puncte
4.Ucraina – 3 puncte.

SLOVACIA- ROMÂNIA LIVE ONLINE STREAM PRO TV: „Scandal imens, e alertă de blat!”

SLOVACIA- ROMÂNIA LIVE ONLINE STREAM PRO TV. Supercomputerul OPTA a decis favorita meciului România – Slovacia. Potrivit datelor publicate de Opta, România are 42 la sută şanse să căştige meciul, în timp ce adversarea noastră are 32% să iasă victorioasă.

România a avut doar 37 la sută posesie, în primele două meciuri de la Campionatul European, însă chiar și așa a reuști să marcheze trei goluri în meciul cu Ucraina.

România – Slovacia, miercuri, ora 19:00

Dennis Man a fost omul are a reușit cele mai multe faze de creație pentru naționala țării noastre, reușind  să construiască cinci acţiuni încheiate cu şut.

Deși cele două echipe par agale din punct de vedere valoric, supercomputerul OPTA a considerat că egalul are doar doar 26 la sută şanse să se producă.

ROMÂNIA – SLOVACIA EURO 2024 l Florin Niță, portarul cu suflet de aur! Fotbalistul a îngenuncheat și i-a împletit părul fiicei sale, cu mâinile cu care apără poarta echipei naționale

Toate cele patru echipe din Grupa E au câte trei puncte. Un rezultat de egalitate ar califica-o atât pe Slovacia, cât și pe România în optimile de finală.

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Imagini de toată jena! Priviți cum doi agenți încearcă să imobilizeze un jurist pe aeroportul din Iași. Unul dintre polițiști s-a trezit la rodeo: s-a urcat călare pe bărbat în timp ce-l lipea cu fața de asfalt
Fanatik.ro
Ce s-a ales de Marian Râlea, magicianul de la Abracadabra care a încântat milioane de copii din România. „E o tristeţe îngrozitoare şi e foarte greu să accepţi”
Capital.ro
Rămâi pe loc fără permis de conducere! Legea se aplică pentru toți șoferii din România
Playtech.ro
ȘOC! Irina Columbeanu, poze de INFARCT! A apărut DEZBRĂCATĂ și i-a lăsat MASCĂ pe toți
DailyBusiness
Vești proaste pentru români! Urmează un nou val de scumpiri pentru produsele de bază
Adevarul
Patru greșeli pe care le fac turiștii în Istanbul, cel mai vizitat oraș din lume. Transport între continente la 1 euro VIDEO
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Imagini senzaționale cu Edi Iordănescu. Nimeni nu le-a mai văzut. Foto
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc
Cancan.ro
Decizie luată la comun pentru clienții de la ING, Raiffeissen, BRD și Banca Transilvania. Ce trebuie să știe fiecare român
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
EXCLUSIV: Imagini cu Alexandra în rochie de mireasă. Părinții au decis să o înmormânteze în rochie albă pe fata care a fost ucisă cu sălbăticie de propriul iubit
Capital.ro
Regula nouă din Codul Rutier. Se aplică în toată România. Ești amendat pe loc dacă refuzi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
substantial.ro
Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică avertizează asupra riscului infectării site-urilor web prin polyfill.io
MediaFlux
PENSIONARII vor primi ÎN PLIC. ANUNȚUL ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?