Slovacia – Ucraina 1-2 în Grupa E de la Euro 2024. Calculele se complică pentru „tricolori”

Ucraina s-a impus cu 2-1 în meciul cu Ucraina din Grupa E de la Euro 2024 şi reintră în lupta pentru accesul în optimile de finală ale Campionatului European. Sâmbătă, în aceeaşi grupă, se joacă partida Belgia - România.
Alina Costache
21 iun. 2024, 17:58
Slovacia - Ucraina 1-2 în Grupa E de la Euro 2024. Calculele se complică pentru

Ucraina a câștigat cu Slovacia, scor 2-1, în grupa României la EURO 2024. Rezultatul complică serios calculele la calificare înainte de meciul „tricolorilor” cu Belgia (sâmbătă, de la 22:00). Teoretic, România are nevoie de un egal în ultimele două partide pentru a termina măcar pe locul 3 (patru din cele şase echipe clasate pe aceasă poziţie merg în optimile de finală).

Ştirea iniţială:

PRO TV ONLINE STREAM SLOVACIA – UCRAINA LIVE VIDEO. Marea surpriză a primei etape, Slovacia, o va întâlni vineri, începând cu ora 16:00, pe Ucraina. Partida va conta pentru runda a 2-a din cadrul grupei E a Campionatului European.

Slovacia – Ucraina 1-2

Au marcat: Ivan Schranz ’18 / Shaparenko ’54, Yaremchuk 79

Slovacia – Ucraina, echipe de start

Slovacia: Dubravka – Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda, Schranz, Bozenik, Haraslin
Rezerve: Benes, Bero, De Marco, Duris, Gyomber, Hrosovsky, Kosa, Obert, Ravas, Rigo, Rodak, Sauer, Strelec, Suslov, Tupta
Selecționer: Francesco Calzona

Ucraina: Trubin – Timcik, Zabarnyi, Matvienko, Zinchenko – Şaparenko, Brajko – Yarmolenko, Sudakov, Mudrik – Dovbyk
Rezerve: Bondar, Buschcan, Konoplya, Lunin, Malinovsky, Mykhaylichenko, Mylenko, Stepanenko, Svatok, Sydorchuk, Talovierov, Tsygankov, Vanat, Yaremchuk, Zubkov
Selecționer: Serhiy Rebrov

Stadion: Merkur Spiel-Arena, Düsseldorf
Arbitru: Michael Oliver (Anglia)

Programul din grupa României la EURO 2024

17 iunie – ROMÂNIA – Ucraina 3-0
17 iunie, ora 19:00 Belgia – Slovacia, 0-1
22 iunie, ora 16:00 Slovacia – Ucraina, Dusseldorf
22 iunie, ora 22:00 Belgia – ROMÂNIA, Koln
26 iunie, ora 19:00 Slovacia – ROMÂNIA, Frankfurt
26 iunie, ora 19:00 Belgia – Ucraina, Stuttgart

Cine se aștepta oare ca după această primă rundă din grupa E, din care mai fac parte România și Belgia, configurația clasamentului să fie aceasta? Ucraina e pe ultimul loc, cu zero puncte, golaveraj -3, Slovacia e pe poziția secundă cu 3 puncte, golaveraj +1.

Spania – Italia 1-0 LIVE STREAMING VIDEO ONLINE PRO TV. Autogol Calafiori!

Puțină lume credea că România va învinge Ucraina, și mai ales la acel scor, 3-0. Și mai puțini credeau că Slovacia, locul 48 mondial, va putea depăși Belgia (1-0), a treia clasată în ierarhia FIFA înainte de Euro 2024 și una dintre favoritele la câștigarea competiției.

Dacă acum Ucraina ar avea 3 puncte și Slovacia zero, ar fi ceva normal și așteptat. Așa, situația e de-a dreptul inedită, iar partida de vineri după-amiază de la Dusseldorf (România joacă împotriva Belgiei abia sâmbătă seara) poate împinge Ucraina spre eliminare și Slovacia spre optimi. Sau poate încurca și mai mult lucrurile într-o grupă care până acum s-a dovedit a fi una a marilor surprize.

Slovacia – Ucraina, live de la 16:00

  • Andriy Lunin, goalkeeper-ul lui Real Madrid, e doar rezervă astăzi, după ce a gafat la două dintre golurile României în meciul de debut al Ucrainei la EURO (0-3). Titularul dintre buturi e Anatoliy Trubin, goalkeeper-ul de la Benfica.
  • Rebrov a renunțat și la Viktor Tsygankov. Starul Gironei a fost lăsat pe bancă!
  • Slovacia aliniază același prim „11” utilizat în victoria cu Belgia. Nicio schimbare în formula lui Francesco Calzona.
  • România urmărește cu interes confruntarea Slovacia – Ucraina, celălalt meci din Grupa E de la EURO 2024. „Tricolorilor” le-ar surâde ca slovacii să nu piardă, context care ar crește șansele noastre de a ajunge în „optimi”.
  • Selecționerul Francesco Calzona anunță că jucătorii săi sunt conectați 100% la miza meciului cu Ucraina: „După Belgia, nu a fost mare lucru de sărbătorit, pentru că altul este obiectivul nostru, și anume calificarea. Dacă reușim, abia atunci am putea sărbători ceva. Momentan, nu avem nimic de sărbătorit, ne vom concentra pe următorul meci, care nu e ușor de pregătit”, a punctat tehnicianul, conform Sport.Sk.

