Procurorii au reţinut pentru 24 de ore 16 dintre cei 17 suspecţi în Dosarul Rapid. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus urmărirea penală a 17 persoane, printre care și Daniel Niculae. În afară de acesta, toți ceilalți 16 suspecți au fost reținuți de procurori în urma audierilor. Surse apropiate anchetei au dezvăluit pentru GSP că președintele clubului a ajuns să constituie parte a dosarului după ce autoritățile i-au interceptat apeluri telefonice în care acesta discută despre acordarea de bani galeriei. Daniel Niculae s-a apărat în fața anchetatorilor susținând că ar fi fost vorba despre bani pentru scenografiile galeriei, nu pentru materialele pirotehnice, care constituie subiectul dosarului.
Procurorii cred că ultrașii s-ar folosi de firma de bază cu care administratorul stadionului, Clubul Sportiv Rapid, are contract. Este vorba despre BBK Guard Security Escort SRL, companie înființată în 2012 de Liviu Ungurean și doi asociați. Bocciu este chiar nașul de cununie al lui Bogdan Vasiliu, președintele CS Rapid! Liviu Ungurean, liderul galeriei rapidiste, este considerat de autorități a fi capul grupului infracțional.
Într-un comunicat emis astăzi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a explicat în ce constă dosarul penal instrumentat de procurorii DIICOT: „În fapt, s-a reținut că în cursul anului 2023 pe raza mun. București s-a constituit un grup infracțional organizat la care au aderat mai multe persoane și care avea drept scop introducerea și folosirea materialelor pirotehnice în incinta stadioanelor de fotbal, în timpul desfășurării meciurilor, tulburarea ordinii și liniștii publice prin violențe asupra bunurilor și distrugerea suprafeței de joc prin folosirea materialele pirotehnice, producându-se degradarea gazonului prin explozia materialelor pirotehnice, punând în pericol integritatea fizică a altor persoane (copii de mingi, stewarzi, jucători de fotbal, pompieri, reporteri ș.a.). Perchezițiile efectuate de autorități la 19 locații din mun. București și județele Ilfov, Prahova și Iași au scos la iveală „mai multe materiale pirotehnice, arme de foc letale, arme albe și sume de bani”.