Problemele legate de Sistemul Garanție-Returnare (SGR), reclamate de români direct pe WhatsApp. Ministrul Mediului se laudă cu un nou serviciu revoluționar

Ministrul Mediului Mircea Fechet a anunțat noua modalitate prin care românii pot reclama orice problemă legată de Sistemul Garanție-Returnare (SGR).
Alina Costache
26 aug. 2024, 19:59
Problemele legate de Sistemul Garanție-Returnare (SGR), reclamate de români direct pe WhatsApp. Ministrul Mediului se laudă cu un nou serviciu revoluționar
Problemele legate de SGR pot fi reclamate pe WhatsApp

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a anunțat despre existența unui nou serviciu pus la dispoziția românilor care întâmpină probleme în procesul de reciclare. Și reprezentanții magazinelor pot dace reclamații legate de Sistemul Garanție-Returnare (SGR).

Mircea Fechet a scris luni, pe Facebook, că se pot face reclamații și sugestii pe WhatsApp. Atât cetățenii, cât și reprezentanții magazinelor, pot contribui la îmbunătățirea sistemului. Potrivit ministrului, el poate vede personal mesajele primite, dar și modul în care acestea sunt gestionate.

„Important este că, începând de miercurea trecută, avem un număr de telefon, Hotline cum îi mai spunem noi, unde orice cetăţean şi chiar şi magazinele au dreptul şi au posibilitatea, prin intermediul aplicaţiei WhatsApp, să ne aducă la cunoştinţă nouă, celor de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, disfuncţionalităţi ale sistemului: că un comerciant refuză să plătească garanţia, că alt comerciant are RVM-ul blocat, că poate că cei de la RetuRO întârzie să debaraseze un magazin mai mic sau mai mare”, a transmis Mircea Fechet.

Citește și: Guvernul taie bonusurile din sistemul bugetar până la 31 decembrie 2024. De asemenea, nu vor mai fi organizate concursuri de ocupare a posturilor vacante din instituțiile publice

Erorile SGR por fi reclamate direct pe WhatsApp

Ministrul susține că a făcut demersuri pentru a putea avea acces, în timp real, la mesajele trimise de români. Mai mult, acesta a observat că numărul de telefon pus la dispoziție este folosit de tot mai mulți cetățeni.

„Văd că acest număr de telefon, dacă mă uit la numărul de mesaje, e din ce în ce mai popular şi încurajez pe toată lumea să-l folosească. Vreau să vă asigur că facem toate eforturile ca SGR să funcţioneze din ce în ce mai bine şi, spun eu, acesta funcţionează din ce în ce mai bine de la o zi la alta”, a mai adăugat Fechet.

Serviciul este în funcțiune din data de 22 august, iar reclamațiile sau sugestiile pot fi transmise pe WhatsApp la numărul de telefon 0726.715.142. Fechet susține că SGR este o modalitate ideală prin care românii pot recicla.

„Cred că cel mai bun mod prin care facem România mai curată în fiecare zi este folosindu-ne de Sistemul Garanţie-Returnare. Din acest motiv, încercăm ori de câte ori avem ocazia să ne asigurăm că toată lumea ştie ce are de făcut şi mai ales de faptul că cetăţenii, românii sunt trataţi cu respect şi cu respectarea legii”, se arată în postarea ministrului de pe Facebook.

Citește și: Scrisoarea pe care o vor primi aproape cinci milioane de pensionari români. Este semnată de ministra Muncii şi de şeful Casei de Pensii

Mircea Fechet s-a întors în Bacău, orașul său natal, pentru a verifica modul în care decurg lucrurile la centrul de sortare. Acesta s-a declarat plăcut surprins, pentru că „românii înțeleg importanța SGR-ului”. Ministrul a precizat că numărul ambalajelor colectate prin SGR a depășit deja 1,3 miliarde.

„În weekend, am fost la Centrul de sortare şi de numărare din judeţul Bacău, de la mine de acasă. Am văzut acolo zeci de camioane. Unele descărcau, altele încărcau materie primă care ajunge mai departe la fabricile de reciclare. Zeci de oameni lucrează şi ziua şi noaptea, pentru că se lucrează în trei schimburi.

Asta şi pentru că românii reciclează, românii înţeleg importanţa SGR-ului. Românii sunt cea mai importantă verigă în tot acest proces, care pleacă de la producător, trece pe la distribuitor, la magazin, la cetăţean şi înapoi la punctele de colectare”, a susţinut ministrul.

Spynews
Ai văzut-o pe fetița din imagine? Dacă da, sună la 112! Alexia are 13 ani și a dispărut / FOTO
Bzi.ro
Diana Munteanu, pictorial provocator la plajă, la 45 de ani! S-a fotografiat în costum de baie și i-a înnebunit pe fani!
Fanatik.ro
Planta care ar putea ajuta la prevenirea bolii Parkinson. E folosită în multe salate
Capital.ro
Elena Udrea e despărțită de Adrian Alexandrov. Ce a făcut tatăl fiicei sale (FOTO)
Playtech.ro
ȘOCANT Cum a ajuns să arate acum Gabriela Szabo. Este de nerecunoscut la 48 de ani
DailyBusiness
VEȘTI PROASTE pentru români. Vine un nou val de SCUMPIRI!
Adevarul
Decizii de recalculare a pensiilor blocate la poștă în toată țara. „Pur și simplu ne spun: următoarele decizii opriți-le de la distribuire”
Spynews
Cristian Marinescu și Deni Stavăr de la Mireasă, ceartă aprinsă în fața tuturor. De la ce a pornit totul. Cum a reacționat Antonia, fosta iubită a bărbatului
Spynews
Bunicul Luizei Melencu, mărturisiri uluitoare. Gheorghe Dincă nu ar fi ucis-o pe adolescenta de 18 ani
Evz.ro
Scăpați de mirosul urât al pantofilor. Cele mai rapide soluții
Ego.ro
SECRET: Ce să pui în zacuscă pentru un gust unic
Prosport.ro
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Noua analiză de sânge a pânzei în care a fost îngropat Iisus răstoarnă tot ce se ştia! Detalii de magnitudine biblică
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Ce riscă pensionarii care au trecut de 2.000 de lei! Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul mult așteptat
Capital.ro
Pierzi banii de la stat. Este obligatoriu să aștepți 120 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
stirilekanald.ro
"O tragedie, păcat". Și-a ucis unchiul pentru a o salva! Un tânăr din Mehedinți riscă să meargă la închisoare după ce l-a lovit mortal pe bărbatul care îi bătea bunica
substantial.ro
Lucrările la magistrala de metrou M6 aduc haos în traficul din Nordul Bucureștiului
MediaFlux
PENSIONARI BATJOCORIȚI de statul român. MII DE DECIZII de recalculare sunt GREȘITE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...