Clotilde Armand a contestat competența Judecătoria Sectorului privind dosarul ei. Magistrații au decis, luni, că Judecătoria Sectorului 1 este competentă, material și teritorial, să judece cauza și, în consecință, a respins ”cererile și excepțiile formulate de inculpatul Armand Clotilde-Marie-Marie-Brigitte, ca nefondate”, după cum se precizează în hotărârea instanței.
Potrivit aceleiași decizii, s-a constatat că ”instanța a fost legal sesizată cu rechizitoriul nr. 11057/160/P/2022 din 24.04.2024 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București” și că ”administrarea probelor și actele efectuate de organele de urmărire penală au fost legale”.
Procurorii au trimis-o în judecată pe Clotilde Armand pentru folosirea funcției cu scopul favorizării unor persoane, în formă continuată. Ea este acuzată că s-a desemnat manager într-un proiect finanțat cu fonduri europene.
Concret, Agenția Națională de Integritate (ANI) a descoperit că Armand, pe când conducea Primăria Sectorului 1, s-a numit singură manager într-un proiect anticorupție finanțat din fonduri europene, în urma căruia ar fi câștigat aproape 19.000 de lei.
”În exercitarea atribuțiilor de primar, Armand Clotilde Marie Brigitte a semnat dispozițiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului ‘Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție’ finanțat din fonduri europene și care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 Lei, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003”, a precizat ANI.
ANI a sesizat parchetul, procurorii au întocmit dosarul și l-au înaintat instanței.
În ciuda acestui dosar penal, Clotilde Armand a fost desemnată de USR să candideze la parlamentare, pentru un mandat de senator.