Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, luni dimineață, în judeţul Ilfov, pe DN Centura Bucureşti, la kilometrul 16+500, traficul rutier s-a desfăşurat îngreunat, alternativ, dirijat de poliţişti, din cauza unui autotren care s-a defectat pe sensul de mers dinspre DN3 către DN2. Ansamblul de vehicule a fost scos în afara carosabilului în urmă cu câteva minute. S-au format coloane de autovehicule.
Fiind oră de vârf, se circulă cu viteză redusă şi pe alte segmente ale DNCB (în zonele Domneşti, Popeşti, Chiajna), dar şi pe DN1, între Săftica şi Otopeni (pe sensul de intrare în Bucureşti).
În judeţul Caraş-Severin, pe DN57B, la kilometrul 83+500, între localităţile Borlovenii Noi şi Globu Craiovei, un copac a căzut pe partea carosabilă, blocând o bandă de circulaţie. Traficul rutier, care este scăzut în intensitate, se desfăşoară pe cealaltă bandă, alternativ. Zona este semnalizată. Urmează ca partea carosabilă să fie degajată în orele următoare.
Pe autostrada A1, pe tronsonul Sibiu – Sălişte, între kilometrii 250 şi 270, vizibilitatea este de aproximativ 150 de metri, din cauza ceţii.
În judeţul Argeş, pe DN7, DN65 şi DN73 s-a acţionat cu material antiderapant (deoarece începuse să se formeze polei), iar partea carosabilă este umedă.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări nowcasting referitoare la burniţă şi la condiţii de formare a poleiului pentru judeţele Argeş, Ilfov, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Olt, Dolj, Vâlcea şi municipiul Bucureşti, iar pentru Maramureş, Sibiu, Braşov, Harghita şi Covasna referitoare la ceaţă şi depuneri îngheţate ( http://www.meteoromania.ro/anm2/avertizari-nowcasting). Conducătorilor auto le este recomandat să ruleze cu viteză adaptată, să mărească distanţa în mers, să nu bruscheze comenzile şi să utilizeze corespunzător luminile (de întâlnire, respectiv de ceaţă).