„Legea 151/2015 este în vigoare de pe 1 ianuarie 2018. Este în vigoare şi este aplicabilă deşi eu personal am spus public de nenumărate ori că ea trebuie să sufere foarte multe modificări inclusiv din perspectiva Constituţiei pentru că unele texte sunt neconstituţionale. Îmi pare rău că în sală nu mai există de faţă cele două reprezentante ale ANPC (Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor, n.r.) care puteau să ne răspundă care este situaţia pentru că la ANPC există aceste structuri, înţeleg, care sunt deja funcţionale, nu şi cele teritoriale….În momentul de faţă sunt pe rol, e adevărat foarte puţin, pentru că lumea nu are curaj însă să facă astfel de cereri. Sunt astfel de cereri, inclusiv pe rolul Tribunalului Bucureşti, din nefericire însă, judecătorii, care au avut în privinţa aceasta o reacţie obstrucţionistă incredibilă, inadmisibilă într-un stat de drept, consideră că nu pot deschide procedurile pentru un motiv cât se poate de legal şi legitim: nu există formularistica”, a spus Gheorghe Piperea, potrivit Agerpres.
Potrivit acestuia, formularistica trebuia trebuia realizată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi în lipsa acesteia nu se pot deschide procedurile insolvenţei persoanelor fizice.
Piperea a menţionat că procedura de lichidare este în vigoare, iar dacă unui judecător i se cere deschiderea unei asemenea proceduri nu are dreptul să refuze o cerere.