Probe cerute de Elena Udrea în dosarul Gala Bute, refuzate de instanţa supremă

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins solicitarea fostului ministru al Dezvoltarii, Elena Udrea, privind desecretizarea mai multor note informative ale SRI, printre care si una semnata de prim-adjunctul Serviciului Roman, generalul Florian Coldea, scrie Luju.ro. Elena Udrea sustine ca aceste documente i-ar dovedi nevinovatia.
Filip Stan
13 nov. 2016, 12:36
Probe cerute de Elena Udrea în dosarul Gala Bute, refuzate de instanţa supremă

Decizia a fost luata, vineri seara 11 noiembrie 2016, la finalul unui nou termen din dosarul “Gala Bute” (dosar 1532/1/2015). Judecatoarele Angela Dragne, Leontina Serban si Florentina Dragomir au refuzat solicitarea Elenei Udrea, din 31 octombrie 2016, de trimitere a unei adrese catre SRI, prin care sa se ceara notele informative ce privesc inculpati si martori din dosarul “Gala Bute”, scrie site-ul Lumea Justitiei.

Iata minuta ICCJ: 

Respinge cererea formulata de inculpata Udrea Elena Gabriela, privind solicitarea relatiilor de la Serviciul Roman de Informatii.

Respinge cererea formulata de inculpatul Obreja Rudel de asistenta judiciara internationala. Cu apel odata cu fondul”.

Elena Udrea sustine ca respectivele informari ar demonstra existenta unei „conivente infractionale” intre inculpati si martori din dosar. O „coniventa” din care, asa cum Udrea a explicat in solicitarea catre ICCJ publicata in exclusivitate de Lumeajustitiei.ro, ea nu ar fi facut parte, numele sau nefiind mentionat in notele SRI. Concret, Elena Udrea arata ca intre anumiti martori si inculpati din dosarul „Gala Bute” existau relatii de ani de zile, in special de ordin financiar. Mai mult, Udrea afirma ca nu avea cum sa faca parte din aceasta „coniventa infractionala”, in conditiile in care stia ca respectivii martori si inculpati sunt monitorizati de SRI, notele fiind transmise la Ministerul Dezvoltarii Regionale, pe care il conducea la acea vreme, dar si presedintelui de atunci Traian Basescu.

Elena Udrea a oferit, intr-o emisiune de la TVR, din 9 noiembrie 2016, mai multe detalii despre aceste informari. Astfel, fostul ministru al Dezvoltarii a dezvaluit, printre altele, ca una din notele SRI ar fi fost fost semnata de insusi seful operativ al Serviciului Roman de Informatii, generalul Florian Coldea: „Una din notele SRI, asa cum imi amintesc, venea chiar de la domnul Coldea. Sunt foarte importante acele note, desecretizarea…”.

Cu aceeasi ocazie, Elena Udrea a acuzat ca, pentru a scapa, anumiti martori si inculpati din dosar, parte ai „coniventei infractionale”, au dat declaratii impotriva ei, in momentul in care au ajuns la DNA: „Acolo se vede clar care erau relatiile dintre inculpatii din dosar, oamenii de afaceri din dosar, ce relatii aveau si cum eu nu am fost implicata niciodata, in niciun felEu de aceea am cerut acest dosar, aceste note, pentru a se vedea faptul ca niciodata nu am fost implicata in relatiile dintre eiCand s-a ajuns la ei si i-au intrebat procurorii cu mine arestata, sau cu mine pe cale de arestare despre subiect, evident ca unii dintre ei au simtit nevoia sa scape dand vina pe mine”.

Citeşte şi: Elena Udrea glumeşte pe seama Laurei Kovesi: Am găsit cucuveaua mov!

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Nicu Ceaușescu. De ce nu-l accepta nomenclatura. Marea problemă
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...