„Cererea de revocare este un adevărat fals intelectual. În cererea de revocare se precizează că denunțătorul Pescariu Dinu Mihail a denunțat la data de 14.10.2016 o persoană pe nume Vanesa Iusuf și pe martor și pe cumpărătorul de influență Florică Claudiu, aspect neadevărat. Dacă Inspecția Judiciară ar fi verificat sau dacă Secția de procurori ar fi solicitat acest document ar fi văzut că Pescariu Dinu Mihail, și nu voi merge mai departe să dau date, a denunțat o cu totul altă persoană, a denunțat un posibil trafic de influență săvârșit de un fost prim-ministru și s-a denunțat pe el ca și cumpărător de influență”, a declarat Mihaiela Moraru Iorga, în plenul CSM, citată de Agerpres.
La iesirea din CSM, procurorul Iorga a refuzat să dea detalii despre cine este premierul care ar fi fost denunţat de Dinu Pescariu.
Mihaela Iorga a fost revocata de conducerea DNA din institutie si a fost joi la CSM pentru a-si sustine contestatia fata de decizia DNA. Ea a spus ca cererea DNA este „un adevarat fals intelectual”.
Pe 4 iulie, Secția pentru procurori a CSM a dat aviz pentru revocarea din funcție a procurorilor DNA Doru Țuluș și Mihaela Moraru Iorga. , Şefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a transmis Secției pentru procurori a CSM cererea de avizare a revocării din funcția de procuror al DNA a Mihaielei Iorga Moraru, pentru faptul că aceasta „nu a înregistrat un denunț în conformitate cu dispozițiile legale și nu l-a prezentat spre repartizare procurorului șef al secției din care făcea parte. Neprezentarea denunțului a avut drept consecință imposibilitatea aplicării unor dispoziții procesual penale în raport cu persoane cercetate”.
De asemenea, Kovesi a cerut revocarea din funcția de procuror al DNA a lui Doru Florin Țuluș „pentru existența unei suspiciuni rezonabile că imparțialitatea sa este afectată, având în vedere că a soluționat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile”.