Descinderile au fost făcute în vila procurorilor, acasă la grefiera anchetată şi ea în acest caz, şi în birourile lor de la Parchetul Judecătoriei Măcin. Anchetatorii au ridicat mai multe documente. Iar procurorul şi grefiera au fost ridicaţi pentru audieri.
Localnicii s-au strâns imediat la poarta procurorului. Ei spun că-i protejează pe interlopii din oraş în schimbul unor şpăgi din care şi-a făcut casă şi şi-a luat maşini de lux iar infractorii îi spun „Tăticul”, potrivit România TV.
„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni de fals, comise în perioada 2007 – 2015.
În cursul zilei de 26 martie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 4 locații situate în orașul Măcin, județul Tulcea, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al DNA.
Procurorii anticorupţie cred că unii colegi de-ai lor din Măcin se fac vinovaţi de acte de corupţie, şantaj şi fals în acte. Pe lângă percheziţia de la Parchetul Măcin, se fac percheziţii şi la domiciliile unor persoane care ar fi beneficiat de ajutorul procurorilor respectivi pentru a scăpa de dosarele penale ce erau instrumentate împotriva lor.
Potrivit România TV, percheziţiile vor fi urmate de audieri care se vor desfăşura la sediul din Bucureşti al DNA. În cazul în care DNA intenţionează reţinerea unor procurori, este nevoie de un aviz prealabil al Consiliului Superior al Magistraturii.