Procurorii DNA cer control judiciar pentru Mihai Necolaiciuc, fostul director CFR

DNA a solicitat magistraților de la Judecătoria Sectorului 1 luarea măsurii controlului judiciar față de fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc, după ce acesta a fost eliberat condiționat, însă mai are pe rol un dosar penal.
Ionela Marcu
21 iul. 2015, 13:38
Procurorii DNA cer control judiciar pentru Mihai Necolaiciuc, fostul director CFR

În cererea DNA se arată că, pe 2 iunie 2015, Mihai Necolaiciuc a fost condamnat la 10 ani închisoare într-un dosar de abuz în serviciu, însă decizia nu este definitivă, iar el nu are impusă nicio măsură preventivă, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Fostul director CFR Mihai Necolaiciuc, eliberat condiţionat din închisoare

Potrivit DNA, atât în cursul urmăririi penale, cât și în cursul cercetării judecătorești, față de Necolaiciuc s-a dispus măsura arestării preventive în lipsă, după ce acesta a fugit în SUA.

De asemenea, instanțele au emis mandate de arestare națională, europeană, respectiv mandat de urmărire internațională.

După ce Mihai Necolaiciuc a fost extrădat în România, Judecătoria Sectorului 1 a menținut controlul judiciar față de acesta la fiecare termen, însă, la data de 7 aprilie 2015, Tribunalul București a dispus revocarea acestei măsuri, având în vedere ca acesta se afla în penitenciar, unde executa o pedeapsă de 4 ani și 6 luni primită în alt dosar.

„La adoptarea acestei soluții, instanța a avut în vedere, în exclusivitate, împrejurarea că inculpatul este arestat în altă cauză și că această măsură asigură pe deplin atât buna desfășurare a procesului penal în cauza de față și, totodată, împiedică o sustragere a inculpatului de la judecată și, în plus, previne săvârșirea unei alte infracțiuni.

Astfel, măsura controlului judiciar apare ca inutilă atât timp cât inculpatul se afla sub o supraveghere strictă și permanentă a agenților de penitenciar, supraveghere care este superioară oricărei alte supravegheri a organelor de poliție care ar fi executată cât timp inculpatul s-ar afla în stare de libertate.

Pe de altă parte, mai reține instanța care a dispus revocarea controlului judiciar, măsura nici nu poate fi executată, iar obligațiile impuse nici nu ar putea fi îndeplinite de către inculpat, atât timp cât acesta se afla deja într-o supraveghere strictă și permanentă„, se arată în cererea procurorilor.

DNA mai arată că, în condițiile în care Necolaiciuc a fost eliberat condiționat pe 17 iulie, se impune luarea față de acesta a măsurii controlului judiciar, întrucât judecarea apelului în dosarul în care a primit 10 ani închisoare nu se va putea realiza în mod eficient.

Pe 3 iunie, fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 1 la zece ani închisoare pentru abuz în serviciu și utilizare a creditelor în alte scopuri, care au produs un prejudiciu de peste 18 milioane euro. Decizia nu este definitivă și a fost atacată cu apel de DNA.

El mai are la activ o condamnare definitivă de 4 ani și șase luni închisoare, dată în octombrie 2014 de Curtea de Apel București, pentru săvârșirea infracțiunii de utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice.

În acest al doilea dosar, Necolaiciuc a fost eliberat condiționat pe 17 iulie, după nouă luni de detenție, deoarece din pedeapsă i s-a scăzut perioada petrecută în arest preventiv, respectiv iunie 2009 — octombrie 2011.

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Soluția banală care te scapă de melcii din grădină. Se prepară cu un ingredient simplu și ține dăunătorii departe de casă
Capital.ro
Proprietarii de terenuri din România au interzis. Amenzi între 7.500 și 15.000 de lei
Playtech.ro
ȘOC! Vedeta din România care DIVORȚEAZĂ pentru a 7-a oară!
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
Adriana Bahmuțeanu, încă un divorț. S-a despărțit de George Restivan
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de căsnicie 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Mai mulți români din Marea Britanie s-au luptat cu polițiștii englezi, ba chiar le-au răsturnat mașina: „Să vină mascații de la București, că și pe ăia îi dărâmăm”
Capital.ro
Obligatoriu pentru cei care fac ITP. Legea se aplică în toată România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
MedLife lansează primul centru mobil de testare pentru boli cu transmitere sexuală din Europa Centrală și de Sud-Est
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'