PRO TV ONLINE STREAM SLOVACIA – UCRAINA LIVE VIDEO. Cu Belgia, Slovacia a obținut o victorie istorică, poate comparabilă doar cu cea din 2010, de la CM din Africa de Sud, când slovacii au învins Italia, eliminând-o din grupă.

Puțină lume credea că acel gol marcat de Schranz în debut de meci (la o imensă eroare a apărării belgiene) va rezista până la sfârșit.

Au fost cele două reușite ale lui Lukaku, ambele anulate, prima pentru ofsaid, cealaltă pentru henț. A mai fost un penalty (opinie generală!) neacordat Belgiei. Și așa s-a ajuns la această imensă surpriză.

În mod normal, după o astfel de victorie, selecționerul italian al Slovaciei, Calzona, nu prea are ce să schimbe.

Aproape sigur el va miza pe formula folosită luni seara la Frankfurt, cu mulți fotbaliști harnici și cu Lobotka (Napoli), Skriniar (PSG) și Hancko (Feyenoord) pe post de vedete puse în slujba echipei.

Citeşte şi: Belgia – România online 2024. Anunţul FRF înainte de meciul decisiv din grupele Euro 2024, ce se întâmplă cu selecţionerul Iordănescu

A fost scandal mare la ucraineni după înfrângerea cu România. Nu atât Rebrov a fost pus la zid, cât mai ales jucătorii, cărora li s-a reproșat vedetismul, lipsa de implicare, așa cum se întâmplă de regulă când fotbaliști de la mari cluburi lasă senzația că nu dau totul la echipa națională.

A fost și momentul acela când Rebrov (în tinerețea sa el însuși fost mare fotbalist) a fost poftit afară din vestiar de jucători. Au fost reproșuri clare iar atmosfera pare extrem de încărcată.

PRO TV ONLINE STREAM SLOVACIA – UCRAINA LIVE VIDEO.  Conform unei statistici OPTA, în meciul cu România, Ucraina a avut 71% posesie. Probabil că va încerca să repete și acum procentul, dar, firește, cu altfel de rezultat pe tabelă.

Probabil de aceea vor fi și câteva schimbări în formula Ucrainei, dar rămâne de văzut dacă Rebrov îl va lăsa pe tușă pe Lunin în favoarea lui Trubin (care a făcut un sezon foarte bun la Benfica, titular incontestabil) acolo, dacă va fi apt Mykolenko, dacă nu cumva marele Mudrych va fi trecut pe bancă. La eșecuri drastice, au loc și schimbări drastice.

Sport Aktuality: ”Românii au redus la tăcere favorita Ucraina”

Jurnaliștii slovaci de la Sport Aktuality au urmărit îndeaproape meciul României cu Ucraina și au susținut că ”Tricolorii” au reușit să obțină un succes categoric în fața favoritei Ucraina.

De asemenea, slovacii au subliniat că, în repriza a doua, ”Tricolorii” au ”pulverizat-o” pe selecționata lui Serghei Rebrov (50 de ani) în decurs de 4 minute, după golurile marcate de Răzvan Marin (minutul 53) și Denis Drăguș (minutul 57).

”Românii, care au redus la tăcere favorita Ucraina, sărbătoresc o victorie mare. După pauză a fost în continuare un meci cu un rezultat deschis, dar Marin și Drăguș au terminat cu vecina noastră în patru minute”, au notat jurnaliștii de la publicația citată anterior.

Programul de vineri este completat de meciurile Polonia – Austria (19:00) și Olanda – Franța (22:00), ambele în Grupa D.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Stațiunea de la mare în care, în plin sezon, sunt utilaje pe plajă. Turiștii sunt dezamăgiți: „Nu aș recomanda”
Capital.ro
A murit marele actor al României. Drum lin, maestre! Va fi apreciat etern
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Sorin Grindeanu, anunțul momentului pentru milioane de șoferi! Se închide un drum important
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Românii care nu depun declarația riscă enorm. Se dau amenzi uriașe
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Laurențiu Reghecampf o pune la zid pe Prodanca: 'Cum să-ți plătesc curentul când tu stai cu Ronald' 😲
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Ies la lumină noi detalii în cazul accidentului din Suceava, în care au murit cinci persoane! Tahograful vehiculului care a produs tragedia a fost manipulat
Capital.ro
Teo Trandafir îl face praf pe Florin Salam: Regele României a murit!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Guvernul spaniol ia măsuri împotriva închirierilor pe termen scurt și în scop turistic
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?