Procurorii care s-au ocupat de cazul Alexandra, după ce fata a sunat la 112, vor da explicaţii în faţa superiorilor

Control de amploare la Caracal. Trei procurori care s-au ocupat de cazul Alexandrei, după ce aceasta a sunat la 112, vor da explicaţii în faţa superiorilor. O echipă de la Secția Îndrumare și Control din cadrul Parchetului General vor sta faţă în faţă cu procurorii care trebuiau să o salveze. Ei trebuie să explice cum au acţionat în acest caz, potrivit România TV.
Alina Costache
29 iul. 2019, 07:35
Procurorii care s-au ocupat de cazul Alexandra, după ce fata a sunat la 112, vor da explicaţii în faţa superiorilor

Procurorul Cristian Popescu, cel care s-a ocupat de dosarul privind dispariția Alexandrei, este audiat, luni, de procurorii de la Secția Îndrumare și Control din cadrul Parchetului General.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus, încă de vineri, efectuarea de verificări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, pentru a fi analizat modul în care procurorii din structură au supravegheat cercetarea în cazul fetei din Olt.

„Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Bogdan Dimitrie Licu, a dispus în cursul zilei de 26 iulie 2019 efectuarea de verificări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal privind modul în care s-a realizat supravegherea activității de cercetare penală în cauza privind decesul unei tinere din județul Olt. Controlul va fi efectuat de către procurori din cadrul Serviciului de Îndrumare și Control”, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului general.

Criminalul din Caracal, Gheorghe Dincă, se întoarce luni în casa în care le-a mărturisit anchetatorilor că le-a ucis pe Alexandra și Luiza. În casa şi în curtea acestuia, anchetatorii vor încerca, împreună cu el, să facă reconstituirea crimelor. Tot luni, experții de la IML vor începe analiza rămășițelor de la casa suspectului din Caracal. La analiza probelor va participa și un procuror DIICOT. 

Criminalul de la Caracal a folosit aceeaşi metodă pentru a le prinde pe Alexandra şi Luiza: le-a luat cu mașina la ocazie, a profitat de faptul că făceau naveta atunci când nu mai prindeau microbuzul. Potrivit propriei mărturisiri, Gheorghe Dincă a încercat să întrețină relații sexuale cu ele, fetele s-au opus. Alexandra a apucat să spună, în timpul apelulului la 112, că a fost violată, bătută și legată. A fost prinsă însă de ucigaş că a sunat după ajutor şi acela a fost momentul în care a omorât-o.

„În cadrul audierilor, inculpatul a recunoscut că a ucis victima pe 25 iulie, în jurul orei 12:00, la domiciliul său şi ulterior i-a incinerat corpul. Inculpatul a declarat că a agresat-o suprimându-i viaţa atunci când a surprins-o cu telefonul în mână. Cu privire la cea de-a doua victimă există indicii că inculpatul a săvârşit acelaşi gen de infracţiuni şi urmează să ofere detalii”, a spus procurorul DIICOT.

ULTIMA ORĂ! Avocatul criminalului din Caracal, DETALII ŞOCANTE despre modul în care cele două fete au fost UCISE

„La data de 25 iulie 2019 în jurul orelor 12, la domiciliul său din Caracal ar fi ucis-o pe minora în vârstă de 15 ani pe care anterior o răpise în scopul exploatării sexuale, o sechestrase la domiciliul său și o violase. În cauză există elementele constitutive ale infracțiunii de trafic de minori, respectiv recrutarea, sechestrarea și adăpostirea minorei prin constrânge, răpire și profitând de imposibilitatea ei de a se apăra, dată fiind starea vădită de vulnerabilitate. Inculpatul este o persoană cu o contituție fizică masivă, în fața căruia o minoră de 15 ani a avut practic nicio șansă să se apere. În cenușa găsită într-un butoi metalic a fost identificate prin cernere mai multe fragmente de oase calcinate, dinți de natură umană. Alături de aceste fragmente au fost găsite trei inele, un lănțișor, alte fragmente de lănțișoare, o bucată metalică în formă dreptunghiulară, precum și o bucată similară de monturi de inel ce prezentau urme de ardere. În autoturismul inculpatului au fost găsit un cercel. Aceste bijuterii au fost recunoscute de mama minorei”, a spus Giorgiana Hosu.

CE PEDEAPSĂ poate primi criminalul din Caracal. Gheorghe Dincă a recunoscut DOUĂ CRIME

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să nu-i faci câinelui pe timp de caniculă. Riști să-i provoci un șoc termic
Capital.ro
UE a dat ordin. BNR schimbă legea. Numai câte 10 persoane au voie!
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
CRESC SAU NU TAXELE? Toți românii trebuie să știe asta
Adevarul
Imagini virale cu un sucevean care şi-a trasat, cu trafaletul, propria trecere de pietoni în faţa barului unde bea de obicei VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Schimbare majoră pentru toți românii. Apare un nou CNP
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, interviu de colecție după succesul de la Paris. Campionul olimpic le-a transmis un mesaj tinerilor din România: „Am făcut copilul din mine foarte fericit”
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de terenuri, case sau mașini. S-a dat ordin: Trebuie să plătească!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Hezbollah a lansat zeci de rachete în nordul Israelului ca răspuns la un atac israelian
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